С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 31 250
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ами как да се заиграва, ако снахата гледа лошо и дърпа детето Simple Smile
Авторката много неща разказа и няколко пъти смени историята, така че аз вече се обърках кой какво иска, какво дава и за какво въобще се бори в оня двор с много къщи Wink
Аха.

# 646
Да, щото много въпроси, много съвети... Не съм разказала всичко в първия пост, но в последствие, при отговор, се отваря дума и за останалото... И не знам какво е сменено, освен в съчиненията на някои потребителки... Освен това, някои казаха че не ги интересува и не трябвало да се разказват такива неща... Animal Scream Cat Нямах и намерение да намесвам всичко, което в последствие съм писала, но то си е било свързано с цялостната ситуация...

# 647
  • София
Скрит текст:
Хм, Афродита, при условие, че снахата е заявила ясно, че не дава детето да ходи при свекървата, какво по-конкретно се очаква да направи тази свекърва? Да се моли?
Е нали не го давала, защото свекървата не го искала и даже като се разминавали случайно на двора, не му обръщала внмание, нито се заигравала с него за 5 мин.?
Това е по-късна версия. В първите постове на авторката се твърди точно обратното.
[/quote] Явно не помня началото на сагата.
----------------------
Ами как да се заиграва, ако снахата гледа лошо и дърпа детето Simple Smile
Авторката много неща разказа и няколко пъти смени историята, така че аз вече се обърках кой какво иска, какво дава и за какво въобще се бори в оня двор с много къщи Wink
Да да , айде сега чак пък го дърпала. Фантазията ти е в повече. Чак си го представих - прибира се свека, отива да си поиграе с дедето, което вижда в двора, а злата снаха ги вижда от прозореца, скача през парапета от прозореца /на първи етаж де Smile / тича към дедето, сграбчва го и го вкарва вътре, та да не може милата баба да си пообщува с него, а бабата протегнала ръка към детето пуска една сълза, свлича се от мъка на пода и реве неистово за внучето си! SatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfied

# 648
Няма нужда от фантазии. В първия пост ясно е написано, че свекървата е гледала бебето, но снахата е решила, че не е доволна от начина, по който тя се справя и е решила повече да не ѝ го дава.
В началото съм оставяла точно 3 пъти детето си при нея за по час, два, документи туй онуй.... Звъня по телефона, пиша по вайбър, никой не ми отговаря... Аз на тръни през цялото време, кво свърша, кво не и тичам бързо вкъщи и какво намирам -  тя обикаля и друса детето, то се къса да реве и вече хълца... Така се заласваше... Гушкам го и се прибирам, успокоява се и заспива.... Отивам и питам защо не ми звъни като не може да се справи, та ми казва че щяло да пореве пък щяло да му мине на детето... След това ми изпраща снимки на детето преди да се разреве, значи телефона й е бил при нея, може да снима, не може да ми отговори как е детето.... И това всичките 3 пъти... Едно й също... Голямата гледачка... Леле, вика, детето е почервеняло, да не се задави... Е, нали имаш претенции, че само ти знаеш как се гледат деца, залъжи го... Не... И от тогава, това беше преди погачата, реших че няма да се напрягам, да мисля детето добре ли е.... Ще се прежаля и ще си я гледам, докато почне да разбира, белким бащата реши да ме отмени...
Като е взела това решение, да се придържа към него, а да не се тръшка защо бабата не ѝ се моли да ѝ даде внучето. Вярно, кофти е, че свекървата не ѝ дава повод гордо да откаже, ама някак ще го преживее без трайни увреждания.

# 649
  • Варна
Бре, тая снаха същи екшън герой ще излезе с това мятане през прозореца Simple Smile

# 650
Абсолютно!!!  Но съм и "наборсучена", така че, бегайте далече!!! JoyJoyJoy

# 651
В този случай и двете страни си мерят инатите и удобно се подминава въпроса,че и бащата не се грижи много-много за детето.
Това пак от първата версия на авторката.

# 652
Преди погачата, значи новородено. Ни ходи, ни тича. Какво толкова свека не е могла да се оправи с него, не знам. Ама пък е отгледала другия внук, жив и здрав е. Сега ще се докаже и с новото внуче.

# 653
  • София
Ами от неистов плач и херния може да му докара. Нали големи претенции имала пък едно пеленаче не може да залъже? И накрая се цупи, че снахата не иска да си оставя детето при "гледачка" с мислене "е, ще поплаче пък ще му мине"?!?!?

# 654
Преди погачата, значи новородено. Ни ходи, ни тича. Какво толкова свека не е могла да се оправи с него, не знам. Ама пък е отгледала другия внук, жив и здрав е. Сега ще се докаже и с новото внуче.
И аз това питам?!? Как не можа да се оправи и детето (бебето) се заласваше...

# 655
Какво пък толкова важно има да се прави, че да оставяш новородено на някого да го гледа?
Че и майката щяла да се прежали да си го гледа сама...

# 656
Какво пък толкова важно има да се прави, че да оставяш новородено на някого да го гледа?
Че и майката щяла да се прежали да си го гледа сама...
Да, но и ти вадиш каквото ти харесва от контекста... Кажете, че не ви се чете просто... Харесвате си някоя дума или изречение и си разсъждавате по него... Тва не го разбирам Hands Point Up

# 657
Ами има разни дейности за вършене. Аз, примерно, ходих да подавам документи за детски и еднократна помощ и го оставих. Как пък не ще го помъкна по опашки в социалните, барабар с мангустите.

# 658
Ами от неистов плач и херния може да му докара. Нали големи претенции имала пък едно пеленаче не може да залъже? И накрая се цупи, че снахата не иска да си оставя детето при "гледачка" с мислене "е, ще поплаче пък ще му мине"?!?!?
Не съм прочела да се е нацупила. Останах с впечатлението, че е приела, че не може да се справя и затова не поставя въпроса да ѝ дават детето. Ти къде прочете, че се е нацупила?
И аз това питам?!? Как не можа да се оправи и детето (бебето) се заласваше...
Ми, не е могла. Толкова си може. Затова и не напира да го взема. Ти нали се справяш прекрасно? Значи, гледаш си детето и не мрънкаш, че свекърва ти не те моли да ѝ го даваш.

# 659
Кое точно съм извадила от контекста? Че ще се прежалиш да си гледаш детето докато почне да разбира? Или че си ходила 3 пъти да правиш нещо? Още след първия път като си видяла, че не става и се е захласнало от плач е трябвало да няма втори, а за трети да не говорим.

Общи условия

Активация на акаунт