Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 10 тема

• 42 907
  • 757
  •   2
Отговори
# 675

За дребната бургер с шунка,кашкавал ; ябълка , чери домати , мляко с шоколад.
За мен запеканка с микс от зеленчуци и салатка.

# 676
  • София
Добро мъгливо утро!
З: Мюсли с кисело мляко
О: Някаква червена паста от Лидл и (с гхи и песто росо), тиквеник
СЗ: Специален поздрав за Симпатюхчето- слепена филия с пастет

# 677
Дорбор утро, и аз съм тук за сега, че малката е на училище, каката ще е вкъщи, но тя си обядваше на стола, само плодове носи.
За днес в кутията печено свинско, домати с чедър, тиквеник и плодове.

# 678
  • София
Добро утро и от мен! За днес: сандвич с лютеница и луканка; тортелони със сос бешамел, моркови; данонино и Хелуински бисквитки.

# 679
  • София
За дребната бургер с шунка,кашкавал ; ябълка , чери домати , мляко с шоколад.
За мен запеканка с микс от зеленчуци и салатка.
Салатата и то с домати вкусна ли е след престой?
Наистина ме интересува, защото синът ми обича зелена салата, но се чудя дали ще му хареса след 6 часа в топлата стая. Ясно, че ще е неовкусена, но въпреки това...

# 680
Салатата е за мен , ще я консумирам около обяд.
Сутринта я направих.Да се надяваме,че ще става за хапване.

# 681
Аз съм слагала салата в обикновен найлонов плик, но гледам да изкарам въздуха максимално. Така издържа доста време, но е в хладилник. Ако е на по-топло може и да поувехне малко, но мисля, че ще става за ядене, стига да се овкуси преди консумация.

# 682
Режа си в кутийка домати и краставици от вкъщи, на обяд овкусявам, нормални са за ядене...
Скрит текст:
Вижте какви кутии предлагат в Икея, ако някой се интересува.
https://www.ikea.bg/products/cookware/food-storage-organising/fo … EYASACEgLMtPD_BwE

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 09:32 от mimi.7299

# 683
И аз нямам проблем със салатите, по-често ги ям неовкусени, но съм си носила и дресинг в миниатюрни бурканче.
Ето закуската на детето за училище - гранола с кисело мляко и сушени боровинки + нещо за душата

Моят обяд - картофени кюфтета на фурна + зелева салата

И по една ябълка за двете ни:

# 684
  • Бургас
И днес сме на училище. За обяд - омлет с допълнения, таратор и нещо за подслаждане, че вече всички май сме доста изнервени.

# 685
  • Sofia
Салатата и то с домати вкусна ли е след престой?
Наистина ме интересува, защото синът ми обича зелена салата, но се чудя дали ще му хареса след 6 часа в топлата стая.
Въздухът е този, който може да скапе зелената салата, освен дресингът, не Т... стига да не е на пряка слънчева светлина де, щото и конденз образува. Чери доматите също не са проблем. Виж домат не пращам, с големи изключения, щото пък трябва да му махна семките, че иначе всичко ще плува в доматен сок, дори и неовкусено. Говоря след години опит с храна в кутия.

# 686
  • София
За салатите за в офиса се научих да си ги приготвям в буркан...има и подробни насоки как се подреждат продуктите в него, за да остане свежа салата за най- дълго време. Ето едно линкче за ориентир, има доста инфо и на други места:
https://vegebg.org/2014/salata-v-burkan/
Лошото с бурканите като цяло е , че са тежки, особено икейските с металните елементи в капаците...за ученик не са мн подходящи.
Скрит текст:
Kroki, в училището на малката взеха решение за онлайн, защото се увеличи ръста на заразени учители, някои дори в тежко състояние.

# 687
  • Sofia
Днешната кутия:

МЗ - кактусова смокиня; фурми и орехи
Обяд - мисо супа с нудли, спанак, микс китайски гъби и поширано яйце;  бананови бухти

И още веднъж супата

Скрит текст:

# 688
  • София
Днес докато правих кутията, имах чувството, че е за последно..Дали защото идва малката ваканция, дали е от Провидението...
З: Бухтички със смокиново сладко, О: Пълнени чушки СЗ: Домашна лютеничка с пастърмичка

Скрит текст:
Попадна ми в Кауфланд този хляб; не е лош

# 689
Добро утро

Да видим дали и на по- малките няма да им е последната кутия днес.
Сложих на хлапачката неугледни кренвиршки.
Аз съм си хоум офис.

Ха, Beeps, на една вълна сме...и на мен така ми ги говорят звездите...

Общи условия

Активация на акаунт