Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 642
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета, вече съм в 11 г.с, записаха ме и съответно направихме задължителните изследвания-кръв, урина, желязо, хемоглобин, цитономазка и влагалищен секрет. Мисля, че тези са задължителни, но по други момичета виждам че им пускат допълнително или те по тяхно желание си добавят-в12, вД, тсх, фолиева киселина. АГ не ми е казвала да ги пускам, аз не съм и питала, но разбирам че са много важни. Та искам да ви попитам, някоя от вас пускала ли е от тези допълнителните?

# 676
Здравейте момичета, вече съм в 11 г.с, записаха ме и съответно направихме задължителните изследвания-кръв, урина, желязо, хемоглобин, цитономазка и влагалищен секрет. Мисля, че тези са задължителни, но по други момичета виждам че им пускат допълнително или те по тяхно желание си добавят-в12, вД, тсх, фолиева киселина. АГ не ми е казвала да ги пускам, аз не съм и питала, но разбирам че са много важни. Та искам да ви попитам, някоя от вас пускала ли е от тези допълнителните?

Аз ТСХ следя заради Хашимото. Но и Б12, витамин Д пуснах. По препоръка на гинеколога ще пускам и тромбофилии, както и хома индекс. Аз за свое спокойствие всичко ще пусна освен обикновените изследвания. Препочитам да знам, че съм покрила всички дефицити и че съм открила всичко, което би било проблем още в началото.

# 677
  • София
Аз също пуснах витамини, платих си ги. Имам тромбофилия и мутация, свързана с неусвояване на витамините от група Б, така че предпочитам да ги следя.
АГ ми пусна ТСХ, защото съм с хипофункция на ЩЖ.
Останалите изследвания по ЗК са същите.

# 678
Тези, които изследваме витамините, сме все с мутация и не ги усвояваме.

В тази връзка, Д-то пак ми е под норма и не знам как да го вдигна. Приемам го с мазна храна, по 10 капки от Д-то на Джеймисън, което е 4000 единици. Приемам го от много време, почти постоянно от миналата година, но по една капка. След установяването на бременноста го изследвахме, видяхме, че е под норма и започнах по 10 капки на ден. Месец и половина с тази доза и съм в същото положение.

# 679
  • София
Това 1 капка не го брой, това е дозата за бебета. От колко време си на 10 капки? Може да пробваш да смениш, гел капсулите ги хвалят много.

И аз трябва да почна, че и моя Д е паднал.

# 680
А витамините заради бременоста ли сте си ги пуснали или от преди това ги следите? Добре че се за четох в форума за да разбера че също са много важни. Аз се чудя дали да не питам АГ и аз да си ги пусна. Извинявам се ако въпроса ми е прозвучал глупаво.

# 681

По какъв повод цитонамазка? Мисля, че е напълно безсмислена и за 1 път чувам да се взима от бременна?

# 682
  • София
Момичета, насладете се на бременността и не се чудете за какво да се притеснявате. Simple Smile така и на бебчетата ще им е добре, ще растат спокойни.

Прегледите са нормално веднъж в месеца, даже според мен трябва и по-рядко да са, ако няма оплаквания. Това си е облъчване на бебето все пак.
Само нас с близнаците ни викат на две седмици, но се води рискова бременност.....
Това е разликата между ФМ и подробен преглед при аг -на фм се използва специален апарат. С доплер се мерят в подробности кръвотоци, органи. Доста е продължителен като преглед и подробен. На нас и двата пъти ни дадоха диск от Фемина.

# 683
Аз също съм чак на 22.05 на преглед, тогава ще съм 16г.с. не се ли правеше тогава ФМ, нищо не ми спомена лекарката на прегледа, сега се замислих. Дано видим и пола, че вчера не се видя с моята обърната матка 😟.

# 684
Борнче и моето д3 е много ниско 13 от мин 30. И аз си го пуснах на своя глава. В аптеката нямаха капки и ми предложиха на таблетки от които приемам 2000IU дневно. Пише да не се надвишава тази доза, но според мен е малко. Отделно като има слънце по 2 часа се препичам и скоро ще си пусна пак да видя дали е скочило. Гинеколога ми каза да използвам всеки слънчев лъч, така най-добре се усвоявал. Добре, че б12 е в норма, а тсх-то съвсем ми се е шашнало. Беше ми 0,39 и ендокриноложката ми обясни, че било от гаденето. За сега намалихме дозата и след 10 дни ми каза да се изследвам пак.

# 685
  • София
2000 е добре, особено ако се припичаш на слънце и излизаш.... Аз лятото избягвам да приемам допълнително витД. Това е хормон все пак и е много опасно ако се предозира - повишава се нивото на калций, от което пък може да се увредят много кръвоносните съдове.
Затова все съм се чудела защо на децата не им пускат профилактично изследване за витД, а ни карат да им даваме? И на моята дъщеря от първите кръвни, които й пускахме, до ден днешен й включвам на своя глава калий, калций, витД, витБ12 (заедно с хомоцистеин се измерва).
Аз също другата седмица ще отида да си пусна, може и да изчакам АГ-то на 4 май да ми ги пусне всичките, че точно ми дойдоха капките Б12 и да знам да ги пия ли. На мен много ми падат стойностите, ако не правя от време на време курсове....

# 686
Няма да отговарям поименно на всяка, но ще започна от витамините. Не ги следим, защото сме забрменели. Аз след аборт разбрах, че съм с дефицити и сега ги контролитаме по някакъв начин. Преди няколко поста писахме за мутацията, заради която не ги усвояваме.
Не е задължително да се изследват.

Цитонамазката е задължителна, защото се прави поне веднъж годишно, а е малко вероятно да си я направила до 3 месеца преди забременяване. Аз за първи път чувам някой да се възмущава, че е необходима.

За следенето - това, че някоя е с двуплодна бременност, не я прави по-рискова от някоя с едноплодна. Облъчването ми е най-малкият проблем в момента и, ако има как всяка седмица ще ходя да ми следят кръвотока, защото не спирам да мисля, че отново ще загубя бременност.
Единствената причина, поради която ходя рядко, са КПП-тата, дългото пътуване и невъзможността ММ да ме води, а аз се натоварвам, докато шофирам. В града ми няма АГ, което да следи това, което на мен ми е необходимо.

П.П. Витамините не се категоризират като хормони Wink Витамини са си.

# 687
Това 1 капка не го брой, това е дозата за бебета. От колко време си на 10 капки? Може да пробваш да смениш, гел капсулите ги хвалят много.

Аз съм доволна и от едни смучащи се - на Natrol - 2000IU - доста бързо ми се вдигна вит. D с тях, но от известно време не мога да ги намеря по аптеките.

# 688
Не е лошо да си пуснеш витамините б12, д и фолиева киселина. Ако имаш дефицит на някое от тях да компенсираш. Ако нямаш проблем с щитовидната жлеза не ти трябва тсх. Аз пусках и тромбофилии и горе изброените витамини, цервикален секрет за микоплазми, уреплазми и хламидия и изследвания на щитовидната жлеза, но имам една патологична бременност.

# 689
На мен ми пуснаха първоначни изследвания и tsh. Tsh, защото в годините съм сваляла много килограми (50) и сега рязко качих няколко в началото, та да проверим защо. Предполагам, че задържам много вода, въпреки, че спортувам и силово и кардио и опитвам да се движа, но вчера спрях да пия вода в 19 ч. и до обяд днес не спрях да пишкам. Резултатите бяха -1 кг от снощи до днес.
Чакам в понеделник да ми се обадят за резултатите. В началото на май съм на БХС.
Чакам лекарката да я попитам дали вече могА да карам колело.
Витамини не са ми пускали.

Общи условия

Активация на акаунт