Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 681
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Аз наблягам на клинове, цяло лято роклички (те може и да не са специално за бременни) и на есен доизносвам клиновете 🤷🏻♀😁

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 15:11 от Ntmasdom

# 541
И аз съм на мнението на Ntmasdom. Мисля да наблегна на клинове, а и имам рокли които са си по широчки. Все още си нося панталоните, но не им закопчаван копчето. Grinning Ще си купя по натам 1-2 сутиена за бременни. Simple Smile

# 542
Нормално е всяка да има различни симптоми, важното е бебчетата да са добре!
Аз се усещам, че пия пък повече вода от преди, може и да е заради затоплянето на времето. За дрехи и аз за сега не мисля да взимам нищо. Най-накрая си запълних сутиените и аз, мисля си че вече имам коремче и някои дънки ми стягат, но като се гледам в огледалото не виждам да си личи. Мисля и аз с няколко клина, а после с рокли или поли. От тази гледна точка моят стил си е спортен и всички дрехи са ми широки като модели, ще има време да ги запълня и тях Joy

Аз посещавах лекар в 6 седмица и няколко дни , сега съм в 10 седмица и 2 дни, посещението ми при лекаря ще е чак на 23.04 за феталната.
И аз се притеснявам,но в крайна сметка не зависи от нас.Оптивам се за гледам училища за бременни онлайн,в момента има доста.Доста е успокояващо и се подготвяме за приятните емоции!

И аз съм 10+3 на 24.04 тепърва ще ме регистрират и ще пуснем кръвните изследвания, не е ли рано за ФМ?
Аз знам, че първата която се води ранна се прави 16-18 г.с., а 12-13 г.с. е скринига. Другите момичета имате ли вече часове за ФМ?

# 543
Nonny89  а рокли може и на есен с чорапогащници 😁 не ми се дават пари за дънки и панталони за бременни и после да стоят е така ... а в лидъл бяха пуснали много яки дънкови роклички точно за тогава... 😍 ама ги изпуснах 😁
Cve7i Аз съм по-назад от вас (8г.с.) но АГто ми запази час за 12.05 - БХС (само кръв) и за 13.05 преглед при Чавеева, като реално тези двете в комбинация са ранната фетална... поне аз така разбрах. БХС трябва да върви с преглед от  специалист по фетална морфология. Ако греша нека някой ме поправи ... ☺

# 544
БХС трябва да върви с преглед от  специалист по фетална морфология. Ако греша нека някой ме поправи ... ☺
И на мен така ми каза моята лекарка.

Девойки, аз искам да споделя нещо и да питам дали някоя от вас има опит с това. Досега си го таях в мен и проучвах, защото нямах идея. Както съм разказвала и преди декември 2109 ходих при репродуктивен специалист, който ми каза, че имам срастания в матката, много тънка лигавица и невъзможност за забременяване и износване. След като ми казаха така аз се примирих, че не мога да забременея и си записах час, в който със същия лекар да обсъдим евентуална оперативна намеса и лечение за диагнозата ми. Записах го за май месец 2020, понеже той ми каза че съм длъжна да опитам да забременея  през това време, а и на мен ми трябваше време да събера средства за тези скъпи процедури, които ме чакаха. Знаех, че не мога да забременея,но февруари това се случи. Моята гинеколожка обаче малко преди това намери , че имам септум в матката , като ми каза, че това е обикновена особеност на физиологията ми, като не спомена да е нещо рисково. И аз не съм се задълбочавала в това и реших че май месец като ида, ако има нещо ще го оправят при хистероскопията. . Да, обаче сега като забременях доста неочаквано, проучвам това, че всъщност е доста рисково състояние при една бременност. Някой има ли опит с това, прегледа ми е края на април. Дори бях забравила за това нещо, защото така ми го представиха, все едно че просто съм се родила руса , а не брюнетка. Не знаех, че е такъв проблем . Извинявам се за дългото обяснение или ако на моменти е объркано. Ще се радвам ако някой знае повече по темата.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 13:21 от Анонимен

# 545
  • София
Бъбли,
Доколкото зная е от голямо значение колко е голям септума и къде са срастванията.
След като самият доктор, който те е диагностицирал, ти е дал зелена светлина за бебеправене, значи не е видял нищо фатално. Предположил е, че ако не можеш да забременееш, ще е по-добре да направи операция, за да ти увеличи шансовете.
Имай предвид че често се случва на ехограф да се види едно, а после при операция да се окаже друго.

Стискам палци всичко да е наред!

# 546
Бъбли,
Доколкото зная е от голямо значение колко е голям септума и къде са срастванията.
След като самият доктор, който те е диагностицирал, ти е дал зелена светлина за бебеправене, значи не е видял нищо фатално. Предположил е, че ако не можеш да забременееш, ще е по-добре да направи операция, за да ти увеличи шансовете.
Имай предвид че често се случва на ехограф да се види едно, а после при операция да се окаже друго.

Стискам палци всичко да е наред!

Благодаря много! Дано на всички са здрави бебетата! Heart

# 547
  • София
Здравейте, момичета!
С голямо вълнение и нетърпение се включвам и аз в темата, след като известно време ви следях:)
Днес се връщам от преглед, 7+2 г.с, с две туптящи сърца в корема Heart

Това ми е втора бременност. От първата, преди 5г (на този ден влязох в болницата, за да празнувам рожден ден и да чакам да се появи.... но реши все пак да ми остави празника) имам едно прекрасно момиченце Simple Smile
Още откакто правим опити имах планове за тази бременност, бях се наточила да раждам със Зебрите в Св.София, но сега като ще са близнаци променяме схемата:) Да са живи и здрави, много се вълнувам, че ми предстои нещо ново.

Засега ще се следя при една АГ, която ми е наблизо и работи в Св.София, много симпатична. Но по-натам ще сменям лекаря, ще видим къде.
Предния път раждах и се следях в Токуда. Не си спомням да съм се записвала за ЖК - просто си ходех през фонд там и така... ФМ исках този път при Сигридов, но той е изчезнал някъде, така че може би ще си запиша при Чавеева и аз. БХС е доста безсмислено взимане на кръв, ако сте при специалист по ФМ.
Иначе съм доста доволна от всичко в Токуда, като изключим чакането всеки път, въпреки че имаш записан час.... Едно от най-хубавите неща обаче е това, че след всяко раждане - нормално, секцио, майката после си е в стаята с бебето. Те нямат реанимация като по другите болници и бебето е веднагически с теб.

Усетих аз още в началото, че има нещо по-особено.... С първата бременност, както казвам на шега, чак като отидох да раждам разбрах, че съм бременна. Спортувах активно, ходех на преходи в планината, движех се, качих 11кг и то повечето в края. Сега обаче ми е супер лошо от самото начало - уморено ми е, спи ми се (нормално), гади ми се, не ми се яде, но съм гладна, хапвам малко и ми става тежко. Не ми се яде месо, а трябва сега да се наблегне на качествения протеин. Супер особено е, но се наслаждавам.
Бях и болна до онзи ден и въобще чудо Simple Smile Така че ще видим как ще процедирам, чакам да ми нагласят и програмата с упражненията, защото преди да обявят ИП бях много активна - ходя на фитнес, въдушна акробатика, народни танци.... И тъй като седенето вкъщи допринася за недобро здравословно състояние, не е добре да се поддаваме, така че се движете Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 16:40 от Po3u

# 548
Здравейте, момичета!
С голямо вълнение и нетърпение се включвам и аз в темата, след като известно време ви следях:)
Днес се връщам от преглед, 7+2 г.с, с две туптящи сърца в корема Heart

Това ми е втора бременност. От първата, преди 5г (на този ден влязох в болницата, за да празнувам рожден ден и да чакам да се появи.... но реши все пак да ми остави празника) имам едно прекрасно момиченце Simple Smile
Още откакто правим опити имах планове за тази бременност, бях се наточила да раждам със Зебрите в Св.София, но сега като ще са близнаци променяме схемата:) Да са живи и здрави, много се вълнувам, че ми предстои нещо ново.

Засега ще се следя при една АГ, която ми е наблизо и работи в Св.София, много симпатична. Но по-натам ще сменям лекаря, ще видим къде.
Предния път раждах и се следях в Токуда. Не си спомням да съм се записвала за ЖК - просто си ходех през фонд там и така... ФМ исках този път при Сигридов, но той е изчезнал някъде, така че може би ще си запиша при Чавеева и аз. БХС е доста безсмислено взимане на кръв, ако сте при специалист по ФМ.
Иначе съм доста доволна от всичко в Токуда, като изключим чакането всеки път, въпреки че имаш записан час.... Едно от най-хубавите неща обаче е това, че след всяко раждане - нормално, секцио, майката после си е в стаята с бебето. Те нямат реанимация като по другите болници и бебето е веднагически с теб.

Усетих аз още в началото, че има нещо по-особено.... С първата бременност, както казвам на шега, чак като отидох да раждам разбрах, че съм бременна. Спортувах активно, ходех на преходи в планината, движех се, качих 11кг и то повечето в края. Сега обаче ми е супер лошо от самото начало - уморено ми е, спи ми се (нормално), гади ми се, не ми се яде, но съм гладна, хапвам малко и ми става тежко. Не ми се яде месо, а трябва сега да се наблегне на качествения протеин. Супер особено е, но се наслаждавам.
Бях и болна до онзи ден и въобще чудо Simple Smile Така че ще видим как ще процедирам, чакам да ми нагласят и програмата с упражненията, защото преди да обявят ИП бях много активна - ходя на фитнес, въдушна акробатика, народни танци.... И тъй като седенето вкъщи допринася за недобро здравословно състояние, не е добре да се поддаваме, така че се движете Simple Smile
Добре дошла и поздравления! Много се радвам, че има и още нови включвания с близнаци.

Добър съвет за движението - аз откакто разбрах, че чакам близнаци малко се парализирах от страх и спрях упражненията, но сега започвам да се разхождам отново и се надявам да е окей всичко.

# 549
Малко ъпдейт и от мен - вчера бях на втория преглед и видяхме сърцето, доктора каза че всичко е наред и ме вика в края на месеца. Инвитро съм и затова ни следят малко по- често, иначе сигурно и на мен щяха да ми кажат да си чакам скрининга в 12-та седмица.

# 550
Ами и аз се присламчвам Simple Smile
Днес влизам в 9 г.с. ще се следя в Св. Лазар при доктор Несторова.
Всичко ми е тясно и съм +2 кг но изглеждат доста повече, може би защото точно преди да забременея качих малко. В общи линии изглеждам като хипопотам още от сега.
Предстои ми бхс, но преди това съм на преглед другата седмица

# 551
Ами и аз се присламчвам Simple Smile
Днес влизам в 9 г.с. ще се следя в Св. Лазар при доктор Несторова.
Всичко ми е тясно и съм +2 кг но изглеждат доста повече, може би защото точно преди да забременея качих малко. В общи линии изглеждам като хипопотам още от сега.
Предстои ми бхс, но преди това съм на преглед другата седмица
Важното е да сте здрави с бебето, килограмите ще се свалят. Аз съм 8гс, не съм качила нищо като килограми, но корема ми се очертава до такава степен, че не си влизам в никакви дънки вече и ходя вече само по клинове.
А иначе ми препоръчаха да стартирам деня с кивита, помагат със запека и много полезни естествено 🤫

# 552
Ех че хубаво честито на всички бъдещи мами ❤ Аз гушкам ноемврийче от 2019 😁 пожелавам ви здрави бебчета, като ви чета си спомням емоциите от бременноста, даже гадния парфюм на мм от тогава сега ми е хубав спомен 😂насладете се 😊

# 553
Някой да усеща срязвания/опъвания понякога? На мен ми се случва ако стана рязко от легнало положение/усуча се настрани или като кихна - дръпва ме болезнено в областта на яйчниците и след 2-3 секунди минава.

А за корема и аз извадих по-широките гащи вече, ама май си е от подуване. Simple Smile

# 554
Някой да усеща срязвания/опъвания понякога? На мен ми се случва ако стана рязко от легнало положение/усуча се настрани или като кихна - дръпва ме болезнено в областта на яйчниците и след 2-3 секунди минава.

А за корема и аз извадих по-широките гащи вече, ама май си е от подуване. Simple Smile
Постоянно усещам, не е силна болка, и помага като си променя позицията. На мен ми се случва   обикновено като лежа. Подуване имам също!

Общи условия

Активация на акаунт