Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 690
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, срам не срам, малко деликатна тема, но успявате ли да ходите до тоалетна нормално?  За мен последно време си е истинско предизвикателство и не знам как да се справя...
Аз забременях инвитро. При мен този проблем се появи още след пункцията. Акушерките ми казаха да си взема свещички Eva Q те са за бременни и всеки ден да си слагам, тъй като е важно всеки ден да се изхождам. И все пак ми се струва доста често, по принцип никога не съм ходила всеки ден и затова запопнах да ги слагам през ден. Много съм доволна от тях действат доста бързо.

# 526
  • София
Аз съм в 10г.с и от поне 3седмици ми се гади непрекъснато, а от днес вече има и повръщане Sad вече съвсем не знам какво да хапвам Sad Честно казано завиждам на тези от вас, които нямат тези оплаквания, а са се притеснили.
Исках да ви попитам дали и какво пиете при главобол? Вече и тази екстра се появи...

# 527
Амииии на мен единственият ми симптом бяха болезнените гърди, които от днес изобщо не ме болят и почнах и аз с паниките + това че от две седмици пия Ношпа 3х2 за “менструалните” болки които днес се завърнаха след двуседмично затишие и ме хвърлиха в тотален ужас да не прокървя отново въъъпреки всичкото ношпа и магнезий дето пия... (прокървих заради контракции)
Чух се с доктора, каза че всичко това е нормално, но ако утре още ме боли и се притеснявам да отида на преглед.
...Та момичета като гледам лесно няма никъде 🤪 една повръща, друга кърви, трета не може да ака, четвърта я боли глава, пета я боли корем 🤯 ... а пък страха от всичко въобще няма да го коментирам 🤭 Абе някаква лудница е при всички, да минава по-бързо тоя критичен първи триместър, че напрежението се реже с нож, малко по-оптимистично а и лятото идва най-хубавото предстои момичета и на есен бебенца 🤰👼🏻 😚😇🌞

# 528
  • Sofia
Аз съм в 10г.с и от поне 3седмици ми се гади непрекъснато, а от днес вече има и повръщане Sad вече съвсем не знам какво да хапвам Sad Честно казано завиждам на тези от вас, които нямат тези оплаквания, а са се притеснили.
Исках да ви попитам дали и какво пиете при главобол? Вече и тази екстра се появи...

Главоболието може да е от това, че не приемаш течности. На мен ми е най-гадно да пия вода, затова ако пия вода - пия по глътка-две, иначе пия компот - пак по малко. Яж ябълки, ако можеш.

Знам какво ти е. И аз имам и добри и лоши дни с гаденето и повръщането. За храната... един ден си ям едни храни, на другия ден от същите тези храни ми е зле.

Но най-важното е да не се обезводняваш. Ако много те боли главата - пий Парацетамол. Успех.

# 529
Преди 2 седмици ме болеше главата както никога до сега и реших да не взимам хапчета, затова пробвах да си потопя краката в гореща вода със сол и учудващо стана по-добре.
Момичета,миселете позитивно! И всеки ден да ходим на преглед,ако ще стане нещо ще стане..
Аз посещавах лекар в 6 седмица и няколко дни , сега съм в 10 седмица и 2 дни, посещението ми при лекаря ще е чак на 23.04 за феталната.
И аз се притеснявам,но в крайна сметка не зависи от нас.Оптивам се за гледам училища за бременни онлайн,в момента има доста.Доста е успокояващо и се подготвяме за приятните емоции!

# 530
Мonika vasileva може ли да ми кажеш страници или сайтове за училище за бременни онлайн?

# 531
Да, ако искаш ги сподели с всички, а аз ще ги закача в първия пост на следващата тема Simple Smile

# 532
Vita 34 Bulgaria
1 наум
Академия за родители
Списание 9 месеца
Афродита МЦ
СМисъл
Студио Янтра
Слънчогледи - Училището за родители

Това са странички във фейсбук,от там може да намерите събитията и линковете към тях. 😊

# 533
Извинявам се, но ми прави впечатление, че не се четат нещата които се пишат.
Единствено се чете за симтомите.
Еми момичета бременни сте!- ще ви се повръща, може и диярия да имате, глава ще ви боли, гърди, кръст, корема също от разтягането на матката, може в по-късен етап и краката , таза от разширяване, изнервени сте, това са хормони. Това състояние ще отмино до 4 месец, но има при някои момичета , където повръщането продължава и след това, за тях докторите предприемат други неща.

ЗА ЗАПЕК
В по -напреднал етап от бременността Ви писах , че това може да доведе до контракции, при напън в тоалетната, затова може да си вземете нещо разхлабващо от родо на фрутилак.
СПАЗМИ
пие се но-шпа , но пак с лекарско съгласие и наблюдение. Сега матката Ви се разширява и затова боли, но в по-късен етап, ако усетите стягане на корема, или е по-твърд това са вид контракции и пак се пие но-шпа.
ФЕТАЛНА морфология
Много важна при кого се прави, защото всички могат да ви гледат на 3d или 4d, но не всички са специалисти с диплома по ФМ, зада разчетат точно в 11-13+ седмица
БХС
Това е една статистика, при която след 2 седмици ще ви се изправя косата, защото там са вероятности - или -или.

# 534
Ехооо, момичета Heart Eyes Връщам се от преглед и всичко е наред! Камък ми падна от сърцето! Всичко се развива нормално. Решихме БХС да не правя, а само ФМ да мина.

# 535
Браво Gerta 👍🏼
С този БХС е ебаси безсмисленото психясване ...теория на вероятностите!

# 536
Извинявам се, но ми прави впечатление, че не се четат нещата които се пишат.
Единствено се чете за симтомите.
Еми момичета бременни сте!- ще ви се повръща, може и диярия да имате, глава ще ви боли, гърди, кръст, корема също от разтягането на матката, може в по-късен етап и краката , таза от разширяване, изнервени сте, това са хормони. Това състояние ще отмино до 4 месец, но има при някои момичета , където повръщането продължава и след това, за тях докторите предприемат други неща.

ЗА ЗАПЕК
В по -напреднал етап от бременността Ви писах , че това може да доведе до контракции, при напън в тоалетната, затова може да си вземете нещо разхлабващо от родо на фрутилак.
СПАЗМИ
пие се но-шпа , но пак с лекарско съгласие и наблюдение. Сега матката Ви се разширява и затова боли, но в по-късен етап, ако усетите стягане на корема, или е по-твърд това са вид контракции и пак се пие но-шпа.
ФЕТАЛНА морфология
Много важна при кого се прави, защото всички могат да ви гледат на 3d или 4d, но не всички са специалисти с диплома по ФМ, зада разчетат точно в 11-13+ седмица
БХС
Това е една статистика, при която след 2 седмици ще ви се изправя косата, защото там са вероятности - или -или.

Аз мисля, че това са най-нормалните неща, които да се пишат в тема за бременни в първите три месеца. Предполагам всяка жена се притеснява дали всичко ще е наред, а тук можем да споделяме и да се подкрепяме. Надявам се съвсем скоро да започнем всички да обсъждаме колички и дрехи за бременни 😊

# 537
Pistachio, като го каза... Аз вече имам нужда от дрехи за бременни и то главно панталони. Вече съм с доста разширен таз, макар и в 10 г.с....тялото има памет и таз, и матка-всичко расте по-бързо. Вече и коремче си имам. Само като си усетя моите панталони и съм като в менгеме! Спешно трябва да се уредя и със сутиен! Само чаках да мине прегледа днес за да поръчам. Сега почвам да ровя из нета Simple Smile

# 538
Подкрепям напълно Pistachio. Още повече за част от нас това е първа бременност и всяка промяна в тялото или в усещанията е стряскаща. Тук сме за да си споделяме коя как се чувства и да си даваме подкрепа.
За дрехите и аз май вече имам нужда. И то заради корема, иначе съм отслабнала и другаде са ми добре. Поне със сутиените нямам проблем, с малък бюст съм, та има още място за пълнене Grinning

# 539
Вижте в ремикс за дрехи за бременни , взех си отсега два панталона за по 14 лв Simple Smile Има и в HM и Lwc.
При мен е рано де, първа бременност по-късно почва да личи нали ?
Иначе има доста стилни дрехи за бременни по сайтовете, но предвид че се носят няколко месеца , са твърде скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт