Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 663
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Да, абсолютно същото е и при мен! Начало на 3 месец съм, и аз не могада нося много от дрехите си.  Simple Smile
Някой да усеща срязвания/опъвания понякога? На мен ми се случва ако стана рязко от легнало положение/усуча се настрани или като кихна - дръпва ме болезнено в областта на яйчниците и след 2-3 секунди минава.

А за корема и аз извадих по-широките гащи вече, ама май си е от подуване. Simple Smile

# 556
И аз със ъпдейт, 11г.с. вече влязох, вчера се качих на катантара -2кг съм, но пък за сметка на това коремчето си го има. Не мога да си го обясня уж бебето е 3см само. Няколко чифта дънки аут, но панталоните все още стават. 😂😂
От два дни нямам никакви оплаквания, започнах много да се тревожа. Знам, че трябва да се радвам, но паниката си казва думата. Май вече е нормално да отшумяват тези симптоми, ама като че ли свикнах с тях.

# 557
  • Sofia
И аз със ъпдейт, 11г.с. вече влязох, вчера се качих на катантара -2кг съм, но пък за сметка на това коремчето си го има. Не мога да си го обясня уж бебето е 3см само. Няколко чифта дънки аут, но панталоните все още стават. 😂😂
От два дни нямам никакви оплаквания, започнах много да се тревожа. Знам, че трябва да се радвам, но паниката си казва думата. Май вече е нормално да отшумяват тези симптоми, ама като че ли свикнах с тях.

Аз се моля вече да отминават, че... ми писна да ми се гади, да повръщам и да съм като парцал. Даже вече като имам хубави дни им се наслаждавам, а не се паникьосвам.

# 558
И аз бях на преглед преди два дни, 10+6,  бебчето си върви точно на датите. Беше 4.1см вече. След две седмици ми е БХС и се надявам тогава вече да мога да си отдъхна. Започнах плахо да разглеждам сайтове за бебешки неща, дано този път да имам късмет.

Относно симптомите и на мен гаденето ми изчезна преди 4-5 дена, чувствам се много по-добре. Доста се притесних, но бебчо си е добре.
Аз също получих срязващи болки няколко пъти при кихане, понякога и като се смея, научих се да се превивам на две преди да кихна, така май успявам да избегна болката.

# 559
Аз съм вече края на 12та г.с. и така като гледам, няма да минава това пусто гадене. Нямам никакъв апетит, а като не се храня е по-зле. Притеснявам се какво изобщо стига до плода, като се храня основно с баница , козунак и кисело мляко. Днес завъртях една салата с кус кус, домати, кис. краставички и шунка.
Скрининга ми е след 1 седмица, нарочно исках по-късно, да се вижда по-добре.

P.s. Коремчето ми е много малко изразено, изглеждам като добре наядена. Представях си, че по-отрано ще проличи, явно при всяка е различно.

# 560
Притеснявам се какво изобщо стига до плода, като се храня основно с баница , козунак и кисело мляко.

Доколкото съм чувала, толкова рано в бременността бебчето ще си вземе каквото му е нужно от твоя организъм. А и може пък точно козунаци и мляко да му се хапват. Simple Smile

Някъде бях чела, че още в края на първия триместър се формира усета за вкус и че храната на майката се отразява на вкуса на амниотичната течност. Така че още отсега бебчето може да се наслади на хапванията на мама и може би даже да започне да формира собствени предпочитания към определени храни. Simple Smile

# 561
Аз също гледам да мисля положително. За кихането съм 1:1 😁 аз се надявах коремчето да не си личи в началото. Имах колежка, която чак в 8мия месец й пролича, но всички сме различни.

# 562
По повод на гаденето и храните исках да споделя и аз - има дни когато нямам никакво гадене (края на 7-ма седмица съм), но пък за сметка на това самата мисъл да пия кафе или да ям сладко ми е адски противна. Всичко сладко, което хапна, ми причинява киселини и тежест в стомаха.

# 563
Здравейте, включвам се и аз с ъпдейт покрай мен. В сряда бях на доктор. Всичко е наред. Най-накрая успях да изляза болнични. От началото на седмицата не съм ходила на работа и се чувствам една идея по-добре.
8 г.с + 3 съм. Вчера поработих от вкъщи и снощи пак ми беше много лошо и повръщах. Имам чувството, че има връзка или пък си внушавам Confused
Относно болката, когато кихам или се изправя по-рязко ме прерязва, но бързо отшумява. И аз открих, че ако си свия краката към тялото преди кихане и не ме боли.
Още малко търпение момичета. Скоро трябва да започне да се възвръща енергията ни Kissing Heart

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 20:45 от m-angel

# 564
  • София
Аз с първата бременност нямах почти никакви драми. Само ме дразнеха определени миризми - що препарати за пране смених, докато не намерих нещо да ми понася.
Сега обаче е някакъв ужас. Имам апетит, през два-три часа огладнявам като вълк, обаче нищо не ми е вкусно. На всичкото отгоре бях болна и гърлото ми още не е на 100% и усещам вкуса само на езика. Стигне ли да преглътна е като през шкурка..... Вода не мога да пия по принцип, основно съм на чай, ама сега и чайове не може та съм на лимонада от няколко дни. Отпаднало ми е, спи ми се много. Ама това е положението:)

# 565
Лек отчет и от мен - за първи път, откакто съм бременна, мога откровено да кажа, че днес хормоните ме тресат жестоко! Направо съм във вихъра си - без никаква причина беснях, ревах, тъжно ми беше, после щастливо - ужас! Карах се на кучето, после му се извинявах и го прегръщах, пращах мъжа ми за фанта, после за сладолед...
А за дрехите, на мен всички дънки си ми стават, но не са ми комфортни циповете к копчетата. Иначе съм +1.5, но за сега не се шашкам, защото бях много слаба на старта, спрях цигарите, започнах да се храня по-нормално, а не съм повръщала до сега нито веднъж и от нищо не ми се гади, та логично да качвам май май Grinning Забравих да кажа, сега ще влизам живот и здраве в 12 г.с.

# 566
Момичета, бхс в майчин дом някоя да е правила ? Simple Smile

# 567

Да аз преди 6 месеца... излезе ми риск за Даун 1:1500 и 1:10000 за другите тризомии, казаха ми да съм спокойна всичко е наред, но аз не бях спокойна... 1 седмица по-късно се оказа, че бебето ми е с Даун 🤷🏻♀

# 568

Да аз преди 6 месеца... излезе ми риск за Даун 1:1500 и 1:10000 за другите тризомии, казаха ми да съм спокойна всичко е наред, но аз не бях спокойна... 1 седмица по-късно се оказа, че бебето ми е с Даун 🤷🏻♀

Съжалявам! И на мен ми предстои бхс и понеже ще ставам на 30 , знам че малко се увеличава риска и ми е притеснено. Извинявам се за въпроса или ако вече си писала, но какво направи след като разбра?

# 569
По повод на гаденето и храните исках да споделя и аз - има дни когато нямам никакво гадене (края на 7-ма седмица съм), но пък за сметка на това самата мисъл да пия кафе или да ям сладко ми е адски противна. Всичко сладко, което хапна, ми причинява киселини и тежест в стомаха.
И аз бях така със сладкото и не само. Но сега вече съм 11г.с и вече доста по рядко ми е лошо. Има светлина в тунела 😁. Бързо преминаване през неприятните моменти. Весели празници и лека бременност на всички 💗💗💗

Общи условия

Активация на акаунт