Дезинфектирана антивирусна НЕМСКА тема- 202

• 24 076
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Ох, аз пак се сдухах! Магазините са пак празни от петък. Чета сега в берлинската преса случаите с КВ тук вече са 332. От тях 20 в болница, 3 ма в интензивно отделение, останалите вкъщи, докато се влошат. Очаквало се много да се увеличат болните близките дни. Мислят да отворят Корона болница . И това да било търговската палата. Та тя е нещо огромно. Смятайте какво количество се очаква! Като в лазарет от войната наредени в тия халета болните. Disappointed Relieved
Отварят и корона отдел в полицията, която ще обикаля по улици и паркове, да няма струпване на хора. Много полицаи са с вируса и още повече под карантина. Повечето праксиси са затворени или с бележка на вратата. Ако са с грипопоподобни симптоми, не преглеждат. Да се обадят на национолния телефон за Короната.
Мнооого закъсняха с тия мерки.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 18:59 от Анонимен

# 616
Забранява се и използването на хотели, хостели, хижи и всякакви подобни за туристически цели. Явно и тях за болници ги гласят.

# 617
Гея, при нас от събота е така. В Лидл нямаше останало почти никакво месо в хладилните витрини. Днес също. Взех последната опаковка пилешки гърди. И аз това се чудя - косервите - ок, трайни са, но месото? Защо е това презапасяване?

Evana, страшно звучи това, което пишеш. Понякога имам чувството, че живея в някакъв филм на ужасите. По принцип съм ведър човек и гледам да избивам всичко на майтап, но наистина и аз се сдухах сериозно в последно време.

# 618
За магазините за хранителни стоки и аптеките отпадала забраната да работят в неделя.

# 619
Ние ги хвалим немците, ама и те май нямат капацитет да се справят. Викам си, война да беше, щеше човек да побегне в друга държава и да се спаси. Ако има късмет, де! Ама пок някакъв шанс и успокоение.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 23:07 от Анонимен

# 620
  • Немция
Май хората смятат да се барикадират вкъщи и да ходят колкото се може по-рядко по магазините.
Или просто всеки купува, защото другият купува и се създава психоза, че когато отидеш да пазаруваш, определени продукти няма да ги има.
Днес е прехвалената от мен Едека имаше празни рафтове на места.
Търся мая под дърво и камък, за нея пропуснах момента и сега няма нито суха, нито мокра. Frowning

# 621
  • DE
По празниците ми подариха хлебопекарна. Въоръжена с ентусиазъм си накупих мая и малко брашно. Още имам от маята, но брашно няма Grinning

# 622
  • Берлин
Ми в сбана е рехаво сега. Даже и на Александърплатц го няма обичайният гъчканак. Магазините са отворени,но не и кафенета,дюнери и тн. Това наблюдавам,докато пътувам сега. Вратите на влаковете се отварят автоматично (без да пипаме). И на всичкото отдолу нов инфектиран в 1та сграда. Правим си локално огнище във фирмата май. Половината са си взели болнични. Аз се чудя. 2 години ми отне да докопам тоя пусти договор...и немски се принудих да науча. Та се чудя какво да правя. Все се надявам да затворят,ама.. даже офиц.инфо не пуснаха за новия случай

# 623
  • в сърцето на един мъж...
И аз имам малко брашно, докъдето стигне Simple Smile

# 624
Папурче, вземай болничен и хич не се чуди!

# 625
Geia, и аз днес видях полупразен магазин. Мислех да взема някакво прясно месо за днес (за да не използваме запасите Simple Smile), но нямаше нищо!
Вярвате или не, но някои хора освен основния хладилник имат и поне един огромен фризер! Смятайте какви количества се побират там...

Я кажете какви мерки вземате против разболяване (от каквито и да е вируси и настинки). Също така ме интересува какво правите при инфекции на долните дихателни пътища. Досега никой от нас не е показвал склонност към такива и ми е доста притеснено, че нямам опит. Worried

Бибит, захвани си квас. Лесно е и е по-полезно. Wink

PAPURCHE MEHURCHE, виж си договора дали имаш право на неплатен отпуск. Или се пиши болна.

# 626
Аз имам всичко, но ако не влизам в магазин, това означава да не ядем пресни плодове и зеленчуци.

На моменти започвам да гледам в една точка и не мога да смеля, че това не е филм. Днес на работа на нито един език не мога да зацепя. Да не говорим, че като съм около хора си сдържам дъха, все едно съм под вода и после ме боли главата. Имам лека кашлица, като всяка зима открай докрай откакто съм в Германия, но този път ще ме подлуди от мисли. На всичкото отгоре взех вече да ставам в 4-5 и да чета новини. Ще ме разболее дистанционно този вирус, май трябва повече алкохол да пия. 😜

# 627
  • в сърцето на един мъж...
Ох, не знам, имам разни буркани от България, освен да вадя киселото зеле и киселите краставички, не знам какво друго Simple Smile А фризер няма къде да сложа, та не знам. Това е някаква лудост Sad

# 628
Папурче,
Шефката ми е заразена. Беше на гости на родителите си във Франция края на февруари, началото на март, когато още не се знаеше. От средата на миналата седмица я няма. Понеже сме библиотека от днес почти всички сме си вкъщи, защото от вчера е затворено. Имейлът с положителния резултат дойде днес. Всички от отдела сме имали контакт, аз дори разговор около половин час насаме. Сега, какво да се гътна ли? Хайде малко по-кротко. Имам точно 6 обикновени маски. Не исках да го пиша, но ми писна.

# 629
  • Немция
Папурче, подкрепям останалите.

Синьо, с квас нямам опит. Трябва да го разуча. Взех бакпулвер и сода бикарбонат за определени рецепти.
За бронхит - инхалация над горещи пари. С морска сол, с билкови чайове също става.

Дени, само така, без паника!

Общи условия

Активация на акаунт