Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 10 тема

• 43 409
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
За днес - пилешко филе с гарнитури, експериментално - таратор в новата чаша с капак.
От снощи пак му е запушен носа, да видим дали утре ще приготвям кутия.
Скрит текст:
На нас анкети от училище не са ни изпращали (ние сме 4 клас), но мама на петокласник от същото училище ма каза, че на тях са им изпратили анкетата още в събота.

# 646
  • Sofia
И аз попълвах нещо такова пролетта по време ИП.

# 647
Нямам спомен да съм попълвала аз такава анкета.

Днес без снимка, че малко се поуспах - тостер с луканка и чедър, плодова салата ябълка, грозде и боровинки, чери домати и варено яйце.
за разкош едно фереро Simple Smile

# 648
  • Sofia
Смогнах за снимката и аз...

Кутията с храна за щерката:
МЗ - ананас, малини и боровинки
Обяд -
беше планувано друго, но царевичният грис, който ползвах явно не става за целта, та доста се отдалечих от плана, но... Качамак с козе сирене и грозде и ароматна заливка с масло, червен п-р, сумак, семена от фенел и кимион; салата зелении, репичка и селъри с балсамов дресинг; черен шоколад с бадеми

# 649
За днес топли сандвичи с яйце,сирене,масло и кашкавал.
За обяд : леща яхния ,дом.кисело мляко ,круша.
СЗ : Бананови палачинки с мед , чай с мед.
Вечерята ще е пълнени чушки с тел.кайма и пак дом.кисело мляко.

# 650
  • София
Здравейте. Имам 5-класник, който от тази година е склонен да си носи домашна храна, преди се хранеше в стола, но явно вече не му достига.
Повечето ми яденета не са вкусни студени. Докато си създам подходящо меню и рутина, мисля да взема един термос за храна. Младежът може и да се откаже, затова гледам да е по-евтин. Моля за мнения за тези двата:
https://www.ikea.bg/products/cookware/coffee-tea-makers/vacuum-f … za-hrana/40288354
или
https://www.decathlon.bg/termos-za-hrana-08-l-inoks-id_5602589.html

Първият е и по-лек, което е добре, но дали ще стигне за 1 порция?

# 651
  • Sofia
Цуцко, относно размера, прецени по порциите, които яде вкъщи момчето.
На декатлонския според мен му е тясно гърлото.

# 652
За ученически Лидълският е добре, 500 мл. Другият по специализиран, като туристически ми прилича. И с повече джаджи, дали младежът ще е съгласен да ги обслужва - отвърта, завърта...?

# 653
  • София
Ето нещо, за което не бях помислила. Благодаря за съветите, икейският явно ще свърши работа. Синът ми не яде по много, все още е щиглец.
Морена, дъщеря ти има ли къде да си стопли качамака или го яде студен?

# 654
  • Sofia
Цуцко, ползваме изолираща чантичка и щерката казва, че храната е най-много хладка, студена не е била през всичките тези 7 години, вече 8ма.  Иначе след снимката в случая разбърках маслената заливка с качамака.
Няма никакви условия за затопляне в държавното ни у-ще.

# 655
  • София
Ясно, благодаря. Ще опитвам и топли, и не чак толкова топли яденета. При перспективата да го хранят с по 1 кебапче в стола и да си дояжда от лавката...

# 656
А някой да е пробвал топлещите кутии, които се продават с кабел и загряват храната? Намират се от 2о и няколко лева нагоре, но се чудя дали е безвреден целия този процес със затоплянето...

# 657
Ясно, благодаря. Ще опитвам и топли, и не чак толкова топли яденета. При перспективата да го хранят с по 1 кебапче в стола и да си дояжда от лавката...
Термосите задържат яденето топло до обяд, че даже и след обяд. Така, че храната няма да е изстинала. Аз също нося в термочантичка кутиите.
И да е безвреден малко трудно ще оперира ученик с такива кутии, кабели топлене...

# 658
А, не, аз за себе си я искам. Ползвам основно на Икеа зелената кутия, но се случва да ми се иска топличка храна, а нямаме МВ на работа.

# 659
А, не, аз за себе си я искам. Ползвам основно на Икеа зелената кутия, но се случва да ми се иска топличка храна, а нямаме МВ на работа.
Изглеждат ми добре, ама няма да помъкна аз цяла кутия за топлене, защо не си вземеш термос, храната остава топличка до обяд! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт