Раждане във II САГБАЛ Шейново (2 тема)

• 65 216
  • 815
  •   1
Отговори
# 150
Привет и аз съм в шести. Имам си втвърдявания/контракции от началото на 5ти още. За другото не знам, трудно е да се каже с толкова малко входящи данни.
Заповядай в групата по термин: Октомврийки 2020 - тема 4 или в темата за Бременност - бързи въпроси и отговори.
Благодаря. Ще последвам темите. Последно да попитам - Мериха ли ви шийката? На мен ми казаха, че трябва да е 35мм, а моята е 32мм

# 151
  • София
Екстра ти е шийката. За още не-шейновски въпроси, стреляй направо в другите теми Grinning

# 152
Здравейте,

дойде и моя ред да споделя впечатленията си от раждането в Шейново.

Родих на 10 май, без избор на екип, без избор на акушер, без упойка.Не съм била във ВИП стая.

Реших, че мога да се доверя, на който и да е на смяна. И не сбърках.Всички бяха отзивчиви, мили, загрижени. Първото си дете родих преди 13 год. и тогава имаше едни акушери от старата школа, които ти викат, обиждат, карат ти се, че те боли.
За това не мога да повярвам още, колко добро отношение срещтнах сега в Шейново, макар и нито да съм си следила там бременността, нито да съм плащала на някой доктор или акушер.

Приема става през спешния кабинет, проверяват документи, попълвате, взимат кръв. Дават ви нощтница, предавате дрехите и обувките си на придружителя(допускат го в двора, само да подаде сака) и ви качват на втория етаж.

На смяна беше Имир. Както вече, много от вас са писали, много мила и внимателна. Направихме запис на тоновеи бяха установени регулярни контракции. Настаниха ме в стая, но казаха да се разхождам по коридора и по стълбите. Маските извън стаята са задължителни.
Всичко това продължи около 5/6 часа, докато болките не станаха нетърпими и зачестиха. Направиха преглед и решиха, че съм готова за родилна зала.От багажа извадих само необходимите за клизма хавлия, сапун, хартия. Останалия багаж се взима от стаята и се заключва в клетки (като сейфове) пред родилната зала. Ако искате, може да си вземете телефона с вас.
Родилната зала е самостоятелна, уютна, с модерен стол, с различни функции. Даже първоначално не разбрах, че това е родилна зала. Едно време, като раждах, беше в някаква подтискаща, приличаща на операционна зала. Имир ми включи система окситоцин и смяната и приключи. На смяна застъпи акушерката Деси, която е един ангел в моите очи, за съжаление не разбрах фамилията и. Каза ми, че сме екип и ще раждаме заедно, през цялото време ме напътстваше за дишането, опитваше се да ме разсейва, беше много ведра, вдъхваше ми кураж. След като родих, от изтощение съм заспала, но в просъница усещах как ме обгрижва. След като вече бях напълно готова, със всички процедури, тя положи детето ми, да засуче и поседяхме така, още около един час.
След това дойдоха от неонтологията, взеха бебето, ние взехме моя багаж и ме настаниха в стая на първия етаж.

Привет! Понеже и на мен ми предстои раждане живот и здраве след месец и съм решила също да раждам без избор на екип, без предварителни уговорки, може ли да споделиш какво от твоя случай мина през здравна каса и като цяло как/кога се случва плащането. И аз чувам за случаи 2500-3000 за раждане, малко е стряскащо... Благодаря предварително! Simple Smile

# 153
  • София
Тези разкази за 3000 лв раждане и антибиотици за всяко бебе, както вече писах са измислица, според мен. Родих двете си деца в Шейново, малкия - преди година. Имах избор на екип и Вип стая. Платих всичко на касата по ценоразпис и ми издадоха документи. 3000 лв може да се плати, ако има избор на лекар, акушерка, присъствие на бащата и 10 дни във Вип стая, даже не знам дали и тогава ще станат толкова.
Предполагам сега няма дни на отворените врати, но пък можете да отидете за запис на тоновете и да зададете всички въпроси, които имате.
Леко раждане, момичета 🍀

# 154
Аз също бях с избор на екип и престой във Вип стая 4 нощувки, платила съм цена по ценоразпис (по спомен около 1200 лв). И на детето ми не е даван антибиотик.

# 155
Избор на екип и 3 нощувки ВИП - 1110лв. Един път 2015г и един път 2020г.
Не е даван антибиотик на бебетата.

# 156
2 деца, родени в Шейново, без антибиотик. Имам 5 приятелки, които родиха в Шейново също на децата не са давани антибиотици. Второто дете е родено 2019, платих около 1100 лв - избор на екип и ВИП стая. Понякога бебета са с високо CRP в следствие на тежко раждане, зелени води, изтекли води и ненастъпило раждане, възпаления по време на бременност или раждане и прочие и се налага антибиотик. В крайна сметка едва ли е по - добре да изпишат бебе без лечение. Не мисля, че е схема, а просто така се е наложило.

# 157
Pufeliq,

ако си здравно осигурена, без избор на екип, без ВИП стая, без упойка, така както бях аз, ще ти излезе 0 лв и 0 стотинки.

Ако искаш нещо от изброените горе неща, в деня на изписването ти казват да слезнеш до регистратурата, да платиш и се качваш при акушерката с касовия бон, за да ти оформи документите.

Аз лично, се чувствах отлично, без нито една от тези екстри.
Избор на екип - 900 лв. Не съм имала, защото всички за мен са добри.
ВИП стая - 70 лв на вечер.За мен не си заслужава, на етажа има достатъчно бани и нито веднъж не съм се засичала с някой, докато съм в тоалетната или се къпя. Като те настаняват в стаята, ти казват коя баня е за твойта стая. Нашата баня беше за нас и още една стая. Първия ден другата стая беше празна. Така че си беше само за нас. И се шегувахме, че сме по-ВИП, защото ВИП стаите са по две, с една тоалетна.Освен това се паднах с две супер готини жени в стая и си изкарахме страхотно.Чак не искахме да си ходим и продължаваме да потдържаме връзка Ако ти е първо бебе е важно да не си сама.
Упойка - 300 лв. По едно време реших, че искам. Ама вече беше късно, казаха, че раждам. Та минах и без нея

Успех и леко раждане!

# 158
Pufeliq,

Ако ти е първо бебе е важно да не си сама.

Само с тази част не съм съгласна, важно е жената сама да прецени. За мен беше важно да СЪМ сама и двата пъти.
Успех и леко раждане!

# 159
Аз с първото раждане бях сама и се чувствах страхотно. Спях, когато искам. Взимах си бебето и не се притеснявах, че друго бебе ще я разреве и тн. Това е супер индивидуално решение. Ако не можеш нещо да направиш, викаш акушерка и тя ти показва.

# 160
Pufeliq,

ако си здравно осигурена, без избор на екип, без ВИП стая, без упойка, така както бях аз, ще ти излезе 0 лв и 0 стотинки.

Ако искаш нещо от изброените горе неща, в деня на изписването ти казват да слезнеш до регистратурата, да платиш и се качваш при акушерката с касовия бон, за да ти оформи документите.

Аз лично, се чувствах отлично, без нито една от тези екстри.
Избор на екип - 900 лв. Не съм имала, защото всички за мен са добри.
ВИП стая - 70 лв на вечер.За мен не си заслужава, на етажа има достатъчно бани и нито веднъж не съм се засичала с някой, докато съм в тоалетната или се къпя. Като те настаняват в стаята, ти казват коя баня е за твойта стая. Нашата баня беше за нас и още една стая. Първия ден другата стая беше празна. Така че си беше само за нас. И се шегувахме, че сме по-ВИП, защото ВИП стаите са по две, с една тоалетна.Освен това се паднах с две супер готини жени в стая и си изкарахме страхотно.Чак не искахме да си ходим и продължаваме да потдържаме връзка Ако ти е първо бебе е важно да не си сама.
Упойка - 300 лв. По едно време реших, че искам. Ама вече беше късно, казаха, че раждам. Та минах и без нея

Успех и леко раждане!

Благодаря и на теб, и на всички, които се включиха с отговори Simple Smile много полезна информация и определено едно притеснение по-малко Simple Smile бъдете здрави!

# 161
Момичета, при планово секцио консултацията с анестезиолог и кардиолог в деня преди операцията ли се прави и изследванията васерман, хив и т.н. трябва ли да са предварително направени или ти ги правят пак деня преди операцията?

# 162
Преди секциото ми пуснаха само пълна кръвна картина и тонове. Всички останали изследвания ми бяха направени от АГ преди приемане в болницата.
Специално серологията има валидност 3 месеца, така че определено си ги направи преди да постъпиш.
Беседа с анестезиолог не съм имала, може би защото операцията ми беше понеделник, а в неделя като отидох за изследвания и тонове или съм го изпуснала, или не е бил на смяна...

# 163
Здравейте,
Родих на 16.07.2020г в Шейново, планово, без избор на екип, без да избирам стая(сметка за плащане 0,00 лв) и искам да кажа ,че съм щастлива че родих там!На смяна се оказаха ХОРА,СПЕЦИАЛИСТИ ,вероятно всички са такива там,защото лоша дума не чух, от другите майки ,които раждаха в същият ден при други от екипите.Всички от влизането в болницата се държат човешки , а за старшите акушерки нямам думи- ХОРА С ГЛАВНО Х.
Стаите са си стаи, чисто и удобно,с телевизор и климатик, леглата са с ел., в стаята са по 2 легла,банята на етажа за предродилно е една ,но не съм чакала, на долният етаж при родилките баните са 3  и 2 тоалетни .
Всичко ,което ще ви е важно е отношението и грижата   на екипите към вас и детето ви, другото загуби смисъл в момента на раждането.
За постъпващите там- носете си ТХ, хавлии, чехли ,и каквото пише в страницата им, кръстословици- за онези които не са фенове на ФБ.
От неонатологията има  какво да се желае-от хората и отношението до начина на работа, но е поносимо.
На излизане , въпреки условията с вируса , има фотограф за семейни снимки с акушерката -40 лв , май само това платих и то не на болницата.

# 164
  • София
galinavika, да ви попитам, когато родихте допуснаха ли таткото да види детето? Свиждания имаше ли? Дрешки за детето носихте ли си?

Общи условия

Активация на акаунт