Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 644
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Момичета според вас възможно ли е в 13 седмица да усещам някакво гъделичкане от бебето?  Все си мисля, че си въобразявам понеже навсякъде чета за усещания в 20-та и след 20 -та седмица при първа бременност, но все ми се струва едно трептене ниско долу. Знам, че сигурно просто ми се иска, но в момента пак усещам. Някой да знае нещо Purple Heart Nature Full Moon With Face

# 661
Момичета, аз съм края на 13 седмица вече и апетитът ми все още го няма никакъв. Не знам кога пак ще ми се дояде нормално. Понасят ми само тестени неща и плодове:( Мина ми и БХСто, всичко изглежда наред, май ще е момче. Докторката изрично ме предупреди за килограмите , щото и без това съм висока и голям човек. И да не ям тестено.

Борн, може ли.да споделиш от къде закупи тази възглавница и изглежда ли като на картинката, удобна ли е?

# 662
Mrs, супер удобна е и накъдето и да се завъртя, все ме ”придържа”. Сестра ми си беше купила С-образна, подобна на тази, която Дели сподели, и споделя също добри отзиви. Щеше да ми я даде и нямаше да купувам, ама я ползва, докато кърми малкия. Тя казва, че специално за кърменето е невероятна, защото не се уморяват ръцете.
Аз реших да купя друг вид, за да можем да сравним, но общо взето и двата вида са супер.
На моята пълнежът е на макс, но може да си я регулирам, като извадя (ама не съм и засега ми е добре).
Ето оттук я поръчах и заедно с калъфка и доставка ми излезе около 60 лева. http://www.detetovteb.com/bremenni-i-karmene/vazglavnitsi-za-kar … remenni-u-obrazna

# 663
  • Sofia
Момичета, гледам доста от нас се следят в Щерев. Това ме радва . Аз също там се следя и работя. Така че, ако нещо решите да питате- няма проблем, на разположение съм за всякакви въпросчета. Утре съм на преглед , дано всичко е наред и при мен.

# 664
BubblyFogg, миналата бременност аз в 13-14 седмица започнах да усещам едно като мехурчета в джакузи,  които се движеха.  Докторът каза, че това е бебето, което е много мъничко и е силно подвижно и ми го обясни че все едно плува. Така че вероятно усещаш бебо!

# 665
Момичета според вас възможно ли е в 13 седмица да усещам някакво гъделичкане от бебето?  Все си мисля, че си въобразявам понеже навсякъде чета за усещания в 20-та и след 20 -та седмица при първа бременност, но все ми се струва едно трептене ниско долу. Знам, че сигурно просто ми се иска, но в момента пак усещам. Някой да знае нещо Purple Heart Nature Full Moon With Face
Напълно е възможно е да бебчо. Казват за първи усещания към 19-20 седмица, просто защото са много по-усезаеми и няма как да бъдат сбъркани. Аз също от няколко дни, макар че доста рядко усещам пърхането, но не ми е за първи път и просто мога да го различа. Казват, че в началото може да си мислиш, че усещаш бебето, но реално да са газове. Е, ама аз съм с колит и знам какво е да ти мърда целия корем от циркулиращи газове. Това е друго... Много нежно, много леко като пеперудка. Simple Smile

# 666
Да, точно като някоя буболечка, която пърха. Когато съм много спокойна и е тихо и легна и успявам да усетя. Явно ще е швръгало като мен. И аз имам много проблеми със стомаха цял живот и знам, че това е различно.  Heart много мило чувство, сякаш ги обичаме откакто са колкото бобчета. Да сте здрави всички и да усетите и вие мехурчета! Kiss

# 667
Ах колко хубаво звучи 😊🥰... бях чела по форуми, че може в 3ти месец да се усети. Нямам търпение и аз.
Един въпрос към момичетата пиещи витамини за бременни (без някаква здравословна причина) знаете ли до кога се приемат, че забравих да питам лекарката, а не ми се звъни да питам за такова нещо? На първия преглед ми бяха казали само дълго време. 🤔
ПС. Пропуснах в предния пост да спомена какво ми обясниха на мен вчера. Този преглед, на който се мерят всички тези гънки не е ФМ, за това има голямо объркване из интернет. Той върви заедно с БХС, като БХС може да не се прави ако показателите са в норма. ФМ се прави на специална апаратура, а тези замервания може и на обикновен, стига да е добър специалиста зад него. Това ми обясниха поотделно и АГ-то и акушерката.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 10:50 от Cve7i

# 668
  • София
Апаратът, с който гледат специалистите по ФМ, има доплер. С него може да се измери кръвотока на маточните артерии, да се види сърчицето и други органи на бебето, да се видят кръвоносните съдове на бебето, също да се измери пулса. Когато се включи доплер, на екрана кръвоносните съдове светват в червено, или пък се чува пулса.
Иначе да, самото бебе може да се измери с обикновен ехограф с достатъчна разделителна способност, но това не е ФМ.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 11:59 от delisardeli

# 669
На мен още в 8г.с. ми гледаха кръвотока. Много беше странно. Жалко, че не ми дадоха снимчица, много е реалистично. Имам само обикновени снимки. Ще си поискам повечко този път + записа от целия преглед. Виждам, че докторът го има в ценоразписа.

# 670
  • София
Борнче, на мен от едната ФМ направо ми записаха всички снимки на флашка, доста повече от разпечатаните. На тях това нищо не им коства. Питай.

За кръвоток в 8+5 ми казаха че е рано, защото плацентата още не се била формирала изцяло. Но в 10+5 вече всичко се виждаше супер.

# 671
Момичета, моля за вашето мнение. Последният ми преглед беше на 15.04. в седма седмица. БХС и ФМ ще бъдат на 15.05., когато вече ще съм в дванадесета. Нямам никакви оплаквания, както и няма поводи за притеснение, но все пак това си е цял месец без инфо за бебето. Според вас има ли смисъл да отида на един преглед между двете или чинно да си изчакам месеца да мине и спокойно да си отида на преглед? Вие как постъпихте?

# 672
Не им коства нищо, ама си искат 10 лева за запис Wink. И 20 ще давам, ама забравих да си търся. Следващият път тъкмо ще си е оформен човекът.

Колкото повече ми наближава прегледът, толкова повече не ми се чака. Трепет, какво да го правиш.

Misery., и моите прегледи така се паднаха. Доки каза, ако се притеснявам за нещо, да отида по-рано, аз пък мислех да отида при друг, в моя град, но така и не отидох. Устисках. Много напрежение е, и, ако не издържаш, отиди си за твое спокойствие.

# 673
Misery, аз живея в Швейцария и тук стандартно прегледите са веднъж месечно. До третия месец даже не те считат за бременна и си плащаш сама прегледите, а застраховката ти поема от 3ти месец натам. Моят лекар ми обясни, че при нормална бременност без усложнения, преглед веднъж месечно е напълно достатъчен и е дори за мое добро да не ходя по болници и прегледи на всеки две седмици. Разбира се, ако има оплаквания или нещо необичайно, нещата стоят по друг начин. Според мен ако се чувстваш добре, се опитай да се успокоиш и да се заредиш с търпение до 15ти май. Аз съм като теб, всеки път броя дни, часове, минути, нямам търпение за прегледите, но мисля че всички ще трябва да се учим на търпение, защото стресът и напрежението не влияят добре на бебчетата.

# 674
Моят следващ преглед е горе долу също след месец. Но гледам да съм спокойна и да не мисля за лоши неща. И док и акушерката ми обясниха, че ако нямам болки или зацапване би трябвало всичко да върви по план и да няма нужда от по-чести прегледи за сега. С нетърпение чакам резултатите от пренатеста, за да си отдъхна още малко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт