Дезинфектирана антивирусна НЕМСКА тема- 202

• 24 111
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • The QC to be!!!
една от причините за лиспа на някои продукти е, че или са внос от Китай (а там много фабрики бяха затворени), или суровините/материалите за тези продукти са внос от Китай. Както знаете, там пика на вируса мина. Но тепърва фабриките ще почват да работят и да продължават с износа като от минлата година.

# 121
Аз в Германия китайски стоки почти не съм виждала, да не кажа въобще, пък не знам. Стоки няма, защото изкупиха наличните, а доставките са по план. Сега, да не би да искате някой германец току-така да седне и да реши, че ще промени плана?

# 122
  • в сърцето на един мъж...
Абе кажи му на тм, че в момента в България има грип, пък от него е по-страшно положението.

# 123
И в нашия селски ДМ нямало тоалетна хартия вече. Имам съседка, която работи там и каза, че евентуално чак към четвъртък ще заредят разни липсващи неща.
В Алнатура имаше всичко без единични видове паста, брашно, консерви. Яко зареждаха цяла седмица... има филиал точно срещу работата ми и влизам често-често.

# 124
  • Немция
При нас в ДМ можеше да се намери кухненска и тоалетна хартия, но брашно цяла седмица вече липсва.

Четох препоръки от здравни експерти в берлински вестник, рисковите групи до си направят ваксина против магарешка кашлица( това е коклюш мисля) и пневмококи.
Чух за това, но защо? Предполага се, че има ефект или е доказано?
Това, което аз разбрах е, че тъй като децата са ваксинирани към споменатите болести, затова и карат по-леко вируса. Но нали бяха писали за заразено новородено, което със сигурност е било без тези ваксини и все пак е изкарало леко короната?
А китайските лекари, които са починали от корона вируса, не вярвам да не са били ваксинирани... Лекарите обикновено са ваксинирани c обичайните ваксини.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 23:24 от Бибит

# 125
При нас и тоалетна хартия, и паста за зъби има. Не видяхме опразнени рафтове, освен тези с консервите, което ме вбеси леко, щото исках да купя праскови за чийзкейк.
Продължавам да се надявам и вярвам, че това е поредната истерия.

# 126
Детето иска да ходи на кино. Уговорих го през седмицата да идем, надявам се да е по-празно.
Ася,
На децата казах, че на кино отиваме чак в края на месеца. Да видим, дали ще е по-спокойно, пък и да мине ски-училището на дъщерята.

# 127
Ох, нашите нали са във ваканция, малката днес е истерясала на баща си, че иска да ходи в мола да се разхожда... Как да им обясниш, че не става тая работа Sad

# 128
Ако е много малка, може и да не разбере. На децата просто обясних, че заради вируса на закрито с непознати хора по желание няма да ходим : така че кина, молове, сладкарници отпадат. Остават кънки евентуално на открито и мачовете на сина ми, също на стадион.

# 129
При нас липси няма. На западния фронт всичко е спокойно - вече 3 заразени

# 130
Току-що приключихме седмичния пазар. В магазините има всичко , празни рафтове няма. Освен дезинфекционни гелове и спрейове, разбира се. Дано презапасяващите се да са приключили вече и нещата да се нормализират.

# 131
Ти си в друга Германия явно.

# 132
Дени, не е малка, на 11 е, вече достатъчно добре разбира за какво става дума. Ще видим какво ще правят тия дни, в които са затворени.

# 133
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При нас също всичко е заредено.

Сутринта грееше слънце, докато си изпия кафето и дойдоха облаци.🙄

Гея, 11г е предпубертет, тепърва ще започват да изчезват невронни връзки и да се държи неадекватно от твоя гл.т. 🤪

# 134
Асе, наясно съм Simple Smile 14годишния вече почна. На моменти и двамата ми пилят по нервите

Общи условия

Активация на акаунт