Раждане във II САГБАЛ Шейново (2 тема)

• 65 251
  • 815
  •   1
Отговори
# 165
  • гр.София
galinavika, да ви попитам, когато родихте допуснаха ли таткото да види детето? Свиждания имаше ли? Дрешки за детето носихте ли си?

Не са позволене свижданията в болницата,не пускат бащата да види детето чак на изписването,дрешки само за изписване нося,те ги обличат с техни дрешки Simple Smile

# 166
galinavika, да ви попитам, когато родихте допуснаха ли таткото да види детето? Свиждания имаше ли? Дрешки за детето носихте ли си?
 В болницата не се допускат външни лица , все още са в сила  мерките за безопасност .В двора на болницата, в кафето може да се видите спокойно.Аз бях секцио и искам да кажа ,че в момента в който   ми показаха бебчето  много ми се искаше да споделя с таткото този момент, но след секцио си в реанимацията 24ч и знаех че няма да я видя или друго.ЕДНА ОТ ОПЕРАЦИОННИТЕ СЕСТРИ МЕ ПОПИТА ЖЕЛАЯ ЛИ ДА СНИМА БЕБА СЕГА ЗА ДА ИМАМ ТАЗИ ПЪРВА СНИМКА И ДА Я ПРАТЯ ВЕДНАГА НА ТАТКОТО-не очаквах такъв жест , другите момичета споделиха същото.
Дрехи за бебчетата носите в деня на изписването.От неонатологията дават информация за бебетата всеки ден в 11:30 на етаж 1 (етажа на родилките) .
След като ви изкарат от интензивното (след24 ч от секциото)ще ви раздвижат-слушайте рехабилитатора много добре, казва неща които и след това ще разберете ,че са важни-появиха ми се отоци в краката много повече от тези по време на бременността и тя спомена как да ги раздвижваме за да се отпушат лимфите. ЗА РЕАНИМАЦИЯТА ВИ ТРЯБВА ВОДА 2-3 БУТ 500МЛ С ДОЗАТОР и телефона ,които ви казват да сложите на шкафчето до леглото на  което ще ви сложат след операцията.От реанимация ще ви закарат в стая , за там ви трябат вода , шоколад ако сте с ниско кръвно или хемоглобин.ПИЙТЕ МНОГО ВОДА ЗА ДА ИЗЧИСТИТЕ УПОЙКАТА-получих усещане за налягане в главата когато седях и стягаща болка в тила- защото не пиех достатъчно вода.Отшумя за ден два, но задължително трябва да кажете на сестрата или лекаря за такова налягане, за да ви измерят и кръвното.
При приемането ми на партера  в кабинета правят преглед на шийката  и попълвате док.Слагате си нощница от болницата и чехлите ви.Дрехите си ги връщате на близките.В сака имах хавлии голяма и малка, принадлежности за баня и за хранене, чаша ,сутиен за кърмачки, за след операцията памучно бельо или еднократни гащи, превръзки (НОЩНИ ИЛИ СПЕЦИАЛНИ ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ) ,самобрасначка,ТХ носех 2 ролки (добавих още 3 след това).

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 20:56 от galinavika

# 167
Преди седмица родих с избор на екип . Раждането беше секцио , още на втория ден се чувствах добре . Само при застояване и ставане боли повечко , иначе аз си ходих нормално от вторият ден. Аз лично нямах отоци, някои имат - до организъм е .  Аз си бях избрала ВИП стая и не съжалявам , защото не съм се съобразявала с никой .
В реанимация добре се грижиха за нас , иначе сестрата в 12 си легна и дойде в 6 сутринта - но не ми е трябвала през това време.
После за мен беше малко объркващо - кой кога взима бебето , от къде получавате информация от лекар. Добре, че жени , които бяха раждали скоро там ми казаха , иначе инфоормация никой не ти казва - трябва да си прочетеш листата до асансьора до неонатологията. Относно съвети за кърмене и др. - пак ми липсва всякаква информация . Две сестри ги питах за 1-2 неща и всяка дава различни съвети. Има кабинет за кърмене на първи етаж , работи следобед и може да отидете там. Но аз по телефона получих по-добра информация от съветник по кърмене.
В някои частни болници им показват как се къпе бебето и  как се сменя памперса , което тук ми липсва .
Мен ме беше страх да не ни дават антибиотик също. Пред всички жени казваха на кое бебе какво правят . Около 15 майки бяхме , само 3-4 деца бяха на антибиотик. Имаше около 4 деца с други проблеми и им казваха . Така че това с антибиотика на конвейр въобще не е вярно. Моето бебе беше с лека жълтеница , някои имаха също , други не.
Също за маските никой не ми каза , че трябва да се носи по коридорите. Едни носят , други не  - и лекари и пациенти.
В крайна сметка аз избрах да раждам там заради лекарят ми и съм много доволна.

# 168
  • София
galinavika, благодаря за по подробната информация!

А имам един въпрос по повод една скорошна публикация точно от  "Шейново". Става въпрос за храненето в болницата-доволни ли сте или не от това, което сте получавали?

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 13:50 от AnMary

# 169
На мен ми беше много вкусно 🤷‍♀️ аз съм вегетарианка и първата вечер като донесоха мусака от тиквички така ми хареса...ходиха да ми търсят втори път 😁 иначе за закуска даваха нещо тестено, обядът беше тип мусака (с карфиол, тиквички и нормална) всеки ден от трите, в които бях там. Вечерите не ги помня.

# 170
А имам един въпрос по повод една скорошна публикация точно от  "Шейново". Става въпрос за храненето в болницата-доволни ли сте или не от това, което сте получавали?
Количеството е доста малко. Сутрин банички , тестени неща. После за обяд/вечеря - картофи с две парченца пиле, боб  , шницел със зеле, ориз със зеленчуци и плод към яденето. Някои неща са вкусни , но аз си поръчвах да имам и друго , ако не ми харесат. Във ВИП стаите има хладилник.

# 171
Беше доста зле. И аз видях после репортажа и си обясних защо.

galinavika, благодаря за по подробната информация!

А имам един въпрос по повод една скорошна публикация точно от  "Шейново". Става въпрос за храненето в болницата-доволни ли сте или не от това, което сте получавали?

# 172
Какъв репортаж?

# 173
По Нова тв мисля,  че беше. Готвачи в кухнята от където е храната споделят с какви продукти и при какви условия се готви. Потърсете го в гугъл, не мога да преразкажа гнусотията, която видях.

# 174
# 175
Предполагам  питате за храненето на майката- на мен лично не ми се ядеше първите 2 дни( след секциото) после апетита ми се оправи.дават кисело мляко за тези със секциото, за да се оправят червата ,да ви кажа едва ли ще ви е до друго.С предното ми секцио (в друга болница) ми даваха кисело мляко след 2 рия ден и после с обикновени бисквити накиснати в млякото.
За болничната храна не очаквайте гурме, ако сте гладни ще ядете.Картофи с пиле, картофи със зеленчуци яхния, пиле с картофи, супа зеленчукова , закуската беше съобразена с необходимостта от белтъци-извара , сирене, чай ,филийка хляб .
За всички ,които не могат да понесат тази храна, в двора на Шейново има кафе в което сервират и обяд-супи(много добри) в първият ден на приемането ,когато не сте наясно с протокола и графика, може да пропуснете обяда в болницата не знам дали се полага изобщо, но понеже ще се движите ,ще можете да слезете  и да              си вземете каквото ви е кеф -супи, скара,сандвичи, сок, вода и ШОКОЛАД(ВЗЕМЕТЕ СИ ЗА ПОСЛЕ ЕДИН)
Нормално раждащите мисля , че нямат  режим ,но храната е същата .

# 176
Когато аз раждах в началото на юни, кафето не работеше, покрай извънредната обстановка.

# 177
  • София
И след двете раждания, нормални, нямах апетит. Хапвах бисквити, крекери и шоколад 😁 Вода пиех многоооо. Храната, която предлагаха в Шейново не ми хареса, но аз не съм си мислила друго, защото съм голяма претенция 🤭

# 178
Момичета, освен списъка, който си е в сайта на Шейново, носихте ли още някакъв багаж, който да ви беше полезен 🤔

# 179
Единствено, което не пише, а ми трябваше е еднократни подложки за леглото.

Общи условия

Активация на акаунт