Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 10 тема

• 42 925
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Редактирам се- видях, че е за голям човек Simple Smile
Не знам колко е голямо детето, но как го виждате да му разрешат учителките да бърника по контактите, за да затопля кутия и кой поема риска, ако нещо се случи...
В термос- храната е топла, в обикновените кутии никога няма да е ледена, независимо дали е в изолираща чанта или не. Децата всъщност споделят точно 0,02836 части от трепетите на майката, която всяка сутрин завива кутиите Simple Smile

# 661
  • София
Аз имам от около година. Мааалко бавничко загрява,но доста добре като температура.  Моята си стои на работа и когато има нещо,което не е вкусно студено,си топля в нея. Ако решиш,пиши ми,ще пратя снимка на лични Simple Smile

А някой да е пробвал топлещите кутии, които се продават с кабел и загряват храната? Намират се от 2о и няколко лева нагоре, но се чудя дали е безвреден целия този процес със затоплянето...

# 662
Аз имам от около година. Мааалко бавничко загрява,но доста добре като температура.  Моята си стои на работа и когато има нещо,което не е вкусно студено,си топля в нея. Ако решиш,пиши ми,ще пратя снимка на лични Simple Smile

А някой да е пробвал топлещите кутии, които се продават с кабел и загряват храната? Намират се от 2о и няколко лева нагоре, но се чудя дали е безвреден целия този процес със затоплянето...
Лира, аз ги гледах из фейса, прати и на мен снимка на лични...така обичам да ми е уютно, че ще се замисля и кутия да инсталирам на работа. Joy

# 663
Благодаря, Лира! Това май е по-удачен вариант отколкото всеки ден да се носи в нея, хитро си го измислила!
А за детето не бих си помислила да пращам нещо с кабели, още повече, че моята не остава на занималня и обядва вкъщи. Пращам сандвич + плод, или хита при нас тази година -кисело мляко с мюсли, плодове или сушени плодове, наредено на пластове в подходящ съд като чаша. Ще започна да се включвам и със снимки тук, много сте полезни!

# 664
Моята дъщеричка предпочита(ше) храната и да не е топла...даже специално се бавеше преди и чакаше да изстине...но говорим за дете което от бебе се къпе със студена до хладка вода (на приятно топлата вода казваше "горещо" и пищеше да добавям студена вода Grinning )...Това всъщност отначало ме улесняваше с кутиите. Но тази година започна лека-полека да свиква и да одобрява и по-топли храни, та по някое време и ние ще се обзаведем с термос. Simple Smile

# 665
  • София
А, и оят син е същият - като малък все му беше горещо, все чака да изстине. Но и изстинало едва ли ще му хареса, а от 7 до 13,30 си е доста време.

# 666
Здравейте! Скоро мисля да се връщам на работа, след майчинство. Мисля да си взимам за ядене от вкъщи, съответно на работа няма къде да го стопля. Нямам време и да приготвям нещо на сутринта, а обичам топла храна. Ако притопля нещо в МВ сутринта и го сложа в термокутия дали ще е удачно, няма ли да се вкисне храната за 4-5 часа?

# 667
  • София
Зависи от храната, но струва ми се, че няма опасност.
мъжът ми винаги казва, когато изразя такова опасение: Едно време хората как са живеели без хладилници? И донякъде е прав.

# 668
  • Sofia
... Ако притопля нещо в МВ сутринта и го сложа в термокутия дали ще е удачно, няма ли да се вкисне храната за 4-5 часа?
Вече 5та година ползваме термос, за времето от 7ч. (когато я слагам доста топла, но не гореща, защото остава такава и не може да я яде детето) до около13.30ч. храната е доста топла, но не вкисва.

# 669
Скрит текст:
В групата на класа на дъщеря ми във Вайбър една майка е пуснала някакъв документ, заповед...касае учениците от 8-ми клас нагоре и студенти, че ще бъдат на дистанционно обучение...Не прочетох много подробно понеже не ни засяга засега (не обърнах внимание, но предположих, че важи за цяла България- но да не подвеждам някого), но реших да го спомена тук все пак.  

# 670
Аз отпадам с кутиите за две седмици. Минаваме на ДО с децата по усмотрение на училището. Иначе - да, цялата гимназиална степен остават да учат у дома по заповед.

# 671
  • София
И аз отпадам с кутиите, утре за последно. Голямата е 8 клас, а малката е онлайн от утре по решение на училището. За утре сложих малко зеленчуци, сандвич с Филаделфия, айсберг и пушен бекон. За гъдел малко царевичен начос и сусамки.

Бъдете здрави!

# 672
  • София
От кои училища сте, които по усмотрение на училището си остават вкъщи? АВие ходите ли на работа?

# 673
  • shumen
За утре за закуска-бутер банички,за обяд ще имат в стола-пиле с домати и ориз,сусамка,за СЗ-питка със салам и банан.

# 674
Добро утро. Ние за сега сме на училище, 6 кл е хлапачката.
За нея за закуска- естествено сандвичи с пастет.
Аз днес съм хоум офис.

Общи условия

Активация на акаунт