С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 30 280
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Има ли някой под карантина със свекървата?
На мен ми идва добре това, че не ходим, а и още доста дълго време няма да отидем Simple Smile

# 691
  • София
Има ли някой под карантина със свекървата?
На мен ми идва добре това, че не ходим, а и още доста дълго време няма да отидем Simple Smile
Представям си ново заглавие: "Със свекървата под карантина" Joy

# 692
Това е заглавие на списък със смекчаващи вината обстоятелства при извършено убийство. Simple Smile

# 693
  • София
JoyJoy
Не е лъжа.

# 694
  • при късмета
Зълвата е безкрайно паникьосана, от началото са на вилата им, запасени за години, не за месец. Тя е на 40 км., голяма, в края на населенето място. Живеят заедно със свекъра, той е от най-рисковата група и по възраст и е със сърдечна операция. Но е сам в момента тук, защо не й е хрумнало да го вземе, не мога да си обясня. Не му е и звъняла откак е там, дори след като ограничиха повече възрастните. Ясно е, че няма да хукне да му пазарува от там, но поне на някого от братята си да беше звъннала и да знаят, че баща им е сам. Ако мъжа ми не му беше звъннал, нямаше и да разберем. Свекъра се справя, проверяваме го, но сега може и по-често да се виждаме от обичайното, ако не се справи с ограниченията за пазаруване

# 695
  • София
Мако, за възрастните няма ограничения за пазаруване.

# 696
  • при късмета
Е нали те най- не трябва да излизат и затова им освободиха часовете сутрин за пазаруване за тях? За нещо спешно, разбира се, могат да излизат като всички останали, например до аптеката, но тях най-много ги ограничиха откъм излизане.

# 697
  • София
Могат да пазаруват по всяко време, но времето между 8.30 и 10.30 е единствено за тях. През тези два часа хора под 60 години не могат да пазаруват. Заповедта – https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/20/rd-01-143.pdf

# 698
Аз се надявам и Великден да си е всеки задължително по къщите, пък после да махат карантината...

# 699
  • при късмета
Вие сериозно ли? Заради това, че сте неспособни да ограничите някой неприятен за срещи, сте съгласни да ограничите всякакви контакти и да сте в такова положение? Цял живот ли ще се молите за някоя карантина, вместо да си подредите нещата както ги искате?
Аз, вчера за първи път в живота си казах: добре, че се разваля времето. Затварянето вкъщи на хубаво време ме убива. Съобразявам се, но ми е крайно неприятно

# 700
Не, няма да се молим за безкрайни карантини. Но тази и без това ще отиде до Великден. И не ми се юрва веднага по задължителни сбирки, при все още опасност от вируси. По ще ми е добре да сме си вкъщи. Иначе и аз за пръв път се радвам на лошото време, че е страшно тегаво да гледаш прекрасната пролет отвътре.

# 701
  • при късмета
Това е съвсем различно от това да се надяваш карантината да е по-дълга. Като няма карантина можеш да си стоиш вкъщи, да се виждаш с когото искаш и да не се виждаш с когото не искаш, никой не те задължава да правиш едното или другото

# 702
  • София
За пореден път се изумявам от липсата на логическа връзка у хората и очакването да им се нареди/забрани като на дебили, за да почнат да се оплакват , че са им ограничили правата!

Казано е официално, че възрастните пазаруват сутрин от 8.30 до 10.30.
Всеки с нормална интелигентност ще разбере, че извън това време, не му е разрешено да се мота по магазините.
Възрастният не е привилигирован, че хем сутрин пръв да си обслужи нуждите, хем и през останалата част от деня да се мота сред заразата и да пречи.

Само че, тъй като Щабът не е написал сакралното забранява се, що да не приемем, че е разрешено и нормално!?
Същото, като разходката по "пустия тротоар", щото не били забранили да се ходи по тротоарите.

# 703
Казано е официално, че възрастните пазаруват сутрин от 8.30 до 10.30.
Всеки с нормална интелигентност ще разбере, че извън това време, не му е разрешено да се мота по магазините.
Това не е вярно. Възрастните са с предимство от 8:30 до 10: 30, а в останалите часове им е разрешено да пазаруват. Забранено е на младите да пазаруват между 8:30 и 10:30.
Скрит текст:
И повече от излишно е да пренасяме и тук темата за коронавируса и разходката по тротоара, защото само четвърт мозъчна клетка е достатъчна за да се схване, че успех в борбата със заразата имат тези страни, които тестват масово и изолират болните и техните контактни, а не затварят цялото население, докато го държат на тъмно относно истинските размери на епидемията, защото дори управляващите не са наясно с тях.

# 704
Аз да се оплача. От една седмица сме си вкъщи, под карантина. Съответно от точно една седмица свекърите не са виждали детето. Говорим си с тях по месинджър и се почва, ама кога ще се видим, вече ни липсвате и тн. Казвам, когато се поуспокои положението. И бам те се сърдят. Според тях това с вируса е някаква шега. Пазаруват си съвсем спокойно, ходят си на село и хич не им дреме кой какво казва. Според тях аз нарочно не искам да се виждаме, за да не виждат детето. Никой не мисли за здравето ни/си. И двамата със свекървата пият по една шепа хапчета, а са на 50год. и хич не им пука.
Живеем в съседни квартали, а не на 3000км.

Общи условия

Активация на акаунт