Професионални серии за коса 134

• 44 183
  • 782
  •   1
Отговори
# 465

ПетяПетя,

ако искаш пяна - с Marrakesh трудно ще ти се получи. А и въобще с шампоани без сулфати. Особено с по-малко количество и еднократно нанасяне.

И с по-голямо количество и с няколко нанасяния пак не става Confused. За това търся с какво да го сменя или да го комбинирам.

# 466
Не става, защото този шампоан е безсулфатен и заради това не прави пяна.

Това не означава, че не измива косата, но е възможно да се усеща и като не достатъчно чиста. И не зависи от нанесеното количество.
Явно досега си използвала такива с натриев сулфат и си свикнала с ефекта на тази субстанция.
Като цяло шампоани без сулфати са за по-проблемен скалп, по-честа употреба или дори за през по-топлите дни/месеци, когато косата трябва да се усеща свежа.
Ти искаш шампоан, който е за боядисана коса ли само?
Какво искаш да прави той, освен пяна?

# 467
Днес боядисвах корени. Това отдавна не го бях правила вкъщи. Взех от рибката боя Platinum, на пръв опит ми хареса, покривна е и май косата е хубава с нея. Нали съдържа хиалуронова киселина. От рибата много щедри тоя път, изпратили ми мостри-маска на Макадамия, 30 мл! Лакме 10(много ми хареса, добре оформя косата, приглажда без да сплесква) и мостра Ш Био арган на Лакме, измих с него, хареса ми.
Бях си поръчала Б на Брейв Ню  много приятно ме изненада. Гъстичък е, напоява добре  леко жилава, но подвижна коса.
Изобщо ще се поръчва Брейв ню и Лакме 10.
А за феновете на WOW dream coat, да знаете,.че го разменям, както и маската на Макадамия.
WOW за мен не е уау, да държи косата по-права, бързо се суши, но за мен е като намазана с лак. Не ми е подвижна косата. От Лакме 10 съм по-доволна.
За WOW и Макадамия търся нещо балансирано на Керастаз.

# 468
От LAKME не съм ползвала нищо освен еднократно възстановяващ серум за краища, който между другото много ми допадна.
Ще изпонапоръчам една/две/три серии в тези тежки времена, за да ги пробвам.
Приемам всякакви препоръки.

# 469
Забелязах че Нотино са вдигнали цените на почти всички продукти, към които съм имала интерес, например серията Генезис (ампулите са от 65 на 72), травъл комплекта на Олаплекс (преди 2-3 дни беще 220 лв, без да е в промоция, сега е 246), отделно аз за поръчка с наложен платеж имах такса само 2 лв, а пък сега е 4 лв + плащане на доставка... Започнаха циганиите и злоупотребите вече... Close
----------------------------
Вчера измих с някакъв дрогериен шампоан против косопад, сложих маска Архитект и след нея балсам Екстеншънист, сложих серума за крайчета на Маракеш и оставих да изсъхне сама и днес е някакво пресушено бедствие, стърчащо навсякъде... сигурно серума допрецака нещата.
Какво мога да сложа върху него, в дните когато не суша ( не ползвам термик) ? Thinking

# 470
В Парфюмо големия сет Олаплекс е доста изгоден, ако си го разделят 2 или 3 човека.

https://www.parfimo.bg/olaplex-bond-multiplier-no-1-salon-intro- … g-dispenser-1-br/

Аз все още имам от травел сета (който също взех от парфюми на промоция преди година), но като ми свърши дъд сигурност ще подновя.

# 471
Ти искаш шампоан, който е за боядисана коса ли само?
Какво искаш да прави той, освен пяна?

Благодаря ти за информацията. Боядисвам се и ми се иска козметиката която ползвам да запазва цвета и блясъка максимално дълго. Важно ми е и да измива добре.

# 472
Момичета, от скоро ми се появи следния проблем-косата(без скалпа!) на втория, третия ден от измиването става на клечки, утежнена! Все едно е мръсна...
Дали не прекалявам с продуктите за коса? Или е прехидратирана?
Тъй като използвам преса често, до сега използвах все протеинови продукти, но от скоро залагам много повече на хидратация
Последно ползвах така:
Еластисайзър - спах намазана, на сутринта отмих с дрогериен шампоан, след това нанесох Мароканойл и с него седях цял ден и вечерт отмих. Сложих Финиши - Чи коприна,Маракеш, мароканойл (серум)

Така са ми повечето протоколи, сменям маските и серумите. НО винаги гледам да престоявам повече или да спя с продуктите

# 473
  • Варна
Цените и в Нотино и в Паримо и в другите платформи от тоя сорт редовно варират тъй,че като видите изгодна цена купувайте.

PeachHoney след маракеш слагай хидратиращ финиш. Наистина пресушава особено нанесен последен.

Showbeauty спри да клечиш с часове с продуктите. Тежки ти идват. Това се прави когато косата е с проблем. Когато е в нормално,добро състояние и десетина двайсет минути са достатъчни. Особено силни направо терапевтични маски като марокан.
И вкарай протеин да върнеш баланса ако си прехидратирала защото ще почне да се разтяга като ластик и да хвърчи.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 16:21 от prinzesata

# 474
Чудя се защо, след като знам кое се отразява страхотно на косата ми, продължавам да ескпериментирам с други продукти?
Та, като стана въпрос за хубав Ш за боядисана коса-ами Витамино колор на Лореал!
Ся, може би ме спира, че вече не съм руса и че е с нова формула, ама преди години, имах блястяща, подредена коса, точно с техните серии. Пък, че боя ниво 10, пък, че сешоар и задължително преса.
Е, след Витамино колор ме питаха пак ли съм боядисана. Не, просто избистря цвета и дава блясък.
А пък ампулите абсолют рипеър...красота.
Ще се си взема тия две серии пак, дано не са ги развалили.

# 475
Забелязах че Нотино са вдигнали цените на почти всички продукти, към които съм имала интерес, например серията Генезис (ампулите са от 65 на 72), травъл комплекта на Олаплекс (преди 2-3 дни беще 220 лв, без да е в промоция, сега е 246), отделно аз за поръчка с наложен платеж имах такса само 2 лв, а пък сега е 4 лв + плащане на доставка... Започнаха циганиите и злоупотребите вече... Close
----------------------------
Вчера измих с някакъв дрогериен шампоан против косопад, сложих маска Архитект и след нея балсам Екстеншънист, сложих серума за крайчета на Маракеш и оставих да изсъхне сама и днес е някакво пресушено бедствие, стърчащо навсякъде... сигурно серума допрецака нещата.
Какво мога да сложа върху него, в дните когато не суша ( не ползвам термик) ? Thinking
Аз платих в нотино с карта за безплатна доставка и да не ми начислява такса 2лв беше май за обработка.

# 476
  • Пловдив
Не изтече ли в нотино периодът за поръчка с безплатна доставка на всичко?

# 477
ПетяПетя,

аз бих ти предложила наистина да редуваш, като се абстрахираш от липсата на пяна от този, който имаш на Marrakesh. Това не означава, че той не си върши работата, а напротив - сигурна съм, че си хидратира добре дължините и ти пази скалпа. Аз съм си поръчала същата серия, защото не бях ползвала този за боядисана коса, но още не съм я получила, но познавам много добре всички останали на марката. Различни са, но ако се прояви търпение, ще се види и резултат.
Въпрос на навик е по принцип да се свикне с шампоани без сулфати и/или без силикони.
Освен до усет е и до въпрос дали ти се отразява добре на косата.

Бих ти препоръчала да погледнеш тези шампоани, тъй като аз мисля, че те са сигурен залог: Loreal Professionnel Mytic Oil (според това дали косата е плътна или фина); Uniq One (с неговите 300 мл ще ти е идеален и като количество); Orofluido (много нежен и без много капризи какво се случва след него).
Прегледай и тези на Olioseta и Lakme, но тях лично аз не съм ползвала и не мога да бъда полезна. От вторите поне можеш да получиш мостри и да тестваш.
Ако не ти пречи, че шампоанът е без силикони и е на Kerastase, бих казала, че и Elixir Ultime е лесен да се хареса.

Showbeauty,

По мое мнение или наистина си прехидратирала или когато хидратираш го правиш с неща, което не се харесват на косата ти.
Подозирам, че вината е в Moroccanoil. И тази... коприна...
Но аз съм много необективна и като чуя Moroccanoil направо настръхвам... Много ми е крайно мнението за повечето им изпълнения.

# 478
Аня Филипова, хидратиращата на Мароканойл ползвам за първи път(през няколко миенета, редува с др маски) Използвала съм от тази марка възстановяващата.
Еластисайзър използвам отдавна, коприната също.
Не знам вече от какво е 😞😞Може би седя повече време с продуктите...

# 479
  • София
Аз пък забелязах че ако оставя косата ми да изсъхне сама, не изсъхва добре и става ужасна. Cry вече няколко пъти пробвам като не ми се налага да бързам, и резултата е един и същ. Коса с вид на мръсна В корените, а суха по дължините, дори след ДПШ и никакви финиши последният път.
Май няма да мога да я оставя без сешоар при това положение... и не е от продукти, защото това ми се случи при съвсем различни протоколи...
Не знам. А само да кажа че аз я суша не с цел оформяне, а с цел сушене. Тя си е права и сушенето не променя формата и

Общи условия

Активация на акаунт