Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 639
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Re-Born, ВитаминД погрешно се нарича витамин. По същество в активната си форма е стероиден хормон. Hands V

Иначе двуплодната е рискова според всички класификации, тялото на жената не е направено да износи повече от един плод на едно бременеене Simple Smile Произвежда се двойно количество естроген и прогестерон.

Знам че за всеки е тръпка да си види бебенцето, да знае, че всичко е наред...аз направо не знам как ще издържа до 4 май, но.... стискам и броя дните Simple Smile На всичкото отгоре успях и да гъбясам (или просто вагиналния секрет е в извънземни количества) и сега се мажа.

На вас в коя седмица ви пускаха изследванията?

Mamsi11, тези ги пускаме отделно. Поне аз. Не влизат в пакетите за следене и малко лекари им обръщат особено внимание. Цитонамазка и на мен ми взимаха с първата бременност, само че ложе би към средата.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 20:45 от Po3u

# 691
Двуплодната е рискова, разбира се, но да не омаловажаваме и другите рискови Wink

Дели, забравих да кажа в предния коментар - от 16-ти март съм на 10 капки. Като установихме дефицит след аборта, беше 7 (реф. ст-ти 20-100), а сега е 38 (реф. ст-ти 50-120). Общо взето си е същото. Търся Вигантол, все си мисля, че той ще ми помогне. Уж е най-хубав. Ама го няма никъде.

# 692
  • София
Така де Simple Smile Мисълта ми беше за нерисковите.... Simple Smile

В нашата аптека има Вигантол. Поне преди няколко дни имаше. Ако искаш пиши ми на лс, мога да ти пратя.

# 693
  • София
16 март е скоро, на Д му трябва повече време. Плюс това в момента дребните смучат Heart Eyes

На мен онзи ден ме дадоха някакви други капки в аптеката, аз имам Вигантол ама е на свършване.

И да, и аз съм чувала че вит. Д реално действа като хормон, но не съм чела по темата.

# 694
Направо кръвчицата ни пият Grinning

Рози, Flowers Hibiscus

# 695
  • София
На мама пираните сладки Heart Eyes Heart Eyes

# 696
  • Sofia
Не съм съгласна, че двуплодната бременност не е рискова!!! По всички критерии на СЗО си е рискова. Това, че има рискова едноплодна бременност , това е съвсем друго.
При при нас всичко е перфектно. Малкият човек е добре, дивее, щурее. На 29ти ще го видя отново на БХС . Тогава ще си пусна и аз вит. Д, и разни други изследвания . Цитонамазка е много важно да се направи, ако не сте си правили скоро (1г. ) Нещата понякога се развиват доста бурно при бременност. А за влагалищен секрет... Просто е задължително!!!

# 697
Никой не е казал, че двуплодната НЕ е рискова!!! Ако аз съм го написала, моля те цитирай ме.

# 698
  • Sofia

За следенето - това, че някоя е с двуплодна бременност, не я прави по-рискова от някоя с едноплодна.
Нищо лично към теб, но точно така звучи.
Отделно, витамин Д е стероиден хормон.

# 699

За следенето - това, че някоя е с двуплодна бременност, не я прави по-рискова от някоя с едноплодна.
Нищо лично към теб, но точно така звучи.
Отделно, витамин Д е стероиден хормон.
Нека е стероиден хормон, ама като е в дефицит, да не вземаме ли?
Както на някои им се назначават прогестеронови препарати, така на мен са ми назначили витамин Д и си го пия. Ако ще да е наркотик. Слушаме си лекарите и това е. Съветът ми към всички е да правят точно това.

И малката подробност, че се говореше за витамини в множествено число. Кои са другите витамини, които са хормони?

П.П. Изобщо не искам да звуча сякаш се заяждам или омаловажавам нещо. Просто и на мен ми прозвучаха някои коментари, че моята бременност е едва ли не „песен”.

# 700
  • София
Аз съм с близнаци и с предишен аборт, също както и Re-born. Не бих си позволила да твърдя че моята бременност е по-рискова от нейната. Нито пък тя твърди обратното.
Хайде бъдете толерантни.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 14:43 от delisardeli

# 701
  • Sofia
Ок, съжалявам ако съм обидила някоя бъдеща мама.

# 702
Аз имам въпрос към по-запознатите.
Аз не усвоявам добре витамин В9 и затова пия неофолик 3 х3, имам и тромбофилия, но не съм запозната с витамин Д.
Та горните неща  имат ли връзка? Да си пусна ли изследване за витамин Д и какво ще следя с него, за какво помага?

# 703
Неофолик или неофолик Мета? 9 таблетки са огромна, бих казала опасна доза! Аз пия от 2 месеца 2х1 Неофолик мета и съм над горната граница, имам хетерозиготна мутация фактор 667 - намалено усвояване с 30-40%. Иначе АГ ми изписа 3х1. Сега съм притеснена за високите нива фолат в кръвта.
Направете си изследвания на В9, В12 и Д. За В6 не съм запозната.

# 704
Ако си с хомозиготна мутация, може и да не чак толкова огромна дозата. Най-редно е да провериш.
Аз съм с хетерозигот, първо пиех  3х2, за да вляза в норма (отдавна съм ги напаснала нивата) и сега съм на 2х1.
Неофилик Мета пия.

И аз се извинявам, ако съм засегнала някоя от вас. Всички сме напрегнати и изнервени. 💕

Днес ще видя човечето и ще пиша по-късно. Надявам се да дойда с добри новини.

Общи условия

Активация на акаунт