Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 692
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Моля, предложете ми добър доктор по ФМ. Знам за д-р Чавеева , но тя е в София, а сега в тази епидемия не ми се пътува до София.

# 511
Здравейте
И при мен гаденето си остава .Ям ло нещо здравословно ,супи веднага повръщам.
Карам на сандвичи,кисело мляко и някой плод.
Домати също ям и сирене. ТОВА Е
Месо не съм яла от месец -само при мисълта ми се повръща
Трета бременост ми е ,Но такова чудо не съм видяла.
Ще мине и това момичета -само малко търпение
За успокоение пия чай мента добре ми действа
Моля, предложете ми добър доктор по ФМ. Знам за д-р Чавеева , но тя е в София, а сега в тази епидемия не ми се пътува до София.
От кой град си !

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 11:42 от AnMary

# 512
Борнче, можеш да пиеш чай от мента. Не знам дали ще помогне, но няма да ти навреди. И опитай се да бъдеш спокойна, изолирай се от дразнителите.
Здравейте, мисля, че е позволен чай от лайка, ментата не я препоръчват за бременни. Но най-добре ще е да се до питате до лекар.. Успех на всички

# 513
  • София
И лайка и мента са ок Simple Smile

# 514
Само на мен ли нищо ми няма ?
Единствено миналата седмица леко ми се гадеше и това беше, не съм повръщала.Чак се чудя нормално ли е нищо да ми няма ... Болят ме само зърната и до там със симптомите. Вече и главата не ме боли и нищо не ме придърпва ниско долу.Почвам да се притеснявам чак.
Иначе съм в 9+2 , сега би трябвало да е пика..Има ли други като мен ? В сряда бях на преглед и бебето си е там и си расте ама дали да не отида другата седмица пак за всеки случай

# 515
  • София
Стеф, и аз не повръщам и много рядко ми се гади. Не е задължително Wink

# 516
Единствено миналата седмица леко ми се гадеше и това беше, не съм повръщала.Чак се чудя нормално ли е нищо да ми няма ... Болят ме само зърната и до там със симптомите. Вече и главата не ме боли и нищо не ме придърпва ниско долу.Почвам да се притеснявам чак.
Иначе съм в 9+2 , сега би трябвало да е пика..Има ли други като мен ? В сряда бях на преглед и бебето си е там и си расте ама дали да не отида другата седмица пак за всеки случай
Здравейте.
Аз съм от декемврийски но ви следя и вас от самото начало,че съм в началото на декември. Също от два дни съм се шашнала, че нямам придърпването и тежестта в корема,все едно нищо,единствено гърдите и то леко вече ме болят.Дано е нормално. В четвъртък съм записала час да видя....Поне празниците да са спокойни,ако се случи..

# 517
Здравей! Аз също съм 9г.с. +1. Общо взето съм като теб,  единствено леко напрегнати гърди.
Недей да се самонавиваш,  всичко е наред.  И аз винаги нямам търпение до следващият преглед,  но времето минава..... Simple Smile

# 518
Момичета, не се шашкайте, придърпването изчезва, повръщане и гадене не са задължителни. Ако много сте притеснени, допитайте се до лекар, но според моите проучвания ( имам близка акушерка, на която задавам въпроси) сте просто късметлийски и малко ви завиждам -благородно!! Heart щом при прегледи не са ви казали нещо притеснително , просто сте щастливки. Дано и ние, които се прегръщаме редовно с белия кон скоро си отдъхнем и да си чакаме децата по-ведро  Innocent

# 519
И аз същото се питах. Явно не сме сами, добре че си писала. И аз бях много притеснена и ми минаваха същите мисли, даже си мечтаех да повръщам, за да знам че е там и е добре. Днес бях на преглед (9+4), всичко е наред. Спри да се притесняваш и ти, явно сме от късметлийките. 🤫

# 520
Да ви се похваля днес деня ми мина чудесно. Престраших се да изляза навън и повървях около 10км. От това залежаване краката много почнаха да ме болят. Днес не ми се гадеше и нямах тежест. Иначе ден като ден не си прилича. Вчера ММ готви, умириса целия апартамент, а аз се чудих къде да се дяна. Имах големи пориви за повръщане. Към храната винаги подхождам първо с нос, ако ми понесе ям. Млечни продукти си хапвам и месо. От плодовете ям само банан. Имам киселини от много храни, а и корема ми е подут от газове. Още малко и ще отмине първия триместър и дано на всички ни е по-добре след това.

# 521
Момичета, срам не срам, малко деликатна тема, но успявате ли да ходите до тоалетна нормално?  За мен последно време си е истинско предизвикателство и не знам как да се справя...

# 522
Запека е доста чест проблем - говори с АГ или акушер - на една приятелка и бяха изписали някакви семена да пие на чай , било безвредно и оправи положението.
А за чайовете - аз дълго време не смеех да пия друго освен шипка и липа - тези двата ги цитират навсякъде като позволени, за другите съм чувала различни мнения, но в крайна сметка чаша чай едва ли миже да навреди чак толкова, може би просто не трябва системно да се налива човек. Сега се престраших и си взех шипка с листа от малина - добре мирише, казват че е по-полезен в края на бременността, но се надявам да не ми навреди и сега.

# 523
Момичета, срам не срам, малко деликатна тема, но успявате ли да ходите до тоалетна нормално?  За мен последно време си е истинско предизвикателство и не знам как да се справя...
Аз цял живот съм със запек, ама жесток! Лекарствата не ми действат даже, камо ли някакви отвари и диети, нищо. Откакто съм бременна, ходя като по часовник, леко и приятно, може би от дете не съм се чувствала така. Първо го отдавам на ябълките, ям всеки ден. Преди не съм. Пробвай с тях. Ако не стане , ми казаха че може едно сиропче Лактулоза МИП, която дават и на бебета. Питала съм, защото мислех, че проблема ще се задълбочи, но при мен е обратното.

# 524
Аз минавам през всички симптоми общо взето. Повръщане всяка вечер и гадене, през деня не, но пък ми се спи много и ме  боли главата. Относно запека, аз го оправих като сутрин закусвам овесени ядки с прясно мляко и нарязан банан. Наистина нямам търпение да мине този триместър, да ми дойде малко живеца.

Общи условия

Активация на акаунт