Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 841
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, сладурки! Да пиша и аз... Филмиране винаги има... Поне до първата ФМ все се чудиш всичко наред ли е, после там те успокояват, после час по час се чудиш рита ли, не рита ли... После като се роди диша ли, не диша ли, гладно ли е, не е ли.... Това е, уважаеми. От тук натам, да са ни живи и здрави дечицата и да са ни здрави нервите. Иначе и аз броя дните до 13.04,че тогава ми е вторият преглед.

# 271
Оххх и аз съм гадене.Един ден съм ок ,на другия цел ден с гадене,но поне засега няма повръщане.И среднощно будуване по 2-3 часа комбинирано със страшно болезнени гърди.Ама в името на най хубавото......ще го изтърпим 😋😘

# 272
Едвам намериха начин да ми издадат  болничен
.

Връзкарка Grinning
Аз не знам какво ще правя, къде ще се следя. Вече 2 прегледа минаха и след всеки ме питат дали ще се водя при тях. Много искам там, ама заради КПП-тата и издаването на болнични (АГ-то е против болнични за щяло и нещяло). Пък в моя град никой не записва в момента - няма частно, няма по ЗК. Добре, че пуснах пакет от изследвания, които за за регистрация (всичко нужно е проверено) + коагулация и т.н.
Докторът ми каза всеки месец да следя тези показатели, ама ако се запиша при друг лекар, ще е много неудобно да се консултирам по телефона с него, без да съм негова пациентка. А на друг лекар в района такова доверие нямам.
Да мине извънредното положение и всичко ще се намести Grinning
Дотогава ще откачаме.

И аз съм в същото положение. Искам си при моя док, но за сега той не работи докато не мине извънредното положение. Евентуално чак на 16.04, а тогава ще съм към 11г.с. Отделно т.к. работя във вредна среда и съм в болнични вече от 3 седмици. Той ми издаде за 14дена и ми го изпрати на пощата, но след това е с ЛКК. Ходих на преглед за установяване на бременността в Св. София и от там ми издадоха втори с ЛКК за 30дена. Сега се чудя да се запиша на ЖК в някоя болница с ЛКК, но не знам къде и при кой или да си чакам моя лекар и да ходя на ЖК някъде само за болнични. Според вас как да постъпя?

# 273
Едвам намериха начин да ми издадат  болничен
.

Връзкарка Grinning
Аз не знам какво ще правя, къде ще се следя. Вече 2 прегледа минаха и след всеки ме питат дали ще се водя при тях. Много искам там, ама заради КПП-тата и издаването на болнични (АГ-то е против болнични за щяло и нещяло). Пък в моя град никой не записва в момента - няма частно, няма по ЗК. Добре, че пуснах пакет от изследвания, които за за регистрация (всичко нужно е проверено) + коагулация и т.н.
Докторът ми каза всеки месец да следя тези показатели, ама ако се запиша при друг лекар, ще е много неудобно да се консултирам по телефона с него, без да съм негова пациентка. А на друг лекар в района такова доверие нямам.
Да мине извънредното положение и всичко ще се намести Grinning
Дотогава ще откачаме.

И аз съм в същото положение. Искам си при моя док, но за сега той не работи докато не мине извънредното положение. Евентуално чак на 16.04, а тогава ще съм към 11г.с. Отделно т.к. работя във вредна среда и съм в болнични вече от 3 седмици. Той ми издаде за 14дена и ми го изпрати на пощата, но след това е с ЛКК. Ходих на преглед за установяване на бременността в Св. София и от там ми издадоха втори с ЛКК за 30дена. Сега се чудя да се запиша на ЖК в някоя болница с ЛКК, но не знам къде и при кой или да си чакам моя лекар и да ходя на ЖК някъде само за болнични. Според вас как да постъпя?
Надявам се да не те подвеждам, но доколкото знам, докато трае извънредното положение няма как да се запишем на ЖК. Можем да се следим само в частните болници, а там как става удължаването на болничните... Идея нямам. Защо не се опиташ да се свържеш с РЗИ, или пък личния и да се направи справка за онлайн удължаване или ЛКК? Знам ли?! Наскоро четох в други форуми въпроси по темата и ако намеря нещо полезно ще го споделя.

# 274
Благодаря за съвета, Gerta. Ще звънна на личната да я попитам. Болнични може и от частни болници да се издават, но се заплаща. За последния ми взеха 40лв. Понеже моя гинеколог записва часове чак юни месец, можете ли да ми препоръчате добър гинеколог в София при който да ходя поне до тогава?

# 275
Аз съм обратното на теб, в началото ме боляха гърдите много, но само за седмица, оттогава са ми меки и неболезнени. Бях на преглед и всичко си беше наред. Според мен може да изчакаш до другия преглед, мисля, че на почти всички им се случва изчезване на симптомите за известно време и после отново се появяват. Аз също се панирам някои дни, но каквото има да става, ще става, нищо не мога да направя. Успех!

# 276
Благодаря, Pistachio! Тъкмо си изтрих въпроса и видях отговора ти. Ще го помисля какво да направя.

# 277
Благодаря, Pistachio! Тъкмо си изтрих въпроса и видях отговора ти. Ще го помисля какво да направя.
Хаха, и аз като го постнах, видях, че го няма поста, доста се зачудих какво се случва 😄 Иначе на мен ми се ходи всяка седмица на преглед, след първия ми преглед бях спокойна един ден и после наново... Охх, да минава този първи триместър и да можем поне леко да отдъхнем всички.

# 278
Здравейте.
Мислех да поизчакам преди да се включа в уютната ви група, но имам нужда от съвет и го правя сега.
Бременна съм в 6 г.с + 1 ден (по мои изчисления).
Накратко ще спомена, че това е с години чакана и желана бременност и е резултат от ЗЕТ.
До тук всичко наред, но от два дни имам ужасно гадене, от днес с повръщане.
Не искам да звучи, като мрънкане, но ако някой може да ми даде съвет с какво мога да го облекча, ще съм много благодарна.
Пробвах със соленки сутринта на гладно. Насилих се да изям 2-3. Пия вода с лимон, но и това не помага.
Аз ще изтърпя всичко, но се притеснявам за ембриона. Вчера за цял ден съм хапнала много малко + 2 чаши вода, а за днес освен въпросните соленки друго не съм яла. Не виждам как и какво да хапна, че да го задържа.

# 279
Ейнджъл, чаках те с нетърпение ❤
Бъди спокойна, напълно нормално е да ти е лошо. Аз съм така от две седмици. Гадно е, много е гадно но се преживява. Понякога имаш и хубави дни, когато само 2-3 часа ти е зле. Общо взето според мен лек няма, просто трябва време. Всичко е наред и бебчо също е добре.
Да се отчета и тук след преглед, всичко е ок, 8г.с и 5дни и 8г.с. и 6 дни са. Навакса едното Wink

# 280
  • Sofia
Здравейте.
Мислех да поизчакам преди да се включа в уютната ви група, но имам нужда от съвет и го правя сега.
Бременна съм в 6 г.с + 1 ден (по мои изчисления).
Накратко ще спомена, че това е с години чакана и желана бременност и е резултат от ЗЕТ.
До тук всичко наред, но от два дни имам ужасно гадене, от днес с повръщане.
Не искам да звучи, като мрънкане, но ако някой може да ми даде съвет с какво мога да го облекча, ще съм много благодарна.
Пробвах със соленки сутринта на гладно. Насилих се да изям 2-3. Пия вода с лимон, но и това не помага.
Аз ще изтърпя всичко, но се притеснявам за ембриона. Вчера за цял ден съм хапнала много малко + 2 чаши вода, а за днес освен въпросните соленки друго не съм яла. Не виждам как и какво да хапна, че да го задържа.

Диди е права. Аз съм също като нея. Два дена бях добре и сега 3 дена съм в серия от повръщане. Ще ти кажа аз как се справям донякъде, но не винаги минавам без повръщане, но със сигурност го намалих. Спрях солети, соленки, бисквити. Ям маслини от големите, много помагат за стомашно-чревния тракт. Ям краставица със сирене, зелена ябълка, сушени плодове. Варен картоф, може пак със сирене. Това на много малки порцийки през час и половина, два часа. И пия компоти от кайсии, водата хич не ми харесва, нито с лимон, нито с нищо. Пак ми се гади и днес повръщах 1 път, но е по-добре от други дни. Преди когато ядях бисквити, солети, сухари - стигнах до 8 пъти повръщане на ден. Виж на теб кое ще ти е най-добре

# 281
Здравейте, да се включа и аз, малко се отчайвам.. звънях и в АГ и Майчин дом (Варна) и на двете места ми казаха, че сега няма как и не правят регистрация на бременност, ако искам да ида с обикновено направление тип 1 за преглед само. Не трябва ли да се правят вече изследвания скоро влизам в 9г.с. на предния преглед ми казаха да ида след 10, вече се отчайвам да изчакам ли, то не се знае след 2 седмици какво ще се реши, чух че може и до средата на май да си останем така, дотогава как ще се ходи на прегледи? Някой ще ми обясни ли ако има идея?

# 282
Цвети, регистрации няма да се правят по ЗК до края на извънредното положение. В Майчин дом няма проблем да те регистрират, но си плащаш пакета за следене при тях. т.е на частно. Вероятно положението ще е поне до 13.05, което означва, че може са си изпуснеш 1вата фетална, ако чакаш.

# 283
Цвети, регистрации няма да се правят по ЗК до края на извънредното положение. В Майчин дом няма проблем да те регистрират, но си плащаш пакета за следене при тях. т.е на частно. Вероятно положението ще е поне до 13.05, което означва, че може са си изпуснеш 1вата фетална, ако чакаш.

Точно това ме притеснява, ако искам сега да се запиша на частно какво трябва да направя? Готова съм да си платя всичко само да мога да започна да се следя някъде. Нищо не ми обясниха от регистратурата, първо на мейла им писах, а след това и по телефона звъннах.

# 284

Точно това ме притеснява, ако искам сега да се запиша на частно какво трябва да направя? Готова съм да си платя всичко само да мога да започна да се следя някъде. Нищо не ми обясниха от регистратурата, първо на мейла им писах, а след това и по телефона звъннах.
Аз звънях и в РЗИ, и в Министерство на здравеопазването, и в Община Варна Дирекция "Здравеопазване" …. само последните ми вдигнаха и не знаеха какво да правя …. да съм ходела на частно … А, ако нямам финансова възможност? И да имам, поне един първоначален преглед да ни направят... Състоянието в началото много добре знаят, че трябва да се следи и не може два месеца да сме без преглед...
Мисля утре да пусна официално запитване до всички и да помоля за спешен отговор.
Лошото е, че не можем и занапред да си запишем час за ФМ, защото никой не знае при какъв режим ще работи …
Аз не се притеснявах, защото се надявах все от някъде да излезе информация, но явно не … Някой журналист вместо да задава сутрин смешни въпроси на ген.Мутафчийски, да вземе това да го запита...

Общи условия

Активация на акаунт