Раждане във II САГБАЛ Шейново (2 тема)

• 65 186
  • 815
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,
Има ли раждали при д-р Китанова?
Да, декември родих при нея. Тя ми следи бременността и исках тя да ме изражда. Дълго раждане беше, 2 дни полежах, защото ми изтичаха водите. Тя си ме следи през това време. Накрая родих нормално. Много съм доволна от Д-р Китанова, като отношение и като специалист.

# 121
  • гр.София
А някой дали има информация, дали искат тест за Коронавирус при планов прием? Simple Smile

# 122
  • София
Ако не го плати болницата нямат право да искат. Отивате там и ако ви искат - звъните на РЗИ.

# 123
Пускат ли бащите да видят бебето, майката след раждането?
Ако си във ВИП стая дали са разрешени посещения?

# 124
Дали е възможно някой да качи актуални снимки от ВИП стаята?

# 125
Началото на юни не беше разрешено нито едното, бях във ВИП, пуснаха мъжа ми само да запише бебето и ни изписаха на двора.
Смених си телефона и не мога, но мога да опиша подробно, ако върши работа 🤷‍♀️

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 14:05 от AnMary

# 126
Здравейте. Бременна съм в 22г.с и ми казаха, че трябва да си направя цитонамазка. Избрала съм да ида в Шейново-София. Някой знае ли дали ми трябва направление за цитонамазка?

# 127
  • Седмото небе
Момичета, имам въпрос... Каква е разликата между обикновената и т.нар. ВИП стая? Освен, че във втората си плащаш допълнително и си сама, а даже нямаш отделна баня+тоалетна? Леглата, обстановката, вниманието ли са по-различни? За едното уединение ли е тая цена?

# 128
  • гр.София
Момичета, имам въпрос... Каква е разликата между обикновената и т.нар. ВИП стая? Освен, че във втората си плащаш допълнително, сама си и даже нямаш отделна баня+тоалетна?
Във ВИП стаята си сама и делите баня и тоалетна с още една стая. Докато в обикновенна сте 3 или 4 жени и делите баня и тоалетна за целият етаж. Това видях аз когато ходих на ден на отворени врати преди пандемията.
Бащата вижда бебето на изписването,което се случва на двора на болницата. Свижданията в болницата са забранени,може да ти оставят багаж който ти трябва на охраната Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 14:07 от AnMary

# 129
Смених си телефона и не мога, но мога да опиша подробно, ако върши работа 🤷‍♀️
Ще съм ти много благодарна ако я опишеш подробно 😊

# 130

Във ВИП стаята си сама и делите баня и тоалетна с още една стая. Докато в обикновенна сте 3 или 4 жени и делите баня и тоалетна за целият етаж. Това видях аз когато ходих на ден на отворени врати преди пандемията.
[/quote]

Това е така само за випа на 4 етаж - там са 2 много малки стаи една до друга с общ санитарен възел.
Миналата година бях във вип стая на 3 етаж и там тоалетните са две, баните и те май бяха 2 за всичките вип стаи. Стаите определено не са хубави, август месец трябваше да избирам между това да имам климатик или телевизор (просто не стигаха контактите) и леглото не беше като за опериран човек.
В общото отделение са по 3 жени в стая и пак са с няколко общи тоалетни и бани за етажа.
Моето мнение е, че не базата е определяща и честно казано за 4 нощи се оцелява Simple Smile

# 131
В общото отделение на 3ет. са по 4 легла в стая.Банята е една а тоалетните две.

# 132
  • Седмото небе
Благодаря за описанията и разясненията на всички ви. То е ясно, че се преживяват тия дни. Просто се чудех каква е разликата и дали си струва да предвидим едни към 300 лв отделно за престоя. Макар, че още ми е далеч сега вече съм сигурна, че “ВИП стаята” е поне за мен! ненужна екстра и разход.

# 133
Аз бях във ВИП 303, който е точно срещу тоалетните и баните (по две са). И както по-горе пише не зареждат с тоалетна хартия и течен сапун. ВИП стаята (поне в която бях аз) е малка, с хубава гледка, без тераса, с малък ТВ, има дървен люлеещ се стол, офис стол (зальоскан), мивка, хладилник, гардероб. Честно казано "вип" екстрите не са нищо особено, по-скоро така трябва да са нормалните стаи, НО спокойствието,което получавате да сте сами с бебето, да си почивате по всяко време и да не се съобразявате с никой е БЕЗЦЕННО. Винаги може да поговорите с някой от съседните стаи, с персонала. А да.. и с шефа на болницата, д-р Велев.. неговият кабинет е на етажа и той влезе да ме види и попита как съм. Друго предимство е леглото. Аз бях със секцио и това във ВИП-а беше много удобно със степени за гърба, решетка отстрани, която използвах за набиране при сядане. Леглото е много удобно при кърмене. Не знам какво е отношението в нормалните стаи, но според мен няма голяма разлика. Персоналът на цялата болницата е любезен и дори да има изключения, ако намерите подход към дадения служител, то той ще промени поведенето си.Мисля, че само на ВИП-а се носят бебетата до стая, но после ти си го връщаш, макар че в края на моя престой (повреме на карантината) ни казаха да си стоим по стаите и само те ще се движат по етажите. Сега не вярвам да е точно така, защото акушерките от неонатологията са заети и със сигурност са върнали старите правила Simple Smile като ви чета разбирам, че бащите влизат в двора, а по мое време стояха на улицата пред оградата.
Прилагам снимки от моята стая.

# 134
Виждам, че са показали снимка, та няма да описвам толкова подробно. Два пъти раждах в Шейново, два пъти бях в самостоятелна стая. Първия път за да идва мъжа ми, когато си поиска, втория път, за да мога спокойно да показвам бебето по вайбър (ковид история, това е) и да говоря с близки, без да се съобразявам (бонус - да спя). За мен е много важно, за някой нищо не е. Разни хора, разни идеали.
Всички в болницата са много мили и по моя преценка, та не мисля, че има различно отношение спрямо стаята. Аз бях на трети етаж, имах и балкон Wink банята и тоалетната са ви казали, че са по 2 и са за всички от етажа. Всички са около 8 стаи. Не ми се е наложило да чакам нито веднъж за общо 6 дни там при двете раждания. 2020г са след ремонт, много нови, модерни и чистички.
Бебетата ги водят до стаите, майките ги връщат. 2015 идваха и за връщането Wink

Общи условия

Активация на акаунт