Раждане във II САГБАЛ Шейново (2 тема)

• 65 338
  • 815
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Как се отварят тези картинки? Изобщо не се чете при мен (през ПЦ съм).

# 256
Здравейте, при постъпване в болницата правят ли тест за Ковид-19? Септември ще влизам в отделението по гинекология и забравих да попитам.

# 257
На мен не ми се струва редно, че се допускат срещи с външни хора по време на престоя на мамите, както и да се излиза. Ясно ми е, че е
човешко и приятно да се видиш с близък, но нали още се водим в особена обстановка и все пак става дума за голяма държавна болница, за родилки и малки бебенца, някои от които преждевременно родени и под специални грижи ......

Иначе и аз съм момента съм се насочила към Шейново, но единствената причина за това е доктора ми, защото работи там, и неонатологията, в случай на преждевременно раждане.

И мен ме интересува принципно pcr тестове дали се правят.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 13:10 от Анонимен

# 258
На мен не ми се струва редно, че се допускат срещи с външни хора по време на престоя на мамите, както и да се излиза. Ясно ми е, че е
човешко и приятно да се видиш с близък, но нали още се водим в особено обстановка и все пак става дума за голяма държавна болница, за родилки и малки бебенца, някои от които преждевременно родени и под особено грижи ......

Иначе и аз съм момента съм се насочила към Шейново, но единственото причина за това е доктора ми, защото работи там, и неонатологията, в случай на преждевременно раждане.

Подкрепям напълно. Аз преди почти 4 месеца родих в частна болница и нямах с виждания, никакъв досег до близки, седях си само и единствено в стаята. Преживява се, малко е депресиращо, но за мен е по-важна моята сигурност и тази на детето пред всичко останало. Ако не беше лекарят, който ще ме оперира въобще нямаше да влезна в Шейново, като цяло там условията никак не ми допадат, като гледам и мерките за безопасност са разпуснати. Ще гледам след процедурата да си тръгна по възможно най-бързия начин.

# 259
Родих там преди 2 седмици. Тест за ковид не се прави. При постъпването попълваш една анкета, с въпроси от сорта на това дали си боледувала наскоро, кашляла и тн, ако на нещо отговориш с Да, мисля че пускат тест.

Свижданията в двора са позволени, доста е разпуснато, постоянно е пълно с хора в двора, но до бебетата нямат достъп роднини. Таткото вижда бебето чак на изписването.

# 260
  • София
Ако е 3 дни се преживява ама мамите дето лежат със седмици ги разбирам. По-добре да им дадат свиждане, че иначе много тежко психически. В крайна сметка всеки ден влизат и излизат доктори и акушерки, които имат живот извън болницата.
Вече остава common sense нали майките като си виждат мъжете да не практикуват френски целувки и мъжете да не ходят на свиждане, ако не се чувстват добре.
Половин час разговор на слънце няма да докара никому коронавирус.

Иначе pcr не се изисква. Ако болницата иска да ви направи - трябва да е за тяхна сметка. Аз лично ще вдигна РЗИ и новините на крак, ако някой ми го изиска за прием.

# 261
Dagny, мисля се знаем достатъчно вече с някои от мамите във форума, че и с теб виртуално поне, та се надявам да не бъда разбрана погрешно Simple Smile

Темата е деликатна. Естествено, че има разлика дали ще лежиш 3 или 30 дни, да не дърпаме дявола за опашката, както се казва.

Друго имах предвид, но не ми се задълбава в подобна дискусия, защото не й е тук мястото, особено пък за пср тестовете при планов прием, където съм на принципно различна позиция от твоята.

Няма да оправим държавата във форума, в крайна сметка всички искаме едно - да изкараме докрая и да се родят здрави бебчета. Каквито и забрани да има, основният фактор остава човешкия, всеки да прояви лична отговорност и съвест.

# 262
  • София
всеки да прояви лична отговорност и съвест.

Това е най-важно! Всички тестове на света няма да- и не могат да ни гарантират нищо. Личната дисциплина и хигиена са доста по-високо в йерархията на Пазенето от ковид, но те не могат да се регулират от държавата.
Та, pcr не се изисква в никоя държавна болница и в Шейново. Иначе един доктор в МД призова родилките с планов прием да си носят при постъпване и обясни, че това успокоява много докторите, но и обясни как нямат право да го изискат по регламент, за това моли по съвест да носим.
Моята позиция е, че не трябва да ме лъжат, че нещо е задължително, ако не е .
Но пък съм решила да питам мойта следяща АГ, която изражда в Шейново, как са настроенията там и ако каже, че дежурните ще се чувстват по-добре, ще си направя и аз. Да ги зарадвам Heart

# 263
човешко и приятно да се видиш с близък, но нали още се водим в особено обстановка и все пак става дума за голяма държавна болница, за родилки и малки бебенца, някои от които преждевременно родени и под особено грижи ......

Иначе и аз съм момента съм се насочила към Шейново, но единственото причина за това е доктора ми, защото работи там, и неонатологията, в случай на преждевременно раждане.

Подкрепям напълно. Аз преди почти 4 месеца родих в частна болница и нямах с виждания, никакъв досег до близки, седях си само и единствено в стаята. Преживява се, малко е депресиращо, но за мен е по-важна моята сигурност и тази на детето пред всичко останало. Ако не беше лекарят, който ще ме оперира въобще нямаше да влезна в Шейново, като цяло там условията никак не ми допадат, като гледам и мерките за безопасност са разпуснати. Ще гледам след процедурата да си тръгна по възможно най-бързия начин.

17154, защо не ти допадат условията, би ли конкретизирала? Чух, че било ремонтирано ...

# 264
В родилно отделение не съм била. Три пъти съм лежала в гинекология и веднъж в рискова бременност - там не знам нещо да е ремонтирано.  Сега пак ще влизам в гинекологията. Иначе в родилно отделение май са по-добре нещата.

# 265
  • София
Дагни, Пускам линкове към самите картинки.
Аз на телефон и таблет гледам и се зуумват що-годе нормално, почти се чете Joy
https://sheynovo-ag.eu/media/1640/rajdane.png
https://sheynovo-ag.eu/media/1642/rajdane2.png
https://sheynovo-ag.eu/media/1641/rajdane1.png

Как се отварят тези картинки? Изобщо не се чете при мен (през ПЦ съм).

Иначе относно pcr теста, доколкото разбрах при планов прием го пускат.
Ама при спешен няма как. Не си представям как идваш с 8см разкритие и ти казват - аааааа чакай, трябва да ти направим pcr тест, утре ще е готов.
Ние в рисковата бременност също сме с прием по спешност. Ако не ми бяха почнали системите веднага, досега да съм родила близначките още в 29гс.

Относно условията - пуснах снимки преди 2 страници от стаите и столовата, които са по пътека без плащане. 
Иначе има и вип стаи и бани към тях, които са ремонтирани скоро. Плаща се по 70лв на вечер.

# 266
Във ВИП стаите има гардеробче , люлеещ се стол , мивка , телевизор и климатик.
Баните към тях са ремонтирани  - две тоалетни и душ - общи за всички.В сравнение с частна болница е по-зле , но абсолютно достатъчно. Леглото само е твърдичко. Видях стандартните стаи долу - 3 или 4 легла в стая - по нагъчкано ми се струва и във ВИПа според мен си имаш лично спокойствие.
При приема те си пускат кръвни изследвания , никой не иска ние да си носим PCR тест. Дори не разбрах пускали ли са ми тест за антитела , както се говореше. Аз бях по спешност и може би за това нямам тест.
Иначе уж трябва с маски да се ходи , но един ходи друг не .. и лекари и пациенти.

# 267
Здравейте мамита, искам да попитам запознатите, тъй като гледах сега списъка за неща за бебето, интересува ме дали трябва да се носят дрешки за бебчо (освен тези за изписването) или ги обличат с такива на болницата? Също така, някоя мама която е раждала естествено може ли да сподели как протичат нещата, в смисъл спокойно ли протича всичко, дават ли някакъв зор за нещо ?
Благодаря предварително и леко раждане на всички мамиии ❤❤❤👶🏼

# 268
  • София
Дрехи само за изписването. Второто ми и по- скорошно раждането премина спокойно и без никой да ми дава зор. Бях с избор на екип. Много пъти назад в темата съм споделяла за тях- любимият ми д-р Василев и страхотната акушерка Имир Ибраим ❤️
Леко раждане 🍀

# 269
Привет, забравих да питам д-рката ми дали слагат инжекции вит. К на бебетата профилактично, някоя скоро раждала мама знае ли? В "Тина Киркова" слагат.

Общи условия

Активация на акаунт