С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 31 339
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Наближило ми е... Но повече ме притеснява, че няма да съм близо, когато той пожелае да вземе детето и госпожата бълва змий и гущери пред него, отколкото че ще се изнеса...

# 181
  • Варна
Е, това вече няма как да го избегнеш. Той му е баща, тя му е баба. Щеш, не щеш те ще се виждат.

# 182
  • при късмета
Повече трябва да те притеснява, че той отказва да гледа детето и иска да прехвърли тази си отговорност на майка си. А ако е далеч, като трябва да го вземе, ще му е още едно оправдание да не го прави. Няма да се разкарва да вземе детето, само за да го връчи на майка му. Или ще го прави в началото от кумова срама и после ще спре. Трябва да се нагласиш, че сама ще си гледаш детето. Всъщност ти и сега го гледаш сама, каза, че и то и работа и домакинство, всичко е твое задължение, просто още не си го осъзнала. Като ще правиш всичко сама така или иначе, по-добре да няма кой да ти пречи,като не ти се помага.
А това дали ти ще държиш да го взима когато трябва е съвсем друг въпрос и заради детето трябва съвсем други условия и дадености да преценяваш

# 183
Ех, Мако, пак начерта сценарий.
И аз мога да ти дам един от "живия" живот.
Може таткото, под давление на мама(защото му се полага по закон), да взима детето.
Просто ще разчита на свекървата да го гледа.

# 184
  • София
Може таткото, под давление на мама(защото му се полага по закон), да взима детето.

Може, но когато са далече по-бързо губят интерес. Особено, ако прихване нова половинка, това в такива случаи е най-удачния вариант

# 185
Да. На теория има много сценарии. На практика обаче какво ще стане... 🤔👍

# 186
  • при късмета
Аз не му оспорвам законното право да взима детето. И точно това казвам, че няма да гледа сам детето, а ще го връчва на майка си. Щом сега го прави, няма причина да не го прави и ако се разделят. Т.е. незаинтересован е и такъв ще си остане. Да, има право да взима детето, но фактически каква е ползата за детето от взимането от незаинтересован баща? Независимо дали го взима под давление на мама, защото се чувства задължен от решението на съда или защото тя ще държи да го взима. Вземането е съвсем друго нещо от реалното гледане и обръщане на внимание към това дете

# 187
Колко ще го гледа, кой ще го гледа като е при баща си е друга тема. Аз опонирах само на твърдението ти, че няма да иска да взима детето.
В което няма как да сме сигурни - дали под давление на свекървата, дали просто напук...

# 188
Колко ще го гледа, кой ще го гледа като е при баща си е друга тема. Аз опонирах само на твърдението ти, че няма да иска да взима детето.
В което няма как да сме сигурни - дали под давление на свекървата, дали просто напук...
Абе, като намери някоя друга ...бяла патица, която няма да има против да се джавка със сверкървата, и тя му скръцне със зъби, че детето МУ не е добре дошло, ако ли пък му роди още 1-2 , направо го виждам как ще "тича" всяка седмица да си вижда детето....Той сега не го гледа, когато му е в дома, пък после ще си дава зор....

# 189
  • при късмета
Ама той и сега не иска, а живеят заедно, уж семейство. Какво те кара да мислиш, че после ще иска? То взимането и с искането няма общо, защото и аз казах, че може да го взима по различна причина. А като не иска е много по-вероятно и да не се разкарва изобщо да го взима след известно време. Майка му и сега не гледа детето, само мрънка, че снахата не го дава. За 2 години, ако и тя наистина искаше, да е обработила сина да ѝ го оставят, но и двамата не са го направили докато са в един двор с детето и снахата. Някак не виждам да се напънат и двамата, ако детето е далеч

# 190
Да го кажа иначе тогава - лично познавам мъж, който не си е гледал детето по време на брака.
В момента е с нова жена (нямат общо дете все още), но той иска да взима детето. Първо, защото е достатъчно голямо вече и може да се обслужва само, второ - за да прави напук на майката.
Та има и такива "бащи".

# 191
  • София
Като ви чета, на моменти ми се гади, честно!
То, бива безпросветен егоизъм, ама все някаква мярка трябва да има.
Щом не можете да се разбирате с мъжа си, щом не можете да победите свекървата, детето автоматично трябва да бъде отчуждено от баща си и колкото по-бързо спре да го търси, толкова по-добре.
А, ако ви питат, мило и драго давате за детето, искате да е щастливо, ама все под условието "Ако мама е щастлива, детето задължително трябва също да е щастливо".

# 192
Абсурт
...
И на мен започна да ми се догажда от твойте коментари! Joy
И, Да! Когато майката е щастлива и детето е!
До сега не съм чула татковците и бабите да са по-важни за него, от жената която е била свързана 9 месеца и в чиято отрова е растяло... Има ли изобщо спор в това!?!

# 193
Абсурт
...
До сега не съм чула татковците и бабите да са по-важни за него, от жената която е била свързана 9 месеца и в чиято отрова е растяло... Има ли изобщо спор в това!?!
Добре се е получило. 😜

# 194
  • София
Абсурт
...

Да, отровната среда е пагубна за детето.

Общи условия

Активация на акаунт