С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 31 251
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Която се е изтарикатила да роди момиче и да си спести явлението „снаха“,
Скрит текст:
господ я наказва дъщеря ѝ да е пълно копие на свекървата. (зелено, озъбено човече)
Това не е сигурно.

# 631
  • София
А, кво да кажем ние, дето сме родили и от двете марки?

# 632
Ми, кво да кажа? Някой ден снахата ще ме размята по форумите, а зетят ще вика "За теб баба, за мен, тъща, сине. Подай ми пушката с оптическия мерник." Simple Smile

# 633
А, кво да кажем ние, дето сме родили и от двете марки?

Вие сте двойно прокълнати – хем и снаха, хем и дъщеря като свекърва. (още по-зелено и по-озъбено човече)

# 634
Да налея и аз масло в огъня!Винаги като искаше да ми се скара и да подчертае колко лоши неща съм направила,майка ми просъскваше
"...на баба си /свекърва/ приличаш..."

# 635
  • при късмета
Аз пак съм изключение. Визуално приличам на баща ми, а той на неговия баща. Сестра ми обаче всички на майка от родата я оприличават на майката на дядо ни. Те.е на нас ни е пра баба, а не баба.

# 636
Хехе, и аз в кюпа. По телосложение, по характер, по коса, познайте на кого съм се метнала. В лицето обаче имам и много от майка си. Но тя пък нямаше чак лоши отношения със свекърва си и не й е било проблем.

# 637
  • София
Тя не иска да го дава, ама е сърдита, че не го искат
Те сигурно са сърдите, че не го дава, и си траят. Карат на принципа - като не иска, нека й е. А и щом си имат други внуци, неидването на едното по-лесно се преживява.

Ти ако искаш детето ти да общува с тези си баба и дядо, пращаш им го. Ако не искаш - даваш го само на твоите родители, но няма какво да следиш, дебнеш и пресмяташ колко за едните, колко за него. С дъщерята няма какво да се сравняваш, няма да я надскочиш! Винаги ще правят разлика между вас двете и децата ви! И аз дълго време се обиждах и страдах от това, но като го приех за постоянна величина, и общуването с тях влезе в рамки, и животът ми се облегчи значително Hands Plus1
Да, да, за някои свекърви знаем, че внучето от дъщерята е повече внуче от внучето - дете на сина!!! Същите болни мозъци си обичат повече едното дете от другото и в случай, че и двете са им родни!

# 638
На дъщерята не й идва на ум да не си дава детето.

# 639
  • Варна
Е, ти пък сега, Афродита! Разбира се, че внучето на дъщерята е по-мило, та нали със сигурност е тяхна кръв. А това на сина, божа работа дали е негово или не.

Майтапа настрана, но не малко има мислещи по този начин...

# 640
  • София
На дъщерята не й идва на ум да не си дава детето.
То май и на свекървата не й идва на ум да си види внучето, /което й е по-малко внуче нали/, нищо че живеят в един двор! После снахата виновна, че въпреки нежеланието от страна на свекървата да го види, снахата не е затропала на вратата й и да й го тупне за час - два - три. Bowtie

# 641
Хм, Афродита, при условие, че снахата е заявила ясно, че не дава детето да ходи при свекървата, какво по-конкретно се очаква да направи тази свекърва? Да се моли?

# 642
  • София
Хм, Афродита, при условие, че снахата е заявила ясно, че не дава детето да ходи при свекървата, какво по-конкретно се очаква да направи тази свекърва? Да се моли?
Е нали не го давала, защото свекървата не го искала и даже като се разминавали случайно на двора, не му обръщала внмание, нито се заигравала с него за 5 мин.? Ако някой се държи така с моето дете и аз няма да отида до къщата на свека и да й се моля да ми гледа детето - демек да си общуват за 1-2 часа. Ти би ли?

# 643
Ами как да се заиграва, ако снахата гледа лошо и дърпа детето Simple Smile
Авторката много неща разказа и няколко пъти смени историята, така че аз вече се обърках кой какво иска, какво дава и за какво въобще се бори в оня двор с много къщи Wink

# 644
Е нали не го давала, защото свекървата не го искала и даже като се разминавали случайно на двора, не му обръщала внмание, нито се заигравала с него за 5 мин.?
Това е по-късна версия. В първите постове на авторката се твърди точно обратното.

Общи условия

Активация на акаунт