Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 848
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Станахме няколко вече от Варна. Това е супер:) Аз пак да попитам за приема на вит Д и магнезий... приемам от година за подкрепа на организма, защото бях на доста строга диета и предвид интензитета на работата ми, ми се налагаше. Та, сега да ги спирам или да ги продължавам?
И аз доколкото помня от първата си бременност, магнезий пих чак към 7 месец, защото започнаха схващания на ръцете и краката през нощта.  Най-добре ще е да се консултираш с лекар преди да продължиш. В Прегнакеър има, но са в минимални количества: Витамин D 3 -   10 µg; Магнезий - 150 mg.
Спирам го …, но в този, който пих до сега има 200мг магнезий, Б1, Б6, Б2 по 1мг и Б12 2.5 мг … Дали е проблем, че го пих до сега? И с кого да се консултирам не знам ….

# 256
Момичета, може ли да споделите кой калкулатор за изчисляване на гест. седмици е най- достоверен, защото има много голяма разлика в различните калкулатори.

# 257
Момичета , да помрънкам малко , че вече ще изкукуригам:(
Днес не ми е лошо и чувствам се добре и направо се побърках, не спирам да мисля дали всичко с бебчо е наред Sad
След два дни съм на преглед , но до тогава ще откача Sad

# 258
Днес не ми е лошо и чувствам се добре и направо се побърках, не спирам да мисля дали всичко с бебчо е наред Sad
Всичко ще е наред, радвай си се днес че не ти е лошо! И при мен е така - един ден добре, един зле! Аз също още не съм била на преглед, но мисля че всичко ще е наред!

# 259
  • София
Здравейте и от мен ! Flowers Cherry Blossom

Вчера бях на първи преглед, в 4та г.с. съм и видяхме сакче в матката. Blue Heart
Терминът ми е началото на декември, но все пак не се знае, така че се записвам да следя и тук. Flowers Four Leaf Clover
Освен това си имам няколко любими имена от една друга тема и няма как - ще надничам често. Hug

Желая прекрасна бременност на всички и пухкаво чудо на финал ! Relaxed

Аз също се интересувам от читав калкулатор, наистина големи разлики дават.

# 260
http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html
Ето този.
Отговаря на моите сметки и на сметките на доктора Simple Smile
Добре дошла, Рейви 💞

# 261
  • Sofia

Спокойно, мила, и аз бях така. Два дена все едно не съм бременна, и аз се паникьосах, но днес гадене/повръщане. Не знам кое е по-добре. Joy Но всяка бременност е индивидуална. Имам две познати, които през цялата бременност нямаха никакви признаци, освен уголемяването на корема в по-късните месеци. Нито им ставаше лошо, нито нищо. Пък аз два дена - добре, два - зле. Rolling Eyes

# 262
Рейви, добре дошла! Heart
Кога си пак на преглед?

За калкулатор аз ползвам whattoexpect.com

# 263
Момичета, аз си изтеглих приложението Feia за бременни. Много добре ми изчисли седмицата и ми напомня постоянно за някои неща. Има секцийка за съвети. Също много ми харесва, че винаги показва как изглежда бебчето в дадената седмица. Тъкмо сега си гледах моето, което очевидно вече има крачета и ръчички Heartpulse Платената версия дава и още много опции, като йога за бременни например, но засега си ползвам безплатната, че в тая криза Cold Sweat

# 264
  • София
Благодаря ви. Доживяхме да си пишем и в такава тема. Hug

Кийпи, 9ти април съм.
Тогава трябва да видим ембрионче.
На 11ти съм на ендокринолог
/ъъ Наков/Начев/Нанев/ ?! Не му запомних името, ама съм там. Grinning
Че ТСХто ми е скочило на 6.

Искам да ви питам и още нещо.
Вчера като бях при док, тя се зачуди кога ми е била последната М, аз й казах - 18.02.
После нещо говориха със сестрата и тя ми вика - ако друг път не мога да се сетя и ви питам, казвайте 28.02, а не 18.02. /?!/
Както винаги нямаше много време за обяснения и аз не разбрах защо така го изчисляват, та това са си 10 дни разлика, а на мен наистина първия ден ми беше 18.02. Нещо измърмори че защото съм с много късна О и това беше.
И верно, ако го смятам от 28ми, излиза че съм в 4 г.с., както и тя ми каза, а
ако е 18ти - 5 г.с.
Не че е нещо фатално, де, ама ми е интересно. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 14:51 от rave

# 265
Ивамар и мен 2 дни ми нямаше нищо и днес пак повръщане .Чувствам ужасен глад ,А ям ли повръщам .Така че спокойно
Добре дошла на Рейв.
Едвам намериха начин да ми издадат  болничен
Не можем и да се регистрираме ,като бременни -незнам до кога ще е това.

# 266
Едвам намериха начин да ми издадат  болничен
.

Връзкарка Grinning
Аз не знам какво ще правя, къде ще се следя. Вече 2 прегледа минаха и след всеки ме питат дали ще се водя при тях. Много искам там, ама заради КПП-тата и издаването на болнични (АГ-то е против болнични за щяло и нещяло). Пък в моя град никой не записва в момента - няма частно, няма по ЗК. Добре, че пуснах пакет от изследвания, които за за регистрация (всичко нужно е проверено) + коагулация и т.н.
Докторът ми каза всеки месец да следя тези показатели, ама ако се запиша при друг лекар, ще е много неудобно да се консултирам по телефона с него, без да съм негова пациентка. А на друг лекар в района такова доверие нямам.
Да мине извънредното положение и всичко ще се намести Grinning
Дотогава ще откачаме.

# 267
Аз съм в 9г.с+3 ...И аз 2-3 дни нямах неразположения. Чак ми беше странно, че си обличах блузата и не повръщах веднага след това от миризмата на праха за пране. Казах си ето при мен в 3- тия месец сигурно ще приключи това ужасно гадене и бях много Хепи, дори излязох малко на въздух, защото иначе нямам сили за нищо. Ноооо ей сега докато ви пиша, отчаяно се опитвам да задържа обяда си, но се съмнявам, май пак ще.св прегръщаме с моята приятелка тоалетната чиния. Не се притеснявайте от промените в симптомите, ако няма кървене, всичко е нормално. Така ме посъветва доктор.

# 268
Здравейте момичета,
Записвам се при вас с термин 15.11
От София съм на 33г.

Имам един въпрос, тъй като женските са спрени се следя в частна клиника. Но така и не разбрах дали трябва да отида все пак да ме регистрират някъде за майчинството?

# 269
Ох, че хубаво се раздвижи темата.
Рейвче, добре дошла ❤
Иначе и на мен от два дни не ми е толкова лошо и взех да се панирам дали всичко в ок. В 8г.с + 5 дни съм, та се съмнявам да отмине толкова бързо. Утре съм пак на преглед, та ще ги видя шушулките как са Wink
За регистраците и друг път съм писала в момента няма, няма и да има докато трае извънредното положение. А то никой не знае кога ще свърши. Дет се вика може и да родим до тогава. Днес моя приятелка в 13г.с беше на преглед, отказали са й болничен за бременност, а са й дали само 15 дни по др причина и то с триста зора. Аз също не исках да ползвам все още болнични, но ще се наложи заради работата ми.

Общи условия

Активация на акаунт