Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 451
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Относно tsh-то, трябва да се държи около и под 2 при опити за бебе и по време на бременност. Контроли се правят поне на 3 седмици, за да се установи дава ли ефект дозата. Важно е и до колко е спешно трябва да се свали. Правилно си започнала с ниска доза, но недей прибързано да я вдигаш...Много е деликатно, като нямаш достъп до лекар. В коя държава си? Също така е важно да се взима сутрин рано, 2 часа преди кафе и храна и на поне 4 ч. интервал от други лекарства или добавки.

# 211
В Англия съм. Общо взето преди доста години, когато ми откриха проблема, ТСХ пак ми беше 4.5 и ми изписаха 25мкг Еутирокс, в Бг. После спрях да го пия, при предната ми бременност преди две години беше под 2 без никакви лекарства от поне няколко години. Сега пак беше 4.5, две джипита отказаха лечение, под 10 не изписвали лечение... Аз в понеделник имам час с акушерката, тя ще ми пусне изследване и ще й се примоля да ме прати на специалист, ама дори и да се навие, тук не става от днес за утре, поне няколко седмици ще чакам час. Но поне ще си видя резултатите и ще си коригирам сама дозата. Като цяло засега това не ме притеснява особено.
Иначе вчерашният преглед мина чудесно, с доста дълъг цикъл съм аз, а бебето отговаря точно на 7с6д, това не знам как се е получило 😄 както си лежа и с периферията видях примигване и почнах да рева 🤣 викам " Има сърцеее", много ми се смяха. Аз бях отишла отчаяна и подготвена за лоши новини пак. Имам си най-красивата снимка ❤️

# 212
Да, аз това ще правя, започнах с малка доза и в понеделник ще пусна кръвен и ще регулирам дозата. Просто се ядосвам, че все едно тук никой не обръща внимание на каквото и да е. Парацетамол и естествен подбор,това е.
Но форумът много ми помага, не съм казвала на никой за миналата ми бременност, сега не смея и за тази. Тук поне мога да си споделя мъката, че не е лесно всичко да си държиш в себе си.

Сори, че се намесвам, но тъй като съм с Хашимото, мисля, че мога да помогна. Каквото и да приемаш, ако ще изследваш само тсх, не е показателно. Трябват ти и фт4 и фт3. Освен това натрупването на хормона става бавно, поради което се изследва след месец пиене на препарат. Тоест ако пуснете изследване сега, веднага след приема, то няма да е показателно.

Също така де изследва на гладно, без пиене на кафе. От опит препоръчвам да си навиваш една аларма час час и нещо преди ставане, за да го пиеш, защото макар на опаковката да пише, че половин час е достатъчен това не е така (за кафето след хормон конкретно).

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 16:43 от Misery.

# 213
Да, благодаря за отговора. Както казах приемала съм го и преди, знам как да го приемам. А относно изследванията ще са минали около 20 дена от както започнах да го приемам и понеже на първият преглед при акушерката взимат кръв за изследвания, ще го пусна и него все пак да видя как върви. И междудругото тук и трите пъти, в които съм се изследвала, на бележката пише, че не е нужен фастинг. Аз си ги пускам на гладно де, но явно тук всичко им е наобратно.

Благодаря на всички момичета за отговорите и подкрепата! Нека сега някой друг да сподели как вървят нещата, че много коментари станаха за моите проблеми, пък темата не е само за мен 😅

И малко да разнообразя темата, ето моето бобче

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 16:58 от Pistachio

# 214
В Англия съм. Общо взето преди доста години, когато ми откриха проблема, ТСХ пак ми беше 4.5 и ми изписаха 25мкг Еутирокс, в Бг. После спрях да го пия, при предната ми бременност преди две години беше под 2 без никакви лекарства от поне няколко години. Сега пак беше 4.5, две джипита отказаха лечение, под 10 не изписвали лечение... Аз в понеделник имам час с акушерката, тя ще ми пусне изследване и ще й се примоля да ме прати на специалист, ама дори и да се навие, тук не става от днес за утре, поне няколко седмици ще чакам час. Но поне ще си видя резултатите и ще си коригирам сама дозата. Като цяло засега това не ме притеснява особено.
Иначе вчерашният преглед мина чудесно, с доста дълъг цикъл съм аз, а бебето отговаря точно на 7с6д, това не знам как се е получило 😄 както си лежа и с периферията видях примигване и почнах да рева 🤣 викам " Има сърцеее", много ми се смяха. Аз бях отишла отчаяна и подготвена за лоши новини пак. Имам си най-красивата снимка ❤️

Здравей и аз съм в Англия, и първия ми преглед по NHS ми е чак на 9 април. Естествено вече ходих на частен преглед ... Е да платих си ,но не издържах чак тогава да видя за първи път дали всичко е на ред,при положение ,че преди 2 месеца имах спонтанен аборт .
Кога е твоя първи преглед ,и пише ли в писмото ти какво включва прегледа

# 215
Здравей, аз имах мисед тук преди две години, затова и аз реших да ида на частно, а не да чакам до 12 седмица. На 30 Март ми е часът с Мидуайф, само да си говорим и да ми вземат кръв, все още не съм получила писмо за прегледът. Но предполагам ще е 12-13 седмица. Доколкото знам прегледът е като ФМ в Бг, за синдром на Даун и други проблеми. Тук поне тези неща са безплатни. Не съм много запозната и аз, понеже не съм стигала все още до този преглед. Иначе часът ти за 9, за записване ли е, или ще е ултразвук?

# 216
Ами аз се регистрирах онлайн ,и получих писмо в което има 2 отделни дати в 2 различни болници Simple Smile
За 9 пише взимане на кръв и още някакви неща ,но май без скан
А следващият е на 7 май ,за там пише само скан.

# 217
Аха, щом е така, предполагам на 9ти ще си около 8ма седмица? Това е часът с Мидуайф. При миналата бременност ходих. Отдели си около час, час и половина. Носиш урина, която на място тестват за инфекции, взимат ти кръв за основните изследвания. Останалото време е приказки и попълване на документи. Питат всичко свързано с твоето здраве, също семейна история, за домашно насилие, дали пушиш, пиеш, взимаш наркотици.. Общо взето само приказки. Накрая ти дават една папка, в която ще се записва абсолютно всичко през бременността, в нея са изброени и прегледите по седмици, които ще ти правят. А следващият час през май ще ти е за ултразвук вече. Трябва да се падаш около 12-13 седмица и се гледа обстойно бебето за различни проблеми.

# 218
Да, аз това ще правя, започнах с малка доза и в понеделник ще пусна кръвен и ще регулирам дозата. Просто се ядосвам, че все едно тук никой не обръща внимание на каквото и да е. Парацетамол и естествен подбор,това е.
Но форумът много ми помага, не съм казвала на никой за миналата ми бременност, сега не смея и за тази. Тук поне мога да си споделя мъката, че не е лесно всичко да си държиш в себе си.

Сори, че се намесвам, но тъй като съм с Хашимото, мисля, че мога да помогна. Каквото и да приемаш, ако ще изследваш само тсх, не е показателно. Трябват ти и фт4 и фт3. Освен това натрупването на хормона става бавно, поради което се изследва след месец пиене на препарат. Тоест ако пуснете изследване сега, веднага след приема, то няма да е показателно.

Също така де изследва на гладно, без пиене на кафе. От опит препоръчвам да си навиваш една аларма час час и нещо преди ставане, за да го пиеш, защото макар на опаковката да пише, че половин час е достатъчен това не е така (за кафето след хормон конкретно).

Аз лично веднага след като се събудя пия еутирокс и минимум 30 мин. след това ям и пия нещо. В момента тсх-то ми е 1,9. Може би е хубаво да си пуснеш и ТАТ и МАТ и може да се консултираш онлайн с някой ендокринолог тук. А това което казваш за лекарите в Англия е пълно безхаберие....Спокойно всичко ще е наред!

# 219
Здравейте, бъдещи мами! Към тези от вас, които вече са минали на преглед или имат предишен опит, препоръчаха ли ви да пиете Бизоин Мама или друг имуностимулант? Аз още не съм и се чудя дали е безопасно от толкова рано да се пие (5-6г.с.)

# 220
Скрит текст:
Здравейте,
живея във Варна , на 21 години съм ,първа бременност Grinning
Аз съм в 7 седмица и 2 дни.
Ходих на преглед в 6та седмица,видяхме и пулс.Чудя се дали да изчакам да феталната морфология в 11 седмица или да отида по-рано?

Здравей, при кой лекар ще се следиш и аз съм във Варна и още не съм решила, доволна съм си от моята, но си събирам мнения.
И аз за жалост не съм си избрала във Варна все още. Личната ми е в Добрич И за сега се следя В Добрич  при д-р Мартин Милев. Обмислям за Майчин дом и д-р Цонев в Майчин дом,но не откривам много мнения за него.
Здравейте, бъдещи мами! Към тези от вас, които вече са минали на преглед или имат предишен опит, препоръчаха ли ви да пиете Бизоин Мама или друг имуностимулант? Аз още не съм и се чудя дали е безопасно от толкова рано да се пие (5-6г.с.)
Аз отидох в 4 г.с на преглед и ми предписаха биозин мама и него си взимам.
На последващите два прегледа при друг лекар ми препоръчаха pregnacare.
Така че според мен е по предпочитания на лекаря,иначе си пия без притеснения.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 13:56 от AnMary

# 221
  • Sofia

Здравей, аз съм 8г.с. обаче първия ми преглед беше този понеделник, понеже аз ходих при друг гинеколог с праисторически ехограф и той не видя бебо. Каза, че сигурно съм имала киста. Както и да е... Аз разбрах, че съм бременна преди няколко дена и то в 8 гс. Мисълта ми е, че АГ (друго, не онзи малоумник) ми изписа веднага Огестан и Биозин Мама. И двете са безвредни за плода, така че пий си ги, без да се притесняваш. 💗

# 222
Благодаря ви момичета! В тази обстановка ме е страх да излизам и затова се чудя дали да не отложа първия преглед до 8 г.с.
По мои изчисления в момента съм в 5 г.с. и 2 дена. Имам записан час за следващия петък, когато ще съм  в 6 г.с. и 2 дена и много се чудя дали да не отложа прегледа с още една седмица, за да е по-сигурно, че ще видим бебчо и ще чуем сърчице.
Има ли и други като мен? Какво бихте ме посъветвали? Heartpulse

# 223
Благодаря ви момичета! В тази обстановка ме е страх да излизам и затова се чудя дали да не отложа първия преглед до 8 г.с.
По мои изчисления в момента съм в 5 г.с. и 2 дена. Имам записан час за следващия петък, когато ще съм  в 6 г.с. и 2 дена и много се чудя дали да не отложа прегледа с още една седмица, за да е по-сигурно, че ще видим бебчо и ще чуем сърчице.
Има ли и други като мен? Какво бихте ме посъветвали? Heartpulse
Имаш ли първи преглед? За вътрематочна?
Иди си. Аз ще ходя в понеделник и то в болница с приети от covid 19. Хубавото е ,че са различни сгради. Всъщност какво ти говори 6-то чувство?

# 224
Най-добре е да се мине първия преглед, за да знаеш, че всичко е наред и е на мястото си.
Аз днес бях на втори, едното близначе е 8гс и 2 дни, а другото 7гс и 5 дни, но било нормално да се разминават.
Смятам да се следя към момента в Майчин дом Варна, защото така или иначе женски консултации няма, няма регистрации на бременни по ЗК и с болничните също е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт