Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 695
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичетааа 🥳 Страх, не страх (заради прокървяване) включвам се малко късно 🤷🏻♀
На 25г. съм от София, следя се в Щерев. Предишната бременност прекъснах в 4ти месец заради Синдром на Даун ...това беше  миналия ноември, а пък този ноември се надявам да ми донесе най-голямото щастие 🥳
Последната ми менструация беше на 10.02 ,  но съм била с късна овулация и след вчерашния преглед бебето отговаря на 7ма седмица и малко (1 седмица назад). Ориентировъчен термин 24 ноември.  Преди 10тина дни получих кафяво зацапване и както се досещате изпаднах в ужас, но на следващия ден бях на преглед и устисках... нищо притеснително не се видя, изписаха  ми ношпа и утрогестан и след 2 часа вкъщи... като шурна една кръв - газ обратно при доктора в кабинета беше тексаско клане (извинявайте за подробностите, но се случва 🤷🏻♀) бях сигурна че съм го загубила но не ... беше си там, имаше си пулс, а проблема беше частично отлепен плоден сак! Останах една вечер в болницата на системи, кървенето спря и си продължавам вкъщи утрогестан, алеракт и ношпа. Вчера бях на преглед, всичко е наред бебето расте, имам още малко кръв от отлепвнето и казаха че с нарастването бебето ще уплътнява и тази кръв ще се разнесе, но трябва лежане.
Следващият ми преглед е чак на 13.05 при Д-р Чавеева за БХС.
Много се чудех за Пренатест (особено след миналия път), но направихме кариотип който доказа че е било случайно + това че имам пълно доверие на Д-р Чавеева и реших да изчакам прегледа при нея и да решаваме с нея заедно. 💕
За сега симптомите са ми болезнени гърди и малко опъване ниско в корема (за което пия ношпа), но миналия път ме опъваше до 4тия месец, а пък нямах прокървяване... Абе както казвате две еднакви бременности няма 😁 Извинявайте, че стана толкова дълго, но  имах да наваксвам 😁💋

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 12:55 от Ntmasdom

# 481
За съжаление на този хубав празник влизам да помрънкам. Не мога да повярвам, че повод затова е тази така дълго чакана бременност.
Постоянно ми е много лошо, чувствам се като парцал, вие ми се свят и въобще все едно не съм аз в кожата си.
Всеки ден по няколко пъти гледам календара и се надявам, като вляза в третия месец нещата да се подобрят. Знам, че е хубав знак, че ми е лошо, но от няколко дена чувствам, че просто вегетирам. Огромни усилия ми коства дори да си среша косата, а къпането става с яко стискане на зъби.
Започвам да се чудя дали всичките тези симптоми са толкова нормални.
Пия бромокриптин и ме притеснява, че и той може да допринася за влошаване на положението.

# 482
За съжаление на този хубав празник влизам да помрънкам. Не мога да повярвам, че повод затова е тази така дълго чакана бременност.
Постоянно ми е много лошо, чувствам се като парцал, вие ми се свят и въобще все едно не съм аз в кожата си.
Всеки ден по няколко пъти гледам календара и се надявам, като вляза в третия месец нещата да се подобрят. Знам, че е хубав знак, че ми е лошо, но от няколко дена чувствам, че просто вегетирам. Огромни усилия ми коства дори да си среша косата, а къпането става с яко стискане на зъби.
Пия бромокриптин и ме притеснява, че и той може да допринася за влошаване на положението.

Аз от два дни нямам никакво гадене и съм откачила , не знам на кой свят съм , даже днес се изкъпах и за първи път не ми стана зле от шампоана Sad
Радвай се , че ти е лошо , че ако спре ще откачиш от чудене какво става

# 483
Ntmasdom, добре дошла сред нас! Надявам се притесненията ще останат зад гърба ти и занапред ще се радваш на една спокойна бременност! Естествено ли е забременяването ти сега и предния път?
Аз съм инвитро и много се колебая за пренатест, но май ще изчакам ранния скрининг.
Както съм писала и друг път в темата, да не се повтарям, не са ми чужди проблемите със зацапванията и знам до каква лудост докарват. С повече пазене и лежане ембриончето ще се захване добре, ще нарасне и всичко ще се нормализира. Още малко ще влезеш в "голяма" седмица и ти самата ще се успокоиш .

Ейнджъл, разбирам те и теб. Чак тея дни почва да не ми е лошо постоянно и да имам светли моменти, в които да се среща и изкъпя:D Доста се занемарих визуално, спря да ми пука как изглеждам.  Така съм всъщност от началото на стимулацията Grinning То като ти е лошо и нямаш и желание за нищо.  Ще премине-със сигурност, изтрай го още малко. На мен ми облекчава малко мляко с разтворимо кафе , също така ябълки (убиват киселините) и айрян.

# 484

Аз от два дни нямам никакво гадене и съм откачила , не знам на кой свят съм , даже днес се изкъпах и за първи път не ми стана зле от шампоана Sad
Радвай се , че ти е лошо , че ако спре ще откачиш от чудене какво става

И мен спря да ми се гади толкова много, и гърдите почнаха да ме болят по-малко.
Изобщо сега съм в ужас какво се случва. На 15.04. съм на втори преглед, дано всичко да е наред тогава, че с това изчезване на симптомите направо ще откача.

# 485
MrsAlwayssRight естествени са и двете  забременявания. Правихме генетични изследвания и на мен и на ММ, с които се доказа че това не зависи от възраст, генетична предразположеност, начин на зачеване или каквото се сетите друго... лош късмет, случайност, бъг в системата при деленето на клетките... как ли не го наричат докторите, но е божа работа! Миналия път много треперих за всичко, от всяко нещо се пазех, постоянно четях, следях с какво се храня, дебнех се за всякакви симптоми ... бяяяххх като войник и на феталната морфология... 🤭🤭🤭
Затова сега съм решила да го давам по-спокойно пък каквото стане... няма да се отказвам докато не родя здраво бебе! Хапвам си каквото и когато ми се яде, почивам си повече, от време на време си дръпвам от цигарата на мъжа ми 😱🤫🤫 като цяло гледам аз да съм добре и знам че бебето ще е добре когато съм спокойна 💕

# 486
Ейнджъл, не искам да те отчайвам, при всеки е различно, но по-скоро към 4- тия очаквай някаква промяна. Аз сега влизам в 4- тия почти и всичко ми е на макс, мирише ми всичко на гадно, гади ми се повече от преди , повръщам, не мога да се храня, не спя изобщо, външния вид няма да го коментирам. Мъжа ми вече забелязва кога съм се изкъпала, с което разбрах,че съм ударила дъното. Joy знам,че ще мине, чакам вече повече от месец да започна да се "наслаждавам  на бременността си, както някои го описват, защото в момента не мога да го опиша като наслада Grinning въпреки че съм много Хепи, че ще гушкам собственото си дете живот и здраве. Нормално е всичко това, просто трябва да го изтърпим.

# 487
# 488
Bubblyfog, единствено това ме крепи. Извадила съм си снимките от ехографските прегледи и си ги гледам, за да ми дават сила. Чела съм много в групите на отчетни с надежда един ден и аз да съм една от успелите и винаги съм се чудела, когато някоя, както мен сега мрънка, че ѝ е лошо. Казвала съм, че ще изтърпя всичко, само се молех да забременея.
Е случва ми се. И сега съм сигурна, че ще премина през всичко, но наистина докато на човек не му се случи, не знае какво е.
Май ще трябва да помисля и за болничен. До момента ползвах само два дни, когато бях най-зле, но ме съмнява да успявам да се справям със задълженията си, ако нещата продължават така.

# 489
Честит празник и от мен!
От два дни много ме боли главата по цял ден. До такава степен , че прибягвам до парацетамол.Минава ми за малко и пак се почва.Не мога да спя , събуждам се от болката.. При вас как е ? Как се справяте с това ?
Аз също предната вечер не мигнах, само парацетамол ми каза моята лекарка, каквото и да ме боли.
Снощи имах мн странно придърпване ниско в дясно, а за капак днес не ми е лошо никак.. винаги има едно такова притеснение май.

Едно питане да питам аз, моя приятелка ми каза, че бременна жена не бива да боядисва яйца в тях. Някоя от вас да е чувала и ще спазвате ли такива "бабини" неща?

# 490
Няма да спазвам такива щуротии.
И какво ще стане според суеверието? Simple Smile

# 491
Нямам никаква идея, за първи път чувам такова нещо

# 492
Честит празник, момичета! Днес аз и ММ празнуваме и за първи път от известно време изкарах един хубав ден навън без да ми е лошо /за сега 😁/

Иначе предната вечер получих паник атака, че нещо става и спешно бягах на преглед. Слава богу всичко е наред и са добре. Единия близнак явно ще прилича на мен и бая яде, отговаря на 11г.с, а другият е по-малък и си отговаря на 10г.с. Нещо май много лошо ми се отразява прекаленото четене и вглеждане в симптоми. Това, което ме стресна е, че напрежението в гърдите намаля, но се оказа нещо нормално. Иначе още ми е лошо, няма ден дето да не прегръщам WC.  Ама ще трая де, няма как Wink Както каза някой #чакамечетвъртиямесецкатоновагодина 🤣

# 493
Честит празник! Само хубави моменти ти пожелавам,  и не се вглеждай чак толкова, аз подобно на теб понякога сама се навивам,  но това само може да ни навреди. Длъжни сме да бъдем максимално спокойни, и да не забравяме, че много скоро ще гушкаме бебоци!  Hug quote author=Диди ❤️❤️ link=topic=1185329.msg40551510#msg40551510 date=1586699984]
Честит празник, момичета! Днес аз и ММ празнуваме и за първи път от известно време изкарах един хубав ден навън без да ми е лошо /за сега 😁/

Иначе предната вечер получих паник атака, че нещо става и спешно бягах на преглед. Слава богу всичко е наред и са добре. Единия близнак явно ще прилича на мен и бая яде, отговаря на 11г.с, а другият е по-малък и си отговаря на 10г.с. Нещо май много лошо ми се отразява прекаленото четене и вглеждане в симптоми. Това, което ме стресна е, че напрежението в гърдите намаля, но се оказа нещо нормално. Иначе още ми е лошо, няма ден дето да не прегръщам WC.  Ама ще трая де, няма как Wink Както каза някой #чакамечетвъртиямесецкатоновагодина 🤣
[/quote]

# 494

Честит празник, момичета!
Диди, и аз се зачетох по темата с близнаците и много се стресирах честно казано. вчера се събудих в 5 сутринта от притеснение, и затова реших че повече няма да чета 😄.
Весел празник на всички и ви пожелавам само позитивни мисли ! 🌸❤

Общи условия

Активация на акаунт