Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 10 тема

  • 42 891
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 926
Beeps, много симпатични боцкалки за шишчета, къде се продават?

# 691
  • Мнения: 919
Добро утро, дано не ни е за последно Disappointed

Днес манджичка от вчера - пиле с грах и картофи, кестени и плодове.


Бийпс, и ние си правим домашна лютеница, като семеен празник е, събираме се при мама с брат ми и семействата ни, и е цял ден веселба. Снабдили сме се дори с професионална машинка за мелене на домати Satisfied

# 692
  • shumen
  • Мнения: 20 498
За днес-за закуска тиквеник,за обяд ще имат в стола кюфте магданозлия и плод,за СЗ-кроасан с масло и солети.

# 693
  • Мнения: 31 744
Добро утро! (дано не ни е за последно, но се радвам на кратката ваканция) Ето кутиите на детето за 2 дни. Вчера:

Пиле с ориз, моркови, хляб, ядки и сушени плодове (кутията е на 2 "етажа"), круша, плодов йогурт с натрошена бисквита, мини баничка с яйце и сирене.
За днес /нещо като хелоуинско меню/ Grinning :

Кюфтенце, картофки, пиле с ориз, моркови, 1/2 баничка със спанак и извара, хелоуински джафа бисквити с желе, маршмелоу тикви и духче Blush , йогурт ванилия с дражета и банан.

# 694
  • София
  • Мнения: 4 031
Мале, мале как обичам кестени!! Лютеницата си я правя сама в много Люлински условия. Иска ми се да има къде да пека чушките на огън, ама пусто сърце селско само със спомените е останало.
Зедче, тез клечки ми се подмятат от миналата година. Нямам идея от къде са, но предполагам съм ги купувала от китайския магазин.
Долче, ето това е трапеза!

# 695
  • Мнения: 919
Ох, кестените, само цената им е бърка да не варя с килограми, но си признавам, че през ден варя, децата и те много ги обичат Smile
Ей Долче, защо не писа по-рано, можеше да сложа на детето хелоиунски сладкарии, цяла "тиква" им купих от Лидл.

# 696
  • София
  • Мнения: 20 712
StefiZ, как успяваш да обелиш кестените, така че да останат цели? Варени или печени са?

# 697
  • Мнения: 31 744
Beeps, никога не пропускаме тези маршмелоу бонбони откакто ги открихме, за Хелоуин винаги и купувам. Grinning
За лютеницата
Скрит текст:
от няколко години правя, за съжаление, само такава за бърза консумация. Но, ако някой има ноу хау как да си заваря бурканчетата във фурната Laughing , моля да сподели! Grinning  
Куку, не съм Стефи, но аз ги цепвам на Х преди варенето (а съм правила и печени във фрайъра).

# 698
  • Мнения: 33 025
Добро утро!
Броколи със сирена, салатка! За СЗ 30 гр мюсли, ще си купя към него кисело мляко!

# 699
  • Мнения: 919
Да, и аз правя като Долче, цепвам ги на Х отгоре и ги варя около 10-15 мин. Тайната на беленето я владее мъжа ми, той ги бели, тръсвам му тенджерката и той запрята ръкави Sweat Smile

# 700
  • София
  • Мнения: 145
Кутиите ни за днес са: мини солени кексчета (по рецептата на Мими); зелен боб, кисело мляко и краставица; една от последните останали меденки и малко леблебия.

# 701
  • София
  • Мнения: 20 712
Е, на мен цепването ми е мъчителната част, веднъж съм правила цепнати и печени, мого вкусни, но ми дойде в повече. А и ММ ги яде като семки, няма насмогване. Затова го оставям да си вари и бели сам.
dolce miele, мисля, че се стерилизират в тава, с капачките надолу във вода колкото да покрие капачките.
Също става и в тенджера на котлона, пак с капачките надолу. И в двата случая се оставят да изстинат напълно. Само преразказвам прочетено, не съм го правила.

# 702
  • София
  • Мнения: 4 031
Аз стерилизирам по втория метод- в тенджера и после с капачките надолу. Това само ако бурканите ми не влизат в Инстант пота Simple Smile Иначе ги подреждам вътре и на 3-4 пъти ми е готова партидата Simple Smile

# 703
  • Бургас
  • Мнения: 666
Днес сме без кутия, дребния се разкашля и го оставих в къщи с баща му.
Буркани лютеница, че и компоти, варя на балкона в голяма тенджера с бързовар. Много съм задобряла Simple Smile
Сладка пълня горещи, обръщам бурканчетата и ги завивам, но за лютеница ме е страх, че доста труд се влага в нея.

# 704
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Кутията днес...  в зелено Wink :
МЗ - банан, киви, боровинки с канела и "шоколадова кал"
Обяд по хелоуински - трицветна паста с домашно песто Дженовезе с босилек от моята градинка и броколи и още броколи с бри, синьо сирене и бадеми; салата - Джентилина, цикория, прошуто, маслини, орехи и конопено семе с медено-хрянов дресинг;  шоколад... и за почерпка Simple Smile



Мими, и у нас броколи. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт