Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 10 тема

• 42 950
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Днес за закуска има : палачинки със сирене , фреш портокал.
Като се прибере вкъщи ще обядва пиле с картофи,а за СЗ : сандвич с филаделфия и пуешка шунка,грозде.

# 121
Добро утро мами!
Моята кутия за офиса, яхния боб, пръчки моркови и маслини!  СЗ - сурови бонбони с кашу и фурми.

# 122
Май и аз трябва да се настаня в  тази тема, за да черпя идеи. Имам второкласник, който още миналата година отсече, че храната в стола е гадна. Тази година е сменен доставчикът, но той си настоява да му пращам храна от къщи. Лошото е, че от изпратеното понякога половината неща не са докоснати. Вчера по негово настояване имаше мъфини, банан, микс сушени плодове + солети(понеже съучениците носят разни пакетирани неща и той иска). В крайна сметка беше изял само сушените плодове и солетите. Миналата година също ми беше много трудно, защото готвеното почти винаги се връщаше. Хапваше единствено ако е някакво печено месо, салатите ги отказваше, освен ако не бяха кисели краставички или карфиол от туршия🙄 Иначе тестените неща си ги харесва, както повечето деца. Плодове уж обичаше, ама и с тях се е поразлюбил, та да видим тази година какво ще мисля.
Искам да попитам как се съхраняват някои плодове в кутиите. Миналата година получавах оплаквания, че нарязана праскова се разрекла, а малините станали на каша. Гледам някои ги слагат по кутиите. Или трябва просто да не са твърде сочни плодовете:thinking:

# 123
Добро утро, тази сутрин сложих запечен сандвич с филе и чедър, чери домати, праскова и грозде, ама забравих снимка 😃
Плодовете ги слагам сутрин в кутията, кутията в чантата за храна и да не се подритва чантата 🤣 шегувам се, просто избирам по твърди плодове, ако прасковата е по-мека не я слагам.

# 124
  • Sofia
Даааа, важно си е носенето, а при малките деца е мисия... Simple Smile
Остава, както е рекла Стеф да са по-твърди  плодовете и по-едро нарязани.

# 125
днес меденка и банан. пак се започна с въглехидратите Wink за обяд месо, зеленчуци и лимецов хляб заредих сутринта.
за мен си взех телешки кюфтета с богата салата.

# 126
Днес ще пратя отново грозде, диня, черита. Има и сладки мъфини от вчера. Ще добавя солени с кашкавал, шунка и царевица. Какаови зърна и ядки за единия, плодово мляко с домашно сладко за другите.
Сок от арония.

# 127
  • София
Eхе! Хайде пак на училище Simple SmileИзлязла съм от рутина и нямам снимки Simple Smile
О: Пълнени чушки, филия домашен хляб с коприва, йогурт, малка кутия оризов чипс;
СЗ: Парче "бъркана" пица и сок

Успешна година на всички!!!

# 128
  • Sofia
Добро утро и честит ни петък! Simple Smile
Кутията с храна днес:
МЗ - плодова (банан, манго, нектарина, слива, грозде, пъпеш и малини) салата медно-джинджифилов дресинг и подправки
Обяд - Крем супа "Хумус с патладжан" с поливка от кориандър, кимион и листа къри; панирани топени сиренца, крекери (лимец, нахут, магданоз и домати), краставица и чери домати

# 129
  • София
Добро утро!
У дома хапна малко мюсли, ще се подкрепи преди обяд с банан.
О: Запечено картофено пюре с кашкавал и карамелизиран лук, свински късчета, парче питка
СЗ: От бърканата пица+сок

# 130
Аз имах поръчка за дюнер днес, та след малко обяснения, получи кутийка с пилешки късчета, краставички, сос и отделно питката. Имаше и картофи, които сутринта ме накара да съм махнела от кутията🙄🙄🙄 Сложих му и сушени плодове и ядки отново за следобед, понеже пресните нещо ги отказва тези дни. Поне тази сутрин закуси вкъщи. Общо взето, голяма мъка са ми тези кутии с това избирателно ядене🙄

# 131
като обядва вкъщи щерката е доста лесно. за закуска имаше лимецов хляб с крема сирене и домашен шпек. за закуска ябълка и мушнах 2-3 джинджър бредчета. за обяд - манджа с ориз и зеленчуци.   след обяд може да муа плодове колкото желае.
за мен си направих намачкан печен патладжан, печена чушка, сирене, магданоз, подправки и лимецов хляб. грух.

# 132
Ригатони с пилешко и броколи, маслини. СЗ - грозде.
Хубав ден!

# 133
  • София
От вчера: палачинка с шоколад, печени тиквички на фурна с кисело мляко, салата айсберг с краставици, маслини и дресинг.

Днес сме без снимка - закуските за сутринта и следобяд са отново палачинка с шоколад и сандвич с Филаделфия, шунка, кашкавал и айсберг; за обяд винен кебап с ориз и домати с маслинки.
Приятна почивка Simple Smile

# 134
И при нас има палачинки с ягодово сладко - 2 за закуска, 1 за следобедна закуска. За обяд - сандвич с кашкавал.

Общи условия

Активация на акаунт