С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 30 282
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • при късмета
Никаква цел не може да постигне, защото обвинява свекърва си за всичко. А просто виновния е мъжа ѝ

# 676
  • София
Да, пак стигнахме дотук-дори свекървата не е виновна, виновен е мъжът й.
А, тя-цялата в бяло!

# 677
А, тя-цялата в бяло!
И ти си права!!! Явно трябваше да се сетя по-рано, че много хубаво, не е на хубаво!!!
 За теб разбрахме, че квито и да ги върши свекървата, снаата си ги е "заслужила"... И шамара за другата споделила дама, сигурно е ок за теб?!? Hands Clap

# 678
  • при късмета
А, тя-цялата в бяло!
За детето си всяка снаха има пълно право да има каквито си иска претенции към свекървата. Относно гледането разбира се, не може да я задължи да го гледа. И всяка свекърва правеща на инат, зад гърба на снаха си каквото и да е и смятаща, че знае повече от снахата, е виновна. Това в общия случай, конкретната потребителка трябва да реши от какво точно се оплаква, защото са противоречиви първите и последните твърдения.
А тази свекърва е виновна за изискването да ограничи контактите с майка си. За това няма оправдание. А мъжа ѝ е виновен, че не реагира на такива напълно неоснователни искания на майка си. За това, че се опитва да се  отърве от собственото си дете и да го пробута на майка си.
DreamCatcher1, пак ти казвам, към мъжа си трябва да имаш претенции, не към свекърва си. Той, ако не се опитваше да ѝ пробута детето, нямаше м/у вас да има несъгласие по този въпрос. Той, ако те беше защитил когато свекърва ти има изискване да ограничиш контактите с майка си, тя повече нямаше да си позволи да ти предявява изисквания. Ако вие двамата бяхте на едно мнение за каквото и да е, нямаше да ви се налага с която и да е трета страна да имате конфликти. Престани да гледаш каква е свекървата и какво прави. Дори какво е правила преди, визирам мнението ти, че мъжете са такива заради майките си. И за това свекървите са виновни в известна степен, а главните виновници са самите мъже. Към него предявявай претенциите си, не към свекървата

# 679
Ма ко, да права си... Но тук е темата за свекървите, не за мъжете ни Stuck Out Tongue Winking Eye
На този фронт се опитвам да се разберем Simple Smile А вече за свеката е късно...
Предполагам, че за всички е ясно, че най-важно си е нашето семейство и ако не беше, нямаше да съм тук още... Просто исках да имаме нормални, човешки отношения с нея, но...

# 680
  • при късмета
За какво точно трябва да се разберете със свекървата? Ти искаш да гледа детето, но както ти кажеш и докато го гледа да вдига веднага телефона и на теб и да отговаря на въпросите ти. Или точно обратното, свекървата изобщо не се интересува от детето, а мъжа ти иска да ѝ го пробутва и ти искаш да се съобрази с мъжа ти?
Първо: и двете са твои твърдения и диаметрално противоположни едно на друго. Второ: за друго изобщо няма какво да се разбирате

# 681
  • София
Ма ко, да права си... Но тук е темата за свекървите, не за мъжете ни Stuck Out Tongue Winking Eye
На този фронт се опитвам да се разберем Simple Smile А вече за свеката е късно...
Предполагам, че за всички е ясно, че най-важно си е нашето семейство и ако не беше, нямаше да съм тук още... Просто исках да имаме нормални, човешки отношения с нея, но...
Искаш, ама няма - тя не иска! И понеже тука е пълно основно със свекърви, няма да получиш особена подкрепа Bowtie Даже някои ползват темата като поле за изява, дали заради това, че си нямат снахи на които да си излизават злобата или заради друго, не знам.

# 682
Така, тези двете неща се случват в различни периоди от израстването на детето и не, аз не искам никой да се съобразява с нищо вече, просто да имаме човешки отношения, което включва поне да не се подминаваме... Ма какво ли обеснявам... Не знам какво лошо има, при положение, че детето е било малко и се притеснявам, да ми вдигне телефон и да каже всичко е ок, не да ми отговаря на въпроси.... Още повече, след като се е изложила веднъж, просто беше редно да се "поправи" Joy но не... Няма нужда да се казва на майката, че детето се дави вече... Joy... След това, когато се скарахме по фронта - моята майка, тя вече не желаеше да го гледа явно... И не, не искам да се съобрази с мъжа ми... Никога не съм го писала, нито съм го мислила, при все че и аз както явно и тя, нямам желание да й се дава детето Grinning
Няма диаметрална противоположност, а последователност в събитията.... Това е същото като поведението й към мен, преди и след детето...

# 683
Още повече, след като се е изложила веднъж, просто беше редно да се "поправи" Joy
Какво значи "да се поправи"? Тя да не е на поправителен изпит? ОК, изложила се е, показала е, че не е компетентна да гледа малко дете. Следователно, тя повече няма да го гледа и няма да създава опасност да причинява вреда. А ако искаш да застане на челна стойка от старание да се научи как да гледа твоето дете, тя няма  подобно задължение. Проявила е добра воля, не се е получило, оттеглила се е. Толкоз.

# 684
  • София

И ти си права!!! Явно трябваше да се сетя по-рано, че много хубаво, не е на хубаво!!!
 За теб разбрахме, че квито и да ги върши свекървата, снаата си ги е "заслужила"... И шамара за другата споделила дама, сигурно е ок за теб?!? Hands Clap
Кои сте вие, дето сте разбрали и като как го разбрахте?
ЕЖК ли?

Що се отнася до това, кое е "сигурно" за мен, ако беше прочела реакцията ми на нейната случка, щеше да си го изясниш.

# 685
  • Най-красивата страна
Моята свеки ми се обади преди малко.Настоява да и купя сок от кактус и Тами флу-лекарството за което писаха,че се използвало за лечение на корона вирус.Защото тя е убедена,че ще хване вируса.

Знае много добре,че пазарувам онлайн и не обикалям по магазини.
Но не.Трябвало да и намеря.

# 686
Veni,
Ми купи и "специалното" лекарство и да е спокойна. Така по-малко главоболия за теб.

# 687
Още повече, след като се е изложила веднъж, просто беше редно да се "поправи" Joy
Какво значи "да се поправи"? Тя да не е на поправителен изпит? ОК, изложила се е, показала е, че не е компетентна да гледа малко дете. ...
Аз пък не разбрах в какво точно се е изложила свекървата! Че е ревало детето при нея? Щото при майка си никога не реве! Ахам, веднага повервАх Wink

# 688
Можела е поне да си вдигне телефона, а не само снимки да прави.

# 689
Сложихме свекървите под карантина и темата замря. Да са ни живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт