Дезинфектирана антивирусна НЕМСКА тема- 202

• 24 257
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Soft Click,

понеже си в NRW, при вас ходят ли масово с маски и какви по-точно?

# 241
Не ходят масово с маски, но вече и не ходят масово. 😂 Днес бях на зъболекар. Кабинетът е на главна пешеходна улица, на която винаги има много хора. Един нямаше днес. Като декор за филм. Зъболекарят ми каза, че такъв феномен не е виждал.

Аз ходя с найлонови ръкавици. Първите два пъти ме позаглеждаха, после спряха, а днес в Алди видях още три жени с такива на ръцете. Исках да кажа, че ги слагам преди да вляза в магазина и ги хвърлям като изляза, не че ходя постоянно с тях.

# 242
  • Germany
От днес и Елзас е рисков район и едно момиченце от класа на малкият е била там /в един от часовете седи до него/, а от вчера е със сополи вкъщи. Малкият от днес също е със сополи... Дано не е короната... Зорлем ги изпоразболяха децата. Ако бяха удължили ваканцията, всичките били на рискови места щяха да са си вкъщи и да се забавят много нещата.

# 243
При нас въобще са нямали ваканция.

# 244
И в Мюнхен днес в 12 часа по време на Glockenspiel-а на  Rathaus имаше подозрително малко хора. Обикновено едва си проправям път, за да мина. Няма ги и обичайните японски туристи, с които е пълно винаги.

# 245
Доколкото  аз знам сополите (хрема) не е симптом на коронавирус, по-скоро висока температура и кашлица+задух.
Moni,
Най-вероятно е настинка. Стискаме палци. В Хесен и без ваканция има 38 случая.

# 246
  • Germany
Аз понеже вчера гледах в темата за вируса публикувана статистика на симптомите и то точно от Германия и за хремата, като проявен симптом беше 32%. Ще си го оставя утре и в петък да го наблюдавам и ще се моля да не почне да кашля.
В Хайделберг си беше лудница в центъра днес на обяд.

# 247
На немската пантомима за 3 умрели и хиляда и няколко си заразени никой не вярва,само тук наивни до глупост може би вярват. -целия свят вече знае че всичко тръгна от Мюнхен и беше потулено,-бизнеса е по-важен отколкото да кажеш че си пълен с вирус

Другояче стоят нещата в Италия,там здравето и грижи за хората,особено стари е на първо място ,затова са толкова много заразени в Италия,има около 14 милиона възрастни и те са най-слаби като имунна система.

Тъкмо щяхме да си ходим ,понеже Бавария е под нивото на което сме свикнали и не подозирахме че са толкова изостанали горките , но сме блокирани -ние сме от Ломбрадия и следим отблизо всичко,понеже роднини и проятели са там ,до един вкъщи ,работи се от вкъщи, както и училища и градини по уатсап.
A  тук нямат дори компютри за всички за да работят от вкъщи,и пак с техните глупости за защита на дати,какво толкова правят че да им откраднат идеите не ми е ясно , каквото и да прозведат е под всякаква критика като изработка и материал
Hямат дори leroy merlin ,магазин който всички до Казахстан имат от поне 20 години (лукс сравнен с оbi)само тук няма ,предполагам да не лъсне ниското качество на немските продукти и вериги.

# 248
Пффф, пак ли ти?

# 249
целия свят вече знае че всичко тръгна от Мюнхен и беше потулено,-бизнеса е по-важен отколкото да кажеш че си пълен с вирус

Hямат дори leroy merlin ,магазин който всички до Казахстан имат от поне 20 години (лукс сравнен с оbi)само тук няма ,предполагам да не лъсне ниското качество на немските продукти и вериги.
Ай, ай, ай! Я раздуй малко повече за Мюнхен, като си тръгнала да тролиш конспиративни теории.

А липсата на тъпия Лирой въобще не ми пречи да си живея спокойно и щастливо и не мисля, че точно това е най-важното за един щастлив и спокоен живот с и без компютър в къщи.

# 250
Ние пък имаме три пъти повече компютри и лаптопи за домашна употреба от хора. Ама Бавария сигурно са изостанали.
И какво сега, не ви пускат обратно в Ломбардия? 😂

# 251
  • Немция
Мони, стискам палци да не е корона вирус, макар че и аз съм чела, че сополите не са типичен симптом.
Днес една от майките, с която се засичаме на портала на училището на малкия, е била с другото й дете на педиатър. Детето е с бронхит. Попитах я как процедират сега в детския кабинет покрай вируса. На нейното дете не са правили тест за корона вирус, следели за определени симптоми. В чакалнята е било пълно с кашлящи и кихащи деца- ако има нещо да се предава, точно това е момента Rolling Eyes. Но няма как прегледът с детски кабинет да стане индивидуално, един по един. Или тотално да се смени системата на прегледи при деца.
И малкият ми син има лека хрема, да се надяваме, че е от обичайните сезонни вируси. Сега се вторачваме във всеки детайл. И двамата лесно развиват бронхити.

Ние сме в по-северната част на НРВ, хора с маски не съм видяла.
Хора на централните улици си има както обикновено.
Днес синът ми беше на зъболекар, там единствено бяха със специалните маски с вентил, отгоре хирургическа маска, и едно пластмасово фолио за очите. Добре се бяха опаковали.

# 252
Знаех си аз, че всичко тръгва от Германия, пардон Бавария и по-специално Мюнхен!
Уважаема госпожо азия_asia,
Вие, доколкото си спомням, си бяхте затръгвали още преди месец, що не си отидохте? До преди няколко дни можеше дори да си летите,  ама не тука при лошите немци стояхте, с гадните храни, липсата на идеи и заразата. Да, сигурни сме, че италианското здравеопазване е супер, ама пусто не ви пускат и трябва да се надявате на немското здравеопазване.
Мони, дръж се!

# 253
От западния фронт нищо ново. Тоест положението по магазините е "тука има-тука нема" , в училище още няколко деца са в карантина,  днес и утре приемат бъдещите петокласници с онлайн заявления ( по принцип подаване на документи  е само лично). Но иначе са курназ, "ще се справим, няма да затваряме" .

Това е днес сутринта в нашето Реве рафта с тоалетна и кухненска хартия.

# 254
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Азия, тръгвайте нанякъде, докато не сложат и Байерн под карантина. Те know how-то го изнесоха, за справка webasco 🤣, да не вземат да се усетят и да запрат гениалните кадри с някоя измислена карантина 😂
И внимавай какво пишеш тук, виждаш чете се и крупни мерки взимат!!!!😱

Казвала ли съм ви, че свеки е гьон? Всеки път си мисля, че не може да се надскочи и всеки път ме изненадва...😒
Връщала се от почивка, мъжът ми и детето да я вземело от летището 🤯
От Испания се връща 🤐

Общи условия

Активация на акаунт