Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

В каква позиция сте?

Опции:

# 405
 • Мнения: 2 314
Диди, аз питах наемателите. От написаното от теб не разбрах ти наемодател или наемател си.
Ако си наемател, не разбирам как ще си Удържиш от депозита.
Но може да си и наемател, и наемодател.
Както и да е, лека вечер и на наемателите, и на наемодателите!
Може и да изглежда като преливане от пусто в празно, но мисля, че помага и на двете страни да разберат мисленето на другата. Simple Smile

# 406
 • Варна
 • Мнения: 1 663
Диди, аз питах наемателите. От написаното от теб не разбрах ти наемодател или наемател си.
Ако си наемател, не разбирам как ще си Удържиш от депозита.
Но може да си и наемател, и наемодател.
Както и да е, лека вечер и на наемателите, и на наемодателите!
Може и да изглежда като преливане от пусто в празно, но мисля, че помага и на двете страни да разберат мисленето на другата. Simple Smile

Честно ли ако съм наемател, не разбираш как ще си удържа от депозита?!? Joy Очевидно пиша как бих постъпила като наемодател...

Бивш наемател с "богат опит" и бъдещ наемодател съм - уточнявам специално за теб, за да не се чудиш повече, щом толкова ти е важо да знаеш. Grinning

# 407
 • Мнения: 6 495
1) Панелна гарсониера в прилично ж.к. и приличен вход, удобен ГТ и инфраструктура наоколо, преустроена в кухньохол и малка спалня (бивша кухня), ремонтирана - нова дограма, нови настилки - ламинат и гранитогрес в коридор и баня, баня ремонтирана с плочки Кай примерно. Кухненският бокс с уреди Беко, нови кухненски шкафове ПДЧ, но модулна от Виденов, Ирим или нещо подобно. Диван, холна маса, гардероб и спалня от Виденов или подобен ценови клас. Да речем нови или почти нови мебели и уреди, без повреди.
2) Същото жилище като разпределение и обзавеждане като №1, но НС в по-вървежен квартал - Вади и Ливади,  Студентски град, Младостите.
3) Двустаен НС - кухньохол и малка спалня, обзаведен с мебели по-висок клас от Виденов, да речем, но не т.нар. дизайнерски все пак.
4) Диванът в кухньохола - разтегателен или неразтегателен е по-добре и защо?
5) Платежоспособните наемателите какъв макс. наем или наем плюс консумативи на месец за жилище тип кухньохол със спалня биха били склонни да дадат?
1. Плащам 500 за такова. Предвид, че не е пипано и освежавано поне 2 години, смятам, че ок.400 му е цената, тъй като преди цитираните 2 год.тези жилища вървяха по максимум 350-400. В момента такива вървят ок.550-600.
2. За Вади и Ливади не знам, нямам кола и са ми неудобни. СГ е с неудобен транспорт. Младост е презастроена и там жилищата са за БП, не за рботещите в Мегамол в Люлин (въпреки метрото).
3. Зависи от квартала, но най-общо - т.1. Ако не е съвсем, съвсем НС, от 2 месеца, а на 3-5 години сграда - съвсем не виждам кое му е по-скъпото. Ипотеката не е скочила с 50%, защо тогава трябва наемът да скача 400>600?
4. В момента бих предпочела неразтегателен. На 25 квадрата стайче един огромен тежък диван - не, мерси. Надуваеми матраци има по 50 лв,  помпата още 10.
5. В темата няма такива богати наематели Grinning Като проимам парите за наем за платежоспособни, направо ще си купя.

# 408
 • Варна
 • Мнения: 2 930
Намалих наема с 150 лв докато се върнат моите студенти. Не са ме притискали, просто така решихме. Надявам се да оценят жеста и да останат при нас. Не съм вързала финансово, но така е по-човешко. Нито си слагам ореол, нито призовавам към подобни действия. Ако бяха в града, вероятно нямаше да намалим

# 409
 • Варна
 • Мнения: 1 663
4. В момента бих предпочела неразтегателен. На 25 квадрата стайче един огромен тежък диван - не, мерси. Надуваеми матраци има по 50 лв,  помпата още 10.
Ми те точно тия огромни тежки дивани, най-често кожени, май не са разтеганелни. Правени са за красота и разкош, не за многофункционалност. А съвременните мебелни фирми всички до една имат страхотни предложения за семпли и компактни разтегателни дивани, дори ъглови, 200 см дължина.

# 410
 • Мнения: 6 495
И са големи.
Няма как диван с място за съхранение и функция сън да е малък. Да, може да прилича на компактно кубче/паралелепипед, но не е малък.
Иначе аз, ако е за такъв диван, по-скоро бих заложила на двуместни, които се разтягат перпендикулярно, а не по дължина.
Другото, което бих взела, е дунапренен диван-матрак, но цените там са оле майко. Бях търсила преди време, единичен излизаше над 500 лв и се отказах.  Засега.

# 411
 • Варна
 • Мнения: 1 663
Ох, Галинор...


Давам просто пример, но това големи дивани ли са за теб? Има и със същата дължина, без да са ъглови, т.е. още по-малко място заемащи.
Според мен са ултра компактни и в раклите им мога да събера всичките си завивки или несезонни дрехи.
Раклите под дивана са незаменим бонус, особено в малки стайчета по 25 кв за каквито говориш.
Тук не говорим за красота, която е различна за всеки вкус, а за размери, които са еднакви за всички. Simple Smile

Покажи диван, който е неразтегателен и събира по-малко място.

# 412
 • Мнения: 2 314
Ха, знаете ли колко млади семейства, които си купуват жилище за живеене с ипотека за 20 и кусур години биха се радвали на 25 квадрата "стайче", защото техният дом е с 15-20 квадрата кухньохол?
Зачетете се в темите в раздел "Нашият дом" - темата за кухните, за ново жилище/разпределение/обзавеждане, за детските стаи и т.н. и ще видите.

# 413
 • Мнения: 6 495
Големи са, да. Ти на това малко ли му казваш?
У нас имам 2 такива дивана само аз, нашите още 2 и легло с място за съхранение. Раклите стават, ако един път в годината вадиш нещо. Всеки ден или айде всяка седмица да отваряш и затваряш не си е работа. Пантите се развалят. А пък механизмът на леглото, който го държи отворено, се счупи.
Виденов имаха едни двуместни канапета, които се разтягат, нещо не ги виждам, ще погледна после.
Клик-клак заема по-малко място.
А най-малко заема сгънатият надуваем матрак.

Темите в Нашият дом ги чета, всъщност. Влизала съм в такива домове. Ако някой очаква да нареди стандартни мебели в стайчета и кухньохолчета, и да има място... Няма как да стане

# 414
 • Варна
 • Мнения: 1 663
Големи са, да. Ти на това малко ли му казваш?
У нас имам 2 такива дивана само аз, нашите още 2 и легло с място за съхранение. Раклите стават, ако един път в годината вадиш нещо. Всеки ден или айде всяка седмица да отваряш и затваряш не си е работа. Пантите се развалят. А пък механизмът на леглото, който го държи отворено, се счупи.Oк, значи имаме различни пространствени усещания. Grinning Тия клик - клак нали пак са разтегателни Grinning Сега погледнах и няколко такива, дължината им варира от 185 до 196 см. С 4 см по-къси от тези, които аз посочих...
Не съм съгласна, че раклите не стават. По-назад споделих, че имам в нас диван от Виденов за 414 лв, купуван преди 5 години и всеки ден все нещо вадя или прибирам, не е мръднал. С две ракли е и даже и за спане се ползваше дълъг период. Клик - клак нали също се разпъват с механизъм, не с магия. И той може да се счупи...

# 415
 • Мнения: 856
Момичета, не се карайте, и двете сте красиви. Kissing Heart

А сега, сериозно, въпрос на вкус, на Галчето може да й е тясно, на друг може да му е празно. Всеки си преценява на колко му е удобно и дали да направи компромис с НС, или с квадратурата.

# 416
 • Мнения: 192
Аз най-много се дразня на телевизорите с кинескоп, било в квартира било в хотел.

# 417
 • Мнения: 856
Аз вече имам такъв, освен, че заема място и хазяйката не ще да си го вземе, огъва секцията и шкафчето ни се отваря, ни се затваря. Joy

# 418
 • Мнения: 2 314
Пак не се разбрахме Astonished
Защо наемателите смятат, че наемодателите ще се бутат да живеят в малко жилище, а за отдаване под наем ще купят апартамент с просторни стаи, за да не се мъчат наемателите? Защото за тях 25 кв. м. е "стайче".
Давам пример със сравнително стандартен хол в панел/ЕПК - площ 18,30 кв. м. (3,60/5,15) с балкон пред него 1,20/3,60. Една от стандартните трансформации на такъв хол в кухньохол е остъкляването на балкона и изнасянето на кухненския бокс на него или в дъното на помещението. Значи помещението кухньохол става 3,60/6,35 или 22,86 чисто, без стените. Масовото НС е масово с по-тесен и по-къс кухньохол то панел/ЕПК с усвоен балкон. Кухненският бокс е един ред по ширината на помещението, 3,60 м. означава почти 6 стандартни модула по 60 см. (печка с котлони, хладилник, мивка, миялна и остава място за 1 долен шкаф 60 санта и един по-малък, примерно 30-40 см., с общо разполагаем плот за готвене 1,20-1,60 см. макс - над миялната плюс един и половина свободни шкафове. И това, ако намерят някъде място за пералня и и сушилня в коридор/килер/мокро/сухо или нещо такова. И десетки и стотици хиляди собственици живеят в такива собствени жилища. Не че не искат в по-просторни, ама просторните са с цени като за не повече от 10% от народонаселение в София, според мен.
И така - значи ли собствениците да се гъчкат в "стайчета", а на наемателите да осигуряват простор?

# 419
 • Варна
 • Мнения: 1 663
Беболилина, не се караме, или поне не аз. Grinning Все някой ще прочете различните ни гледни точки и може нещо да му е полезно.  

Телевизори с кинескоп и аз съм имала в квартирите си, но още на огледите съм питала дали могат да си ги приберат. Това чудо заема адски много място и е ужасно грозно. Grinning  А и аз си мъкнех собствен плосък тв навсякъде с мен.

Мандаринка - направо ме хвърляш в недоумение! Joy  Какви си ги измисляш само... Къде прочете някой наемател да си мисли или да изисква по-голямо жилище за него, пък да иска хазяинът му да се мъчи в теснотия?? Имам чувството, че някъде другаде четеш, или звездите ти говорят. Flushed
 
И ще ме извиняваш, но изнесена кухня на балкона не е стандартна трансформация. Лично мен такива архитектурни решения ме изприщват.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 12:35 от Didi168

Общи условия

Активация на акаунт