За старите ергени сега

• 18 139
  • 549
  •   1
Отговори
# 60
  • Paris, France
Държавна политика не е нужна, според мене. При бракоразводност над 50% е безсмислено да се работи в посока рекламиране на остаряла институция.
А деца без брак би ли имал?
Благодаря за статистиката, цитирах по памет от статия от миналата или по-миналата година. Имам същото мнение за брака. Да, бих имал деца, въобще едното не пречи на другото, но много жени не желаят деца без брак, заради финансовата несигурност, в която биха се поставили.

Как ги смятате тези проценти за разводите? Защото броят разводи от тази година е спрямо бракове, сключвани десетилетия. Нещо никак не се връзва.

Не ги смятаме. ГРАО, НСИ, Статиста вършат тази работа.

Има най-различни формули за видовете бракоразводност - crude divorce rate, refined divorce rate, cohort divorce rate.

Права си, че годишният брой разводи на 1000 души население нищо не значи. Има формули, в които се изключват децата под възраст за женене, други, в които се броят само хората, които са разведени спрямо тези, които са женени или някога са били женени.

Най-често срещаната формула е да се раздели броят разводи за дадена година на населението в средата на годината и да се умножи по хиляда.

# 61
Не са се родили по времето на ергенския данък, да видиш как бързо ще се изпоженат Joy

Аз съм ЗА прилагането на такава политика.
С какво изпоженването на хора, които по принцип не искат да създават семейство, ще помогне на каквото и да е?

# 62
Според мен най-зловредните типажи сред старите ергени са крадците на времето на жените.
В този форум ние сме чели за онези жени, които са зарязани от своите мъже след дългогодишни безперспективни връзки заради другите жени. А за новите жени следват бракове или съвместни съжителства с бебета набързо.
Тук нещата са други - скритите стари ергени заради своята нечестност със себе си губят времето на жените, които явно искат да имат с тях семейства с деца.

# 63
Според мен най-зловредните типажи сред старите ергени са крадците на времето на жените.
В този форум ние сме чели за онези жени, които са зарязани от своите мъже след дългогодишни безперспективни връзки заради другите жени. А за новите жени следват бракове или съвместни съжителства с бебета набързо.
Тук нещата са други - скритите стари ергени заради своята нечестност със себе си губят времето на жените, които явно искат да имат с тях семейства с деца.

Поредно абсурдно твърдение. Няма кой да ти изгуби времето, ако ти сама не му го дадеш.

# 64
  • София
Никой на никого не е губил времето 5-10 години.
Просто се сменява честотата и се продължава натам.

# 65
Те нещата никога не са едностранни. Участват двама в тези отношения. Кой е спал, кой лежал, кой много ял, двамата са участвали с действията или бездействията си.

# 66
Скрит текст:

Поредно абсурдно твърдение. Няма кой да ти изгуби времето, ако ти сама не му го дадеш.

Стига въпросният да не лъже жената, че иска семейство и деца, а след няколко години се окаже, че може би ги иска, но от друга.
Ако в началото на връзката е ясно, че отношенията не са сериозни или бъде заявено, че вижданията за семейство и деца са такива и такива, тогава съм съгласна, че няма излъгани.

# 67
  • Paris, France
Не са се родили по времето на ергенския данък, да видиш как бързо ще се изпоженат Joy

Аз съм ЗА прилагането на такава политика.
С какво изпоженването на хора, които по принцип не искат да създават семейство, ще помогне на каквото и да е?

Повече пари в хазната от данъци - ергенски, от прехвърляне и покупко-продажба на имоти, повече бизнес за предбрачни консултанти, за ресторанти, зали, кетъринг фирми, моделиери на булчински рокли, текстилна индустрия. След само година се увеличава обема на работата на психолози, семейни терапевти, медиатори и подобни клатик*рове, психиатри, съдебни лекари, бракоразводни адвокати.

Непосредствено след приемане на закона ще има и бум в еднопосочните пътувания от летище София, гара Пловдив и пристанище Варна, може и малко преди това. Туризъм, ала бала.

Е, това е хипотетично. При две трети от възрастното население бекяри или с неженени възрастни деца и внуци няма как да бъде приет подобен закон.

# 68
Къде в поста ти става дума за стари ергени? Оправи си терминологията.
И ще те помоля да отговориш на въпроса ми зададен по рано.

# 69
Стига въпросният да не лъже жената, че иска семейство и деца, а след няколко години се окаже, че може би ги иска, но от друга.
Ако в началото на връзката е ясно, че отношенията не са сериозни или бъде заявено, че вижданията за семейство и деца са такива и такива, тогава съм съгласна, че няма излъгани.

Soul Free, ами всеки си преценява. Те тези връзки са затова - да се опознаят партньорите. Ако в началото е била впечатляваща, а после се промени негативно, защо да се мъчат вбъдеще? В крайна сметка никой на никой не е длъжен. Тя пък ако иска толкова семейство и деца, може да тропне по масата и да постави ултиматум, а не да се надява като кокошка на просо.

# 70
Така е, човек е длъжен само на детето си до 18 г. И все пак, има известен нюанс, ако единият заявява, че има едни намерения, пък после се случват други неща.....а времето си минало.

# 71
Аз в момента имам две приятелки, едната на 35, другата на 40 и двете искат да се омъжат. Имам и много познати ергени, но те са толкова особени и трудни за разбиране. За мен мъжете имат комплекси, че няма да се справят, които прикриват зад изключителни изисквания към жените. Аз лично смятам, че е най-добре да се ожениш млад, да родиш набързо деца, за да ти остане време да си поживееш. Просто сега на 40 г. Не мога да си представя как ще гледам деца, та на мен и от два месеца здравето ми се разби, операция от миома си правих, така се радвам че съм приключила с бракове и деца на младини. Сега искам вече да си гледам само гъза. Вероятно и мъжете на 40 години разсъждават като мен.

# 72
Според мен всичко е много индивидуално.

Пример1. Мой познат. Сега почти на 58. Баща му беше голям началник в Държавна сигурност, майка му и тя на специална служба. Той - добре осигурен от родителите си, купонжджия, на маса става и на маса ляга дет се вика. Жени покарай него е имало колкото иска. Ама за какво са му ангажименти - той така казваше. Млад бил. Беше до към 47-48. После напълня, разболя, разпусна, запусна се и т.н. Накрая получи инсулт, тежък. Родителите му починаха отдавна. Сега е сам като куче и мисли, че ако беше създал семейство, сега нещата няма да стоят така......

Пример 2. Приятел. От 29 годишен живя с една жена 7 години. Мислеха да се женят, деца да имат и тя се разболя тежко и почина. Той си остана сам.

Пример 3. Мой състудент. Имаше приятелка. Завършихме Университета. Заработихме. Те живееха заедно. Тя забременя, той ѝ каза, че не може да се занимава с деца и я накара да направи аборт и да си поделят парите за него! Тя направи аборт със собствени средства и го напусна. Сега той си обикаля насам-натам сам.

Пример 4. Мой по-далечен роднина. Имаше много приятелки, все неодобрени от майка му.  Към днешна дата е сам и не мисля, че някога ще има жена до себе си.

# 73
Разбира се, че е индивидуално. Понякога и човек просто не среда подходящия за него....
Но все пак трябва да има желание да срещне някого, не да се надява късметът да му почука на вратата.

# 74
А забелязали ли сте по кафенетата и дискотеки, където ходят млади хора/студентки/ученички, как се навъртат мъже 40+, стари ергени или разведени? Определено им се иска агнешко...

Общи условия

Активация на акаунт