Дезинфектирана антивирусна НЕМСКА тема- 202

• 24 261
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
При нас заявленията се подават в Грундшулето и оттам в Schulamt и училищата. Накрая юни получаваме писмо, дали са приели детето.

# 256
Моята теория пък е точно обратната – вирусът е пренесен от Италия в Мюнхен! И даже знам кой е преносителят, но няма да ви кажа, 'щото вие сте ЕнтелЕгентни и ще се сетите сами. Grin

Елзас е точно до нас. Голяма част от служителите във фирмата, където работи мъжът ми, са пътуващи от Елзас. От утре който може ще работи от вкъщи, французите ако не могат са freigestellt.

Т.х. ще поръчам на половинката да мине да вземе, че да не останем без.
Не искам карантина! Хайде да минава този вирус и да заминава. Но май сме само в началото.
Общо 2 души с маски съм видяла досега. Единият беше контрольор в трамвая.
На работа само кроят планове за Worst-Case-Szenario, народът наоколко също все за това да говори.
Пощальонът ни е българин и днес каза, че вече му се подписват с ръкавици.

asyalein, нямам думи за желанията на свекърва ти.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 20:56 от Анонимен

# 257
Синьо,
Аз питах за маските, защото аз пътувам всеки ден с влак 50 минути + метро от едно място на друго и никой нищо не носи. Дори в работата ми, където се работи с външни хора, никой не слага.

# 258
  • в сърцето на един мъж...
Ох, така не бях се смяла от доста време, обаче ми е интересна тая теория за Мюнхен. Много искам да чуя повече Simple Smile
При нас пуснаха училища до 20 във ваканция. Обаче ще учат в къщи, даже днес се обади класния на баткото да пита къде да ни прати материала. В магазините вече е заредено, но както каза един познат, все още липсва тоалетната хартия. Обаче докато още имало зюддойче цайтунг, нямало за какво да се притесняваме Simple Smile

# 259
  • Germany
Стана ми интересно, как записването за петокласниците е сега? По това време вече е излязъл цойгнеса ли, или в другите  провинции не са нужни определени оценки? В Бавария записването е на 12 май. Вчера беше записването на първолаците.
Geia, блазе ви че децата са в къщи. Моето ходи, че и тестове прави. Да видим какво ще донесе.

# 260
Момичета,няма смисъл от излишни и безмислени дискусии ,нито вие сте си у вас,нито аз и всеки има гледна точка и база с която да сравни.
За мен Германия е страна ,която ме разочарова понеже я намирам изостанала ,вкл здравната система намирам отпреди сто години,ако на вас ви харесва стойте си тук,явно сте виждали нещо още по-зле,аз съм виждала много по-добре и съответно си правя заключенията.Евтино е тук и то много,данъците са ниски,но и нивото на стандарт е ниско и не заслужава компромиси.

Относно връщането ми в Италия, респектираме свършване на договори за да си отидем -не знам,тук може и от днес за утре да напускат без да им пука,в моя договор пише 6 месеца предварително да се заяви и намирам нормално да се спазва .

Дали ще ме лекува тук здр.система или в Италия е без значение, след като плащам и на двете,но ако трябва да избирам то не бих избрала немската ,понеже досега не виждам нито професионализъм нито кой знае какви познания -щом ми казаха че изтекъл медикамент с кортизон може да се вземе без проблем....това беше даже в Мюнхен,какво да добавя повече.
Няма да ви досаждам повече,не намирам уместно след като нямам повече интереси в тази страна.

А относно Мюнхенската фирма,целия свят им се смее колко некадърно потулиха всичко..вие още ли не сте разбрали  ?  а,  да,  немските медии не допускат какво да е да се казва ,пълно затъмнение  -и това е повод за големи дискусии  в чужбина, немската пантомима е пословична.

# 261
Аз само запетайките и интервалите като видя, няма как да прочета каквото и да е.

# 262
Ох, не мога Simple Smile То затова цял свят се натиска тук да дойде, нека да са изостанали Simple Smile
PeaPink, лошо за тестовете. Явно обаче не целия град е пуснат, определени училища са.

# 263
  • Germany
Азиа пиши де, толкова си забавна. Интересно защо всички се върнаха болни от ваканция в Италия, пък той вируса си бил тук. Били са път напразно.

# 264
Стана ми интересно, как записването за петокласниците е сега? По това време вече е излязъл цойгнеса ли, или в другите  провинции не са нужни определени оценки? В Бавария записването е на 12 май. Вчера беше записването на първолаците.
Geia, блазе ви че децата са в къщи. Моето ходи, че и тестове прави. Да видим какво ще донесе.
Да, тук препоръките за гимназия са на база на оценките от 1ви срок в 4 клас, дават се края на януари/ началото на февруари.  Записването в гимназии/реал е днес и утре.

2 класа в съседното училище са в 2 седмици карантина. Делим една сграда, една менза и един двор.

# 265
  • Germany
Ех, че хубаво. Тези тестове край нямат. На мен взе да ми писва, не знам на детето.

# 266
Тестове и класни пишат всеки ден. Бързат да натрупат оценки явно.

# 267
Ох, много е кофти така, ама явно и те на местна почва не знаят какво да правят. Миналата вечер нямаше информация от училището, а беше излязло прес съобщение. Днес официално получихме мейл.

# 268
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Само като чуя за weiterführende Schule и ме втриса 😒
Една приятелка ми сподели, че в близкото и единствено за града Gesamtschule сайбър мобингът е достигнал висоти 🥺
Едно съседче преди години беше потърпевша, чак с психиатрична клиника беше...😳

Дени, забравих да ти пиша преди: аз преди започването на първи клас смених училището. Детето е в едно малко училище и се работи в тесен контакт с родителите. Ако има и малък проблем, се споделя, но не се преекспонира. По всяко време мога да се изтапаня там без предупреждение и да говоря с учителката. Даже и с директорката, защото водех AG преди да родя.

# 269
Asyalein,
Мислили ли сте за друго училище? При нас в Integrierte Gesamtschule отиват само най-тежките случаи, които не знаят, къде да отидат.

Общи условия

Активация на акаунт