Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 18

• 26 414
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
С мокетите приключих от соц времето.
Точно мокетите от онова време ни бяха създали кофти мнение.
Но от както живях в апартамент изцяло с качествен мокет ( с изключение на коридор и кухня ) само си мечтая за това отново. Много комфортно се чувствам. Особено за спалня. Докато не отидох да си купя - комфорта ми се изпари от цените, които оказа се са на кв.м. Аз винаги съм мислела че са на линеен, от магазина ме успокоиха че много клиенти са така Simple Smile

За мен е непонятно това целия апартамент да е с плочки. Това само за къща ( лятна на морето еееех ) си го представям. Но всеки с вкуса си.

За под наем е по "рисков" макета, по-лесно се цапа и повече поддръжка изисква.

# 256
Предпочитам хубавите килими зимно време и паркетите. Въпрос на вкус наистина.

# 257
  • Варна
Дано тия решетки, макар и поети като разход от вас, все пак са били обсъдени с хазяите. В момента живея на първи етаж над високи гаражи и от камион действително може да се влезе вкъщи. След време като отдадем жилището ако някой ден го заваря с решетки, лошо ще ми стане. Flushed

И аз си мечтая за спалня с мокет, в която като стана от леглото, да стъпвам боса на мекичко, докато си намеря чехлите. Joy Но хубавите мокети наистина са много скъпи, повече от естествен паркет. Кеф цена има...

# 258
О, навремето хазайката беше много доволна, особено като не извади парите от своя джоб. Как да е.....важното е , че всички бяхме щастливи.Препоръчвам за стъпване хубави килими.

# 259
  • Варна
Килим за спалня - трудно. Или трябва да е 3 пътечки от всяка страна на леглото, което на мен лично не ми допада, или един голяяям килим, който да стърчи с по метър от всеки край на леглото. И то взе, че като мокет стана... само мястото, където се отваря вратата, би останало празно. И толкова големи килими не знам дали има. Ако има, колко ли ще струват? А и все ще се завират боклучки под краищата.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 00:39 от Didi168

# 260
Някъде бях попаднала на интериорни съвети, вкл.какъв размер и как се позиционира килим под легло, мека мебел, холна масичка. Резюмето накратко - в България не знаем къде точно под леглото да си сложим килима Simple Smile

# 261
Мокетът вкъщи е 50 лв. кв. /м. Откакто го сложихме стана в пъти по-уютно, децата спокойно си играят на пода, освен това поглъща и шумовете. Та, от мокет до мокет има разлика. В апартамента, който давам под наем, има подобен килим. Пак е много уютно.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 12:39 от krasimilo

# 262
С мокетите приключих от соц времето.
Точно мокетите от онова време ни бяха създали кофти мнение.
Но от както живях в апартамент изцяло с качествен мокет ( с изключение на коридор и кухня ) само си мечтая за това отново. Много комфортно се чувствам. Особено за спалня. Докато не отидох да си купя - комфорта ми се изпари от цените, които оказа се са на кв.м. Аз винаги съм мислела че са на линеен, от магазина ме успокоиха че много клиенти са така Simple Smile

За мен е непонятно това целия апартамент да е с плочки. Това само за къща ( лятна на морето еееех ) си го представям. Но всеки с вкуса си.

За под наем е по "рисков" макета, по-лесно се цапа и повече поддръжка изисква.
Абсолютно съм съгласен с мнението ти. За под наем не си заслужава, защото ако мокета не се пази се зацапва сериозно и понякога непоправимо. А понякога наеметелите не пазят много. Иначе за лична спалня и детска стая е направо супер. Особено с подходяща подложка. В нас сложихме подложка с дебелина 11 мм и дебел мокет и е уникално меко и приятно да се ходи бос.

# 263
  • Варна.
Живяла съм като наемател доста години. В последната квартира, когато влязах да я видя си казах, че само ще се преместя до като си намеря нещо по-добро. На етажа не беше живяно от няколко години, стара къща, ползвах стая и малка кухня. Постегнахме я в началото  с хазайката, която вложи повече идейност от колкото средства, жената ши пердета от една синя басма на машина Сингер от преди 9.септември, още ми е пред очите. Боя, лак, балатум и нещата придобиха съвсем друг вид. Там останах 6-7 години. Отношенията ми с нея и локацията бяха идеални.

В апартамента, който още ремонтираме съм оставила пералня и сушилня Беко, купувани са преди 4 години, няма да ги изхвърля и да купя за наемателите Бош. Хладилника е десет годишен, но работи перфектно. Останалите уреди (аспиратор, готв.плот, печка, миялна) са нови, немски, от магазин за уреди с трансп.дефекти, но те нямат никакви забележки. Имаме обзавеждане за едната стая, мебели които сме правили поръчка за нас преди десет години, чамови, но здрави и с хубав дизайн. Не виждам смисъл да ги продам в ОЛХ и да купя Виденов, нови и евтини. За спалнята купих цялостно обзавеждане от познати на познати, легло, два гардероба, тоалетка с огледало и комод, правена е преди 20-30 години, лицевите части са масив, здраво и пазено. Продадоха ми ги много изгодно, повече имаха необходимост някой да ги изнесе. Младата снаха искала модерно. Разбира се, на свекървата и се плачеше като ни гледаше.
Три фотьойла и един диван съм дала за претапициране, цената ще ми излезе като да купя нови, че по 2.
Стремя се апартамента да е с цялостна визия в ретро стил. Всичко е масив. Само шкафа в банята не, но идеално се вързва, от тази серия, долен шкаф с мивка и горен с огледалото.
https://www.ikea.bg/search-results/?query=SILVERAN

Останаха ми кухненските шкафове, които да се монтират под и над плота, който е зидан от итонг, плота гранитогрес, гърба фаянс от същата серия.
https://www.kai.bg/bg/fayans/utopiya/
Исках да е здраво и да се почиства лесно.
Доста средства, желание да стане хубаво и време съм вложила.

Остана и наематели да си намеря Simple Smile.

# 264
Аз също предпочитам модерно пред мебели, макар и от масив, правени преди 20-30 години. Достатъчно дълго време съм гледала мебели на същата възраст при родителите ми. Ъглови легла на 30 години, гардероб с лак, тежащ един тон, секция-стена на 25 години. Предпочитам Виденов и ламинат за 10 лева, отколкото паркет на 25 години.

# 265
Дайте линкове с тези качествени мокети, искам за детската стая.

# 266
Аз харесвам масиви, но някои хазяи в опит хем да спастрят някой лев, хем да не изглежда съвсем очукано и като масив (че кво му е?), така лакират и боядисват - олеле майно льо. Светло дърво с тъмен лак, ама да не ви разправям как е положен - не е почистено, камо ли ошкурено, лакът нанасян едно към гьотере, всичко е на релефни линии, нюанси на тоалетно кафяво. По някое време явно е било модерно пък светли вратички и тъмни линии по ръбовете, изглежда ужасно на дърво.
В София пак са горе-долу добре. Търновските квартири с търновските баби са ужасен ужас Simple Smile

# 267
Аз също предпочитам модерно пред мебели, макар и от масив, правени преди 20-30 години. Достатъчно дълго време съм гледала мебели на същата възраст при родителите ми. Ъглови легла на 30 години, гардероб с лак, тежащ един тон, секция-стена на 25 години. Предпочитам Виденов и ламинат за 10 лева, отколкото паркет на 25 години.
Присъединявам се към това мнение.

# 268
  • София
Живяла съм като наемател доста години. В последната квартира, когато влязах да я видя си казах, че само ще се преместя до като си намеря нещо по-добро. На етажа не беше живяно от няколко години, стара къща, ползвах стая и малка кухня. Постегнахме я в началото  с хазайката, която вложи повече идейност от колкото средства, жената ши пердета от една синя басма на машина Сингер от преди 9.септември, още ми е пред очите. Боя, лак, балатум и нещата придобиха съвсем друг вид. Там останах 6-7 години. Отношенията ми с нея и локацията бяха идеални.

В апартамента, който още ремонтираме съм оставила пералня и сушилня Беко, купувани са преди 4 години, няма да ги изхвърля и да купя за наемателите Бош. Хладилника е десет годишен, но работи перфектно. Останалите уреди (аспиратор, готв.плот, печка, миялна) са нови, немски, от магазин за уреди с трансп.дефекти, но те нямат никакви забележки. Имаме обзавеждане за едната стая, мебели които сме правили поръчка за нас преди десет години, чамови, но здрави и с хубав дизайн. Не виждам смисъл да ги продам в ОЛХ и да купя Виденов, нови и евтини. За спалнята купих цялостно обзавеждане от познати на познати, легло, два гардероба, тоалетка с огледало и комод, правена е преди 20-30 години, лицевите части са масив, здраво и пазено. Продадоха ми ги много изгодно, повече имаха необходимост някой да ги изнесе. Младата снаха искала модерно. Разбира се, на свекървата и се плачеше като ни гледаше.
Три фотьойла и един диван съм дала за претапициране, цената ще ми излезе като да купя нови, че по 2.
Стремя се апартамента да е с цялостна визия в ретро стил. Всичко е масив. Само шкафа в банята не, но идеално ....

Остана и наематели да си намеря Simple Smile.
Правите грешка голяма - ще дадете дори повече пари, а ще изглежда като посткомунизъм...
Сигурно ще набиете 2 бона за фотьойли, вместо да купите един нормален, нов диван. Свекървата подозирам, че не е ревала заради леглото, а от радост, че го мъкне някой друг, не синчето й, пък и пари е взела...
Икеа, 40 годишни фотьойли, масив и кай грес...

# 269
Как ги поддържате тия мокети, не събират ли прах като са дебели и пухкави. А в детската стая? Особено ако се разлее нещо?

Някой беше писал за електроуреди от ИКЕА. Учудих се - доволни ли сте? Как се случва сервизната поддръжка?

Общи условия

Активация на акаунт