С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 30 286
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Е, като цяло, въпроса ми в първия пост беше следния :"Вие как бихте постъпили, когато не сте в добри отношения с тези хора, а мъжът ви иска да води детето при тях? Знам, ще кажете че то е и тяхно внуче, но мен кучета ме яли - нали..."...

# 661
Да, първият ти пост беше в смисъл "ОК ли е да не разрешавам на мъжа ми да води детето при свекърите, след като аз не съм в добри отношения с тях?" Незнайно защо в последните си постове обърна плочата и запя "Как може свекървата да твърди, че обича внучето си, а да не ми се примоли да ѝ го дам?" Ако трябва, да припомня с цитати?

# 662
Да ми се примоли??? Joy Или да изяви желание, след като аз съм й се молила да се разберем някак?!?
И не, не е тва въпроса, а твоята интерпретация Stuck Out Tongue Winking Eye

# 663
За какво си ѝ се молила? Нали е тотална щета нейното гледане на бебе и ти беше решила да не ѝ го даваш? Последно?

# 664
За какво си ѝ се молила? Нали е тотална щета нейното гледане на бебе и ти беше решила да не ѝ го даваш? Последно?
Е писала съм и това, но ето пак ще го повторя : Опитвала съм се да говоря с нея, за да се разберем като нормални хора, много след несполучливите й опити да гледа детето, след като обиди майка ми... Но пак казвам, там диалог няма и на нея всички други са й под нивото...
Там са крясъци, много октави над нормалния тон и другите тряа да мълчат, като говорят с нея...

# 665
Може би е добре да изясниш за себе си какво всъщност искаш и да се придържаш към него. На практика си се набутала да живееш в един двор с простаци, ако съдя по това, което беше писала в темата за свекъра. Но най-лошото, омъжила си се за сина им, който, хм...На твое място, щях да се заема с него, а не с майка му. И много отдавна бих се махнала от този двор. Със или без мъжа си.

# 666
Случаят е от тези, когато свекървата няма полезен ход . Ако иска да гледа - нахална, бута се , пречи , разваля възпитанието. Ако не иска - пак крива. Тоест единствената правилна нейна позиция е да се моли, а снахата гордо да отказва, да ѝ натрие носа, както се казва. И като не общувате с едно дете , нормално е да го чувствате по-отчуждено. Както и децата са привързани повече към бабата, която е повече с тях. Хората децата не си обичат еднакво, та внуците. И аз не го разбирам и одобрявам , но го има в живота. Има много баби, които дори да нямат конфликтни отношения с родителите, чувстват най-близки внуците, които живеят и общуват с тях. И отношенията с внуците зависят много от родителите, специално майката, колкото и да се твърди обратното. Ако тя възпрепятства срещите, няма как да има близост. Да не говорим за настройването и манипулирането на децата.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 18:47 от Анонимен

# 667
  • Варна
Случая стана ужасно скучен вече.

# 668

И аз това питам?!? Как не можа да се оправи и детето (бебето) се заласваше...

"Заласването" е по наследство, тук вина свекА няма.

# 669
  • София
Е, като цяло, въпроса ми в първия пост беше следния :"Вие как бихте постъпили, когато не сте в добри отношения с тези хора, а мъжът ви иска да води детето при тях? Знам, ще кажете че то е и тяхно внуче, но мен кучета ме яли - нали..."...
Почти всички ти казахме, че това дете, тъй като е и на мъжа, с когото живееш, той има право да го води при майка си, а ти като се сърдиш и не говориш-твоя работа.
Не е задължително да си говорите с майка му.
Ама,  нали си шило и в торба не стоиш, продължи да риеш, пък то пада на гърба ти.

# 670
Не бих спряла мъжа ми да води детето. Бих използвала времето за мои неща. Даже, ако се справят добре, бих ги пращала и с нощувка.

# 671
То й е мъничко бебенцето, доколкото разбрах. А и каква нощувка в съседната къща в двора Simple Smile
Съвсем млада майка е, още се тресе над бебето и го ревнува от всички, особено от свекървата. Ще й мине! И ще го праща, и ще го оставя, че дори вярно и за нощувка ще си прави устата, нищо, че са през една стена  Wink

# 672
Не е мъничко, май е на 2 и ходи на ясла даже.

# 673
На 2 е Hands Plus1 Някои ги женят на тия години Animal Joy Cat

# 674
И все пак авторката да реши какво иска.Ясно е,че иска перфектни отношения със свекърите,и сщевременно да я слушат и гледат детето,но това няма как да стане.Ако си постави по-постижими цели,може би ...

Общи условия

Активация на акаунт