Професионални серии за коса 134

• 44 144
  • 782
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна

Това за тъмна коса ниво 5-6става ли?

Да става даже е желателно ако се боядисва косата веднъж на 3-4 месеца. Иначе ако се боядисва корен всеки месец и се прави обливка на дължините не е необходимо.

# 556
Мисля след като приключи положението да пробвам на цяла коса!
Ще кача снимки.
Благодаря, prinzesata! 🙏🌹🙏

# 557
  • София
Ето резултата, стана прилично при положение че в момента в косата имам 3-4 различни цвята.
Преди мата изчих с ДПШ.
Имам 1-2 см тъмен корен, след това 3-4 см оранжево (от неуспешното предно изсветляване на корен) и нядолу на места по светли кимури на ниво 10ка на места 9ка. Важното е че вкарах малко пигмент колкото да не се накъсват дължините, а цвят ще гоня после.
Нямам снимка на която се вижда косата много много преди това, само една на корена
Преди

След

# 558
Melisande, много хубаво, че се качват така резултати!
Много хубаво сиво се е получило!

# 559
  • София
То по-скоро е тъмно русо с пепелен оттенък заради лилавия коректор предполагам.
Но от светлината изглежда по-сиво.
Тук таме по краищата има и по някой лилав кичур 😂🙈
Иначе по-натам като мине всичко ще си изравня цвета и тогава ще пробвам пак.
Но продължавам да си се чудя с каква обливка се получават цветовете на мунир, защото при повечето матове косата леко се потъмнява, а при него жълтото се неутрализира и в същото време остава много светъл цвета
Като тук например:
https://youtu.be/e1IFCJ1yyUc
Тази коса доста прилича на моята в момента, с няколко цвята и упорит червен оттенък. След обезцветяването е патешки жълта, а накрая след обливките става уаааау.
И не разбирам защо първо нанася обезцветител по-дължините, а чак после в корените които са по-тъмни...

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 09:38 от Мélisande

# 560
В корените се нанася последно обезцветителя, тъй като там е най топло. Топлината на скалпа действа на блондора и процеса на обезцветяване се забързва, ако се сложи там първо има риск от изгаряне на косата и нерарномерен цвят после. Другото си е негова магия, която не съм компетентна да коментирам. 😁

# 561
Здравейте. Може ли някой да направи сравнение между термичните защити цимент и дисциплин?

# 562
Мили дами, чета Ви доста отдавна и съм наясно с коментарите Ви за косата и продуктите, които ползвате. Но...... молбата ми е за  препоръки на по-бюджетни продукти, тъй като не съм в състояние да отделям големи суми в момента. Ползвала съм много проф.продукти, но може би не са били комбинирани добре или ненужни за мен, защото не съм доволна от вида и състоянието на косата. Единствено серията Intense Repair на Лореал беше прекрасна за мен и много страдам, че я спряха. Много моля за конкретни протеинови и хидратиращи продукти.
Прекалено чувствителен скапл, периодично себорея, ежемесечно преди боя мия с ДПШ, боядисва ме фризьор, връхчета всеки месец, винаги слагам маска след ш-н, продукт за оформяне, дифузер  и.... това е резултата.
Скрит текст:

# 563
Xs, бюджетните продукти, които харесвам са:
Ежедневен спрей срещу накъсване Alfaparf Daily Anti-breakage Fluid. Много ми заглажда косата, мирише добре, икономичен.
Коприната на Чи ❤️
Класическата маска на Макадамия
Двуминутния реконструктор на Aphogee
Tigi Bed Head червената серия-Пробвах ги скоро, ухаят много сладкоо на бонбони🍭🍭Приглждат и хидратира. Скоро ги закупих и пробвах, благодарение на момичета тук от форума

# 564
Мили дами, чета Ви доста отдавна и съм наясно с коментарите Ви за косата и продуктите, които ползвате. Но...... молбата ми е за  препоръки на по-бюджетни продукти, тъй като не съм в състояние да отделям големи суми в момента. Ползвала съм много проф.продукти, но може би не са били комбинирани добре или ненужни за мен, защото не съм доволна от вида и състоянието на косата. Единствено серията Intense Repair на Лореал беше прекрасна за мен и много страдам, че я спряха. Много моля за конкретни протеинови и хидратиращи продукти.
Прекалено чувствителен скапл, периодично себорея, ежемесечно преди боя мия с ДПШ, боядисва ме фризьор, връхчета всеки месец, винаги слагам маска след ш-н, продукт за оформяне, дифузер  и.... това е резултата.
Скрит текст:
Здравей XS,
за шампоани не мога да кажа кой помага, и аз имам същия проблем със себореята, в момента имам само този:
https://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/detox-and-contr … -nutritive-300-ml - не ми пресушава дължините, както повечето агресивни шампоани против пърхот, но пак си имам на моменти люспички в основата покрай челото. Сега се чудя на този продукт, дали ще помага: https://www.zlatnaribka.com/oright/pochistvasht-skalpa-sprey-ori … scalp-spray-50-ml - гледам че е доста намален. Някой да го е ползвал?
И аз като теб много харесвах Intense Repair на Лореал, но не съм намерила протеинова серия, с която да я заменя.
Но пък си намерих добра хидратираща маска, която мога да ти препоръчам - https://www.kosa.bg/product/3597/hidratirashta-maska-protiv-naka … argan-250-ml.html - не е никак скъпа, а си струва пределено, само аромата и не е много луксозен, малко мъжка нотка се усеща, но не е неприятно, поне за мен.След нея косата ми е напоена, гладка и разплетена. Може да комбинираш и с Аргановото олио след това.
Аз също така за разплитане и термозащита ползвам това : https://vivian-cosmetics.com/marki/jungle-fever-168/stilizanti-j … jungle-mist-500ml - ухае невероятно, косата е предпазена от топлина и лесно се разресва
А за къдрици много хвалеха момичетата тук този активатор - https://www.zlatnaribka.com/oright/styling-stilizirashti/krem-za … cing-cream-100-ml - но предвид намалението бързо се е изчерпил

# 565
Само една скоба за славния Мунир. Боите му са толкова силни, че дори и за склап без проблеми са унищожителни. За ливанските гриви и за сватбите в Кипър може да са подходящи постиженията му, но при типичните балкански кожа/корен/цвят... реалността съвсем не е толкова красива.
Прословутото му сиво трае максимум 3 измивания. В салона всичко изглежда прекрасно, но последователните грижи са много, много трудни.
А ако скоро след боядисването косата се сблъска пък със силно слънце и влажност настава истински кошмар.

# 566
Само една скоба за славния Мунир. Боите му са толкова силни, че дори и за склап без проблеми са унищожителни. За ливанските гриви и за сватбите в Кипър може да са подходящи постиженията му, но при типичните балкански кожа/корен/цвят... реалността съвсем не е толкова красива.
Прословутото му сиво трае максимум 3 измивания. В салона всичко изглежда прекрасно, но последователните грижи са много, много трудни.
А ако скоро след боядисването косата се сблъска пък със силно слънце и влажност настава истински кошмар.

За жалост не е само при него така. Когато постигат "сивият" ефект с шампоан/маска с лилав пигмент, се измива супер бързо, особено ако не се използват същите продукти постоянно.
Първият ми балеаж беше при Кристиян Милев от Варна преди 4 години беше матиран по същият начин -  с лилав шампоан. Изми се наистина за 2 седмици, даже и по-малко.
Преди месец се правих за втори път при друг фризьор, като този път ме матираха с боя. Общо взето почти е паднала боята, като се има на предвид, че гледам да издържам поне 5-6 дни без да си мия косата и използвам шампоани и продукти, които са за боядисана коса.
Просто осъзнах, че изрусяването/боядисването и поддържането на руса коса не е само да отделиш парични средства за самата процедура, а доста повече - смяна на цялата ми козметика за коса и ходенето на фризьор за матиране през 2 месеца (все още не съм стигнала до етапа, в който рискувам да пробвам сама)...
Парите за козметика, които похарчих след боядисването ми, са повече от колкото беше балеажът дори...

# 567
Някой има ли впечатления от тази маска:
https://www.kosa.bg/product/1344/hidratirashta-maska-alfaparf-nu … -mask-200-ml.html

Днес я получих от коса.бг и се чудя какво да очаквам.
 Напоследък обичащата ми протеин коса започва да ми изневерява и иска предимно хидратация, а аз освен Еластисайзър и синия Джойко балсам, друго хидратиращо нямам....

# 568
Привет, Момичета Simple Smile
Последно време започнах много да забравям и ще се радвам на помощ от ваша страна.
Опитвам се да си заредя шкафа с всички необходими маски/балсами (протеин/хидратация), обаче дали можете да ми помогнете да ги разшифровам какви съм ги сътворила:
Маска Kerastase Chronologiste - усещам я хидратираща, но не знам дали е така?
Балсам Schwarzkopf BC Moisture kick - купих го за хидратиращ, предполагам сме на едно мнение Grinning
Маска Loreal Mythic Oil - подхранваща уж пише, но не ми говори какво връщност е?
Балсам Alterna Caviar Moisture - по спомен май не бяха чисто хидратиращи?
Pre-wash PK Elastiseizer - там е ясна хидратацията

Сега обмислям да си поръчам балсам Kerastase Ciment Anti Usure или Маска Alfaparf Reparative Mask, което трябва да е протеин, нали така беше?

Може ли и препоръка за някакъв мус/пяна за къдрици? Последно време ходя с къдравата ми коса, но крем и гел не сработват добре с нея.

Благодаря Ви Simple Smile

# 569
Здравейте , моля за помощ . С каква боя да заменя KEUNE 8.04 от търговската мрежа или онлайн поръчка , т.к. тази не я откривам и до сега разчитах на стилист ? Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт