Нашите кухни - 82

• 55 532
  • 885
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
елика на едно ниво ли са с фабер? И още нещо за филтрите има ли филтри от неръждаема стомана или са само алуминиеви
Елика са по-високо ниво от Фабер, но разбира се, зависи от конкретния модел.

# 376
  • Варна
Здравейте,знам,че е коментирано,но нямам време да търся в момента.Фурната за вграждане задължително ли трябваше да е на твърда връзка? А котлонът за вграждане?

# 377
Здравейте! Аз имам еидн въпрос за горния рафт шкафове в кухнята. Така модерните хоризонтални шкафове, които се отварят нагоре удобни ли са? Нямам опит и ми се струва некомфортно да отварям цял голям шкаф (примерно 1.20-1.50) за всяко нещо. Какви са вашите впечатления?

# 378
Здравейте,знам,че е коментирано,но нямам време да търся в момента.Фурната за вграждане задължително ли трябваше да е на твърда връзка? А котлонът за вграждане?

Не е задължително. И, обърни внимание, обикновено плотът е с по-голяма мощност от фурната, нищо че изглежда като по-малък уред.
Та би могло и с контакт, но не всички контакти са добри, а до тези нямаш достъп и не можеш да ги контролираш.
Това би свършило работа:

https://profesionalbg.com/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d … d1%87%d0%ba%d0%b0

Но е по-добре да се подсигуриш с качествено и надеждно свързване. То и твърдата връзка са всъщност стандартни лустер клеми в кутийка - изпитано решение. Ние обаче вързахме нашите котлон и фурна с нещо по-иновативно, елегантно и малко - клеми на ВАГО. И вече две години нямаме проблеми. Използвахме комплект тройни клеми, с който раздвоихме изводите от конзолата( имахме една изведена точка и за двете зад фурната), а после с два комплекта двойни клеми свързахме плота и фурната. Вече две години няма проблем.

https://solislux.eu/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%8 … %BC2--450v-4kv-2/

# 379
  • София
Здравейте! Аз имам еидн въпрос за горния рафт шкафове в кухнята. Така модерните хоризонтални шкафове, които се отварят нагоре удобни ли са? Нямам опит и ми се струва некомфортно да отварям цял голям шкаф (примерно 1.20-1.50) за всяко нещо. Какви са вашите впечатления?
На мен лично не ми е било некомфортно. Те са меко отваряне, меко затваряне и почти балансирани през цялата амплитуда. Можеш с 2 пръста да го побутнеш да се вдигне, и с леко побутване да го пуснеш надолу, да се прибере. Може би има лек дискомфорт, изцяло от психологическо естество. Сега за 1 чаша, да отварям шкафа и да го затварям.
Има и предимства. Няма начин да си набиеш главата на ръба на отворената вратичка.
Също, отваряш и оглеждаш целия шкаф, ако ти трябва нещо, или ако подреждаш.
Моите са до тавана. Като в най-горната част слагам едни хубави кутии от Jysk-a. 30 санта са широки, тъкмо колкото шкафа. Държа примерно в тях, чаши, които не употребявам често и тн.
Моите горни са около 90-100см, и са разделени на 3части.
Над острова и над хладилника имам и 2 горни шкафчета с обикновено отваряне.

# 380
  • София
Здравейте! Дали някой може да ми каже газовата бутилка дали може да е под плота в същия шкаф? Сега имам отделен, но в новата кухня искам да го премахна.

# 381
На мен лично не ми е било некомфортно. Те са меко отваряне, меко затваряне и почти балансирани през цялата амплитуда. Можеш с 2 пръста да го побутнеш да се вдигне, и с леко побутване да го пуснеш надолу, да се прибере. Може би има лек дискомфорт, изцяло от психологическо естество. Сега за 1 чаша, да отварям шкафа и да го затварям.
Има и предимства. Няма начин да си набиеш главата на ръба на отворената вратичка.
Също, отваряш и оглеждаш целия шкаф, ако ти трябва нещо, или ако подреждаш.
Моите са до тавана. Като в най-горната част слагам едни хубави кутии от Jysk-a. 30 санта са широки, тъкмо колкото шкафа. Държа примерно в тях, чаши, които не употребявам често и тн.
Моите горни са около 90-100см, и са разделени на 3части.
Над острова и над хладилника имам и 2 горни шкафчета с обикновено отваряне.

Благодаря! Полезно ми е!

# 382
Здравейте! Дали някой може да ми каже газовата бутилка дали може да е под плота в същия шкаф? Сега имам отделен, но в новата кухня искам да го премахна.
тук почти никой не ползва газ,та ще се опитам да ти помогна аз
искаш да сложиш вграден газов плот?-тогава едва ли ще събереш бутилката отдолу
относно безопасността-няма забрана,те са достатъчно обезопасени

# 383
  • София
Mamagemelar, благодаря! От това което виждам не би трябвало да е проблем. Както писах сега бутилката е в съседния щкаф /така е сега, и в старата ми кухня също/,но има достатъчно място. Въпросът  според мен е дали е допустимо. ..или зависи от майстора? Така е проектирана и двата пъти за по-лесно или има подобни изисквания?Трябва да се вмеся в 3м. и ми е доста сложно.

# 384
от гледна точка на безопасност-допустимо е
по принцип,използването в затворени помещения се свързва със задължително изключване от клапана-от винтила на бутилката
в Бг не знам,тук са масово разпространени тези
Скрит текст:
в дясната вратичка се помества бутилката

# 385
  • София
Тук няма подобни печки. Иначе да, изключвам си клапана. Това ми е навик и не е проблем.

# 386
  • На брега на реката
Не мисля, че проблем! При мен беше в съседен шкаф, защото под плота беше вградена фурната.   Има едни бутилки, които са по-ниски и малко по-широки. В жилището на синът ми е такава. Те са по-удобни.
В новата ми кухня, махнах газовия плот, точно защото не исках да губя един шкаф само за бутилката и въобще не съжалявам. Сложих си индукционен плот и нещата стават много бързо, както на газ.

# 387
Вярно е,че мястото е важно,особено в стандартна апартаментна кухня,но предимството на газта не е в бързината.

# 388
  • София
Държа на газта, защото при нас спира тока и това е проблем! Кухнята, която ще правя е в  едно село, но и за там не ми се рискува да остана без алтернатива, особено щом в София оставам редовно без ток. И в двата варианта съм далеч от стандартна апартаментна кухня, напротив, но ми се иска акцента да не е точно кухнята. Особено там шскам да се придържам към минимума  за кухнята и това много ме затруднява.

# 389
Почти четвърта година,газовата ми бутилка е в шкаф под котлона.Проблеми не съм имала,а и носим от време на време бутилката на преглед и профилактика.И аз поради същата причина избрах плот на газ и ток.Снимка от монтажа,по-актуална нямам.(в десния шкаф под плота е)

Общи условия

Активация на акаунт