Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 693
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,
Честит празник !
Казвам се Йоана от гр.София на 30 години,първа бременност и съм в 10 г.с.
Може да се каже че преминах през всички етапи на симптомите през първият триместър който все още не е свършил 😏😁😁😁,но от около седмица не мога да спя от запушен нос.При вас как е момичета.

# 496
Вчера влязох в седма г.с. и се започна - носа ми е като на куче - надушвам всичко в радиус 50 м , за съжаление много малко миризми  мога да понасям - гади ми се от почти всичко по цял ден. Очаквах го но е ужасно въпреки това...направо не знам следващия месец два как ще ги изкарам.

# 497
При мен вече може да се каже че преминава т.к.през повечето време съм със запушен нос,но чувството е ужасно до такава степен че не можех да понасям аромата на кожата си постоянно питах половинката дали усеща че мириша на лошо 🤣🤣🤣🤣разбира се отговорът му беше "НЕ" , до такава степен се бях побъркала,от прахта за пране също ,от любимият ми парфюм,просто нямаше миризма която да ми харесва.

# 498
Диди, Eva_jenny знам колко е изкушаващо да влезеш в нета, да разровиш всяка информация и да я попиеш. Това колкото те прави информиран, толкова те и прави и параноик. Всяка бременност, болест, че дори и обикновена настинка крият своите рискове и могат да доведат до най-различни последствия, но слава Богу в много малък процент от случаите. Кой и  кога каза, че някоя от нас трябва да е от този малък процент? Статистически погледнато на света се раждат много повече здрави бебета от нормални бременности, отколкото са проблематичните случаи. Всичко ще бъде  наред и с нас и с бебетата ни! Накрая като се родят, живи и здрави, ще направим една среща да ги запознаем! Simple Smile
П. С. Биолог съм, учила съм и анатомия и какво ли още не, т.е. би следвало да съм наясно с много неща и да не изпадам във филмирани състояния... От много четене и мислене, бях решила, че имам моларна бременност Scream , защото ЧХГ ми беше много високо още 5 дни преди датата на цикъла и видях съвсем ясни две черти на теста. Е, това си е за бой!!!

# 499
Бах решила да напиша един обнадеждаващ пост, понеже моят Т. е началото на ноември и би трябвало да съм от първите, при които ще отшумят неразположенията. Е да ама не. След цял светъл ден вчера, в който даже три пъти ядох, вечерта и цяла нощ ми беше много лошо и не можах да спя.
Е нали му казваха сутрешно гадене ? При мен е повече вечерта и нощта.

Вие вечер как сте ?

За четенето в нета, много е вредно. Правя го , опитвам се да се дисциплинирам.

# 500
  • Sofia
Бах решила да напиша един обнадеждаващ пост, понеже моят Т. е началото на ноември и би трябвало да съм от първите, при които ще отшумят неразположенията. Е да ама не. След цял светъл ден вчера, в който даже три пъти ядох, вечерта и цяла нощ ми беше много лошо и не можах да спя.

Вие вечер как сте ?

Моя термин също трябва да е в началото. И аз исках да напиша по-оптимистичен коментар, ама уви. Въпреки че се нарича "сутрешно гадене", то може да е през целия ден, дори и през нощта.

Аз съм също като теб -  по-онзи ден ядох 3 пъти нормално, което не ми се беше случвало отдавна. Мислех, че почва да попреминава, ама вчера... разбрах, че не е. Joy

Все пак си мисля, че съм една идея по-добре от преди 2 седмици. Сега набарах джинджифилови лукчета, ментови дъвки и тик-так, таааа успявам да удължа момента до повръщането. Ако прекалено много повръщам, пия Гавискон сироп 20 мл, но това при краен случай, защото не искам да пия постоянно разни сиропи или лекарства.

Сега предимно ми е лошо сутрин и късно вечер. Не, че не ми се гади и през другото време, ама не е чак толкова зле. Grinning

И всичко това е напълно нормално, така че не психясвайте. Heart

# 501
  • София
На мен също ми се случи на няколко пъти да ми е много тежко нощес от храни, с които никога не съм имала проблеми, и да не мога да спя. Ограничих ги, също внимавам да ям по-бавно и по-малко.
При мен се оказа, че киселото мляко спасява всичко. Без него даже от зелената салата ми ставаше тежко на стомаха.
Моят термин е края на октомври, така че не ни е голяма разликата.

За четенето - аз чета много, опитвам се да не се панирам излишно и да не си измислям диагнози. Засега ми се получава.

# 502
Да да, точно. Всеки ден ми е една идея по-добре. Вчера даже един прилив на енергия ме обзе и викам на ММ: "Ето, почвам и аз да се наслаждавам на бременността си". Дръпнах дявола за опашката Grinning
Да се надяваме, че ще премине напълно второто тримесечие, че при някои бременни продължава и до края.

Deli, и аз много хапвам кисело мляко, също и сирене и други млечни. Сега май точно се оформят костите на плода и е нужен калций, може организмът неслучайно да предпочита такива храни:)

# 503
  • София
Да, освен калций има и протеин в млечните. На мен месата и рибите са ми голяма мъка, явно компенсирам с млечни.

Хайде да ви отшумява вече гаденето, стискам палци!

# 504

Вие вечер как сте ?

Аз също съм за началото на ноември. Към днешна дата си представях вече поотшумели симптоми, ноооо уви! Работата стана още по-зле. Все повече ми мирише на Лошо навсякъде. Вече повръщам даже при мисълта за някоя миризма. Вече дори свежата паста за зъби ме дразни. Дори портокалите. Все повече не мога да ям- имам дни, които карам на едно мъничко кроасанче и 2-3 ягоди. В. 6-7-8 седмица поне хапвах по нещо. Безсънието и ревовете през ноща де задълбочават все повече. Чакане му е майката ..само се чудя какъв процент от бременните сме така. Защото всичките ми приятелки казват, че са си били супер, даже забравяли че са бременни. CryJoy

# 505
Честит празник на всички и от мен (макар и късно), аз също започнах да мисля, че четенето не помага, но си мисля за някоя книга да си поръчам сега докато съм в нас. Вие какво мислите по този въпрос, чели ли сте с предишните бременности или мислите ли сега да го правите?

За симптомите вече се отказвам да мисля, един ден ги няма един ден са тук.  MrsAlwayssRight, аз също вечер усещам неразположение, за сега удържам фронта, само през деня се предавам.
Откъм храните аз обикновено не ям много млечни продукти, винаги съм била скарана с тях, както и с яйцата, но сега се насилвам да хапвам поне сутрин нещо от тези. Моята лекарка ми каза да наблегна и на месото, както и да не прекалявам с тестото и сладкото (от тях бебето няма да получи нищо полезно, а аз само кг).
За капак не само носа ми работи на 200%, ами и слуха. В ранни зори чувам птички, чувам дори котката ми как яде и пие вода (а не е хумно Grinning), а обикновено не можеш да ме събудиш и с танк. JoyJoy
Странна работа е да си бременна, но пък си заслужава.

# 506
Момичета, стискайте зъби ще търпим. Не остана до 4тия месец, ще ни олекне, сигурна съм. И на мен ми е лошо, ама от няколко дни стана истинско сутрешно гадене, докато доскоро беше само вечер. Голяма лудница са тези хормони, но няма как. Но не мога да отрека, че имам и хубави дни. Особено когато се стегна и съм навън на въздух. На мен и от кисело мляко ми е гадно, единствено за сега пия прясно, което ми понася. Опитавам се да се ориентрирам към по-здравослвоно хранене. Сега хубаво свалих кг, ама после ще започват да се покачват. Най-големият ми страх е да не стана мечка и после да се чудя как да ги сваля. Нямам търпение да отворят и фитнесите, смятам да се запиша на йога за бременни и от време на време да си ходя и на пилатеса.

# 507
Навсякъде съветват да се храним здравословно, но не виждам как ще стане скоро - избирам храните според това кое ми понася, а не кое е полезно за мен и за бебето.
Тестото ми е добре, банички и други такива хапвам , за жалост в тях няма нищо полезно, само кг.
Месо не съм яла вече почти 2 месеца, дано протеините от млечните продукти успеят да компенсират. Риба също не си представям в момента , само като ми замирише и ....
Лошо ми мирише и препарата ни за съдове, но мъжът ми сигурно си мисли , че това е само оправдание да не мия чиниите:D

# 508
Аз съм кълбо от нерви и това ми е най-сериозният проблем.
Всичко ме дразни и се изпокарах с кой ли не. Реве ми се, че никой не ме разбира и не ми влиза в положение. Опитвам се да се успокоявам сама, ама не мога. Как ще я карам, не знам. Да минава бързо, че не мога да се позная вече - отвратителна съм. А най-много ми тежи, че знам, че не съм права, опитвам се да си замълча в някои ситуации, обаче пулсът отива на 19474891 и, ако не си изпукам патроните, не се успокоява.
Нищо не мога да пия за успокоение, нали?

# 509
Борнче, можеш да пиеш чай от мента. Не знам дали ще помогне, но няма да ти навреди. И опитай се да бъдеш спокойна, изолирай се от дразнителите.

Общи условия

Активация на акаунт