Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 696
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Йееей момичета и аз чух днес сърчицето на бебчето,беше много вълнуващо и емоционално. В 7 г.с. съм 😊
Надявам се всичко да е наред и за напред.
Вие как сте с миризмите. При мен е кошмар,всичко ме дразни и ми мирише ужасно и ми се гади...не знам направо къде да се завра.

# 466
Nonny89, аз започнах АП в 6 г.с., а НМХ веднага след плюсчето.
И на мен ми беше назначен аспиринът още след овулацията, но аз не го приемах, т.к. не вярвах, че ще забременея.
Имах притеснения, че като приемам и двете ще разредя много положението, обаче не. Всичко е точно.
Ти защо си го спряла?

Спрях го защото като се установи, че имам няколко мутации, гинекологът ми каза да започна профилактично аспирин акард 75mg и при + тест клексан всеки ден. Не си спомням вече дали го попитах за аспирина, но останах с впечатление, че трябва да го спра. Дано не е фатално за бебчо. На 21.04 ще ходя до док за болничен и ще го попитам, а на 27.04 ми е БХС.

# 467
Здравейте момичета, бях на преглед днес и ще ви споделя, какво узнах - точно в 10г.с. съм и вече сме 3см Relaxed чух сърчицето, боже още се вълнувам. Ще ме записват на 24.04. като тогава ще правим всички изследвания. С направление тип 1 съм (ще се наложи да си платя само за хепатит и сифилиз, защото с това направление не могат да ги пуснат). После ще се наложи да взема 9-ка. АГ-то каза, че започват да отпускат вече нещата със ЖК, така че има надежда и за нас SmileSatisfied
За боядисването по наблюдения мога да споделя - имах 2 колежки преди години, които бяха с лилава и бордо коса и си продължиха да се боядисват докато бяха бременни, според мен не е опасно, а зависи дали ще хване.
На мен ми казаха, че дори е препоръчителна кола маска пред бръснене, защото може да се порежеш и да развиеш инфекция особено на интимните части. Не трябва да е много гореща и не се прави на корема, ако имате пътечка, но той козметика ви трябва да знае. Аз лично съм засичала бременни при моята, дори тя ми е казвала, че има едно кремче, с което ги маже да не ги боли (в последните месеци).
За пола винаги съм искала да е изненада, но не знам дали ще мога да изчакам до края. Каквото е само да е здраво, ММ иска момче и аз винаги съм искала, но на момиче май повече ще се радвам.. ох и аз не знам.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 13:03 от Cve7i

# 468
  • София
Нони, щом имаш клексан няма страшно. В ранни седмици може да помогне, а може и да навреди. Аз лично съм доволна че го спрях, да не се притеснявам и заради него.

# 469
Йееей момичета и аз чух днес сърчицето на бебчето,беше много вълнуващо и емоционално. В 7 г.с. съм 😊
Надявам се всичко да е наред и за напред.
Вие как сте с миризмите. При мен е кошмар,всичко ме дразни и ми мирише ужасно и ми се гади...не знам направо къде да се завра.
И аз съм така с миризми те... Ужасно е надявам се да отмине поне малко след 3тия месец.

# 470
  • София
Здравейте, момичетааа Hug
И аз с добри новини - днес бях на първи преглед, човечето е там, чухме му сърчицето. Heart
Доктора видя на ехографа, че имам придърпвания в ляво, макар че аз рядко усещам болки. Предписа ми Утрогестан, който да взимам само при нужда. Силно се надявам да няма нужда и всичко да е наред. Записа ми час чак за 20.05, когато ще ме регистрира и ще правим биохимиченния скрининг.

И все пак да включа и един въпрос Rolling Eyes  -  как са косите ви, моята започна последната седмица да пада с невъобразими темпове. АГ-то каза, че ще проверим витамин Д и Б12, но за да не се бутам по лабораториите, предложи да го направим на 20.05 като отида, а до тогава се притеснявам, че няма да остане много, ако пада с това темпо Grinning

# 471
  • Sofia
Не съм писала от много отдавна. Вече съм в болничен. На работа хич не му се зарадваха , но ще бъде така. Иначе съм добре, придърпва ме, но е нормално. Никакво кървене нямам (цяло чудо, очаквах да имам проблеми тази бременност, все пак имам дете на 5 и половин и е купон у нас ). Пия си но шпа  2×2 Табл и Дуфастон 2×1 Табл. Пия отделно Коластра. Бях на преглед преди 3 дни (8 гс +4 дни) , всичко е супер, видяхме спонтанни движения. На 29.04 отивам на БХС при д-р Чавеева. Така че, тогава ще имаме повече инфо.
Момичета, притесненията  не минават дори и след 12г.с. така ще е от тук нататък. Случки има във всяка една г.с., за съжаление!!! (Това го казвам, защото съм акушерка и имам опит и в гинекология и в родилна зала).Моля се, всички майки, накрая да сме с бебе/бебета в ръце . Simple Smile

# 472
Не съм писала от много отдавна. Вече съм в болничен. На работа хич не му се зарадваха , но ще бъде така. Иначе съм добре, придърпва ме, но е нормално. Никакво кървене нямам (цяло чудо, очаквах да имам проблеми тази бременност, все пак имам дете на 5 и половин и е купон у нас ). Пия си но шпа  2×2 Табл и Дуфастон 2×1 Табл. Пия отделно Коластра. Бях на преглед преди 3 дни (8 гс +4 дни) , всичко е супер, видяхме спонтанни движения. На 29.04 отивам на БХС при д-р Чавеева. Така че, тогава ще имаме повече инфо.
Момичета, притесненията  не минават дори и след 12г.с. така ще е от тук нататък. Случки има във всяка една г.с., за съжаление!!! (Това го казвам, защото съм акушерка и имам опит и в гинекология и в родилна зала).Моля се, всички майки, накрая да сме с бебе/бебета в ръце . Simple Smile

И аз на 29.04 съм при д-р Чавеева Simple Smile

# 473
Да, стискам палци всички бебчовци и мами да са здрави!
На тази тема - вие кога ще казвате на приятели? Ние само на най-тесния семеен кръг сме казали на този етап.

# 474
Здравейте

От два дни много ме боли главата по цял ден. До такава степен , че прибягвам до парацетамол.Минава ми за малко и пак се почва.Не мога да спя , събуждам се от болката.. При вас как е ? Как се справяте с това ?

Лошо ми е сутрин и вечер , чувствам се отпаднала и нервна .
Всичко ми мирише ужасно силно и неприятно.
Днес любимият ми омекотител ми миришеше съвсем различно и много на гадно , прах всичко на ново без него.
Ох наистина една с една бременностите не са еднакви
Утре почвам 9 седмица, ходих в сряда на преглед и човечето е вече 2 см  Simple Smile

# 475
Здравейте

От два дни много ме боли главата по цял ден. До такава степен , че прибягвам до парацетамол.Минава ми за малко и пак се почва.Не мога да спя , събуждам се от болката.. При вас как е ? Как се справяте с това ?

Днес любимият ми омекотител ми миришеше съвсем различно и много на гадно , прах всичко на ново без него.
Утре почвам 9 седмица, ходих в сряда на преглед и човечето е вече 2 см  Simple Smile

Имах такова главоболие преди няколко дни даже писах тука, едвам издържах. Гледам да поспя на обяд от няколко дни и  засега съм добре иначе чувствам, че лекичко си ме боли усещам туптене от време на време, пия парацетамол ако имам нужда, че имам и друго дете да гледам, трябва да функционирам.

# 476
  • Sofia
Здравейте

Мери си кръвното, може да е тенденция към спадане или повишаване!!!

# 477
Честит Лазаров ден, момичета! Бъдете живи и здрави и дано всички гушкаме здрави и пухкави бебоци ноември Simple Smile Знам, че го коментирахме, но да рефрешна инфото. Имате ли болки все още в коремчетата? Мен продължава да ме боли (болка е силно понятие, по-скоро силен дискомфорт) в областта на корема (матката), който обаче се разпростира и към горната част на бедрата. Бих сравнила дискомфорта с болките при ПМС, или усещането при слаби контракции. Слава Богу нямам кървене или зацапване, но пак се притеснявам. На преглед съм във вторник, а все едно остават месеци до прегледа..

# 478
  • Sofia

Gerta, не се притеснявай и аз съм така. Имам си дискомфорт и като разпъване и даже вчера ми се беше схванал таза отляво и към лявото бедро. Смятам, че е нормално. Ако нещо ти е много дискомфортно - пий Но-шпа. 💗

# 479

Gerta, не се притеснявай и аз съм така. Имам си дискомфорт и като разпъване и даже вчера ми се беше схванал таза отляво и към лявото бедро. Смятам, че е нормално. Ако нещо ти е много дискомфортно - пий Но-шпа. 💗
Благодаря Simple Smile. Не мога да пия но-шпа, уви. Днес това си говорех по телефона с баба ми, все едно за пръв път съм бременна... Нищо не помня като усещания от предишните, ама нищо! Само си спомням, че стигнах до Пирогов с втората бременност заради болка в корема, ама къде е била?!?... Не помня. А не е било преди 100 години да му се не знае. Явно остарявам и почвам да се втелясвам повече от редното

Общи условия

Активация на акаунт