Нашите кухни - 82

• 55 856
  • 885
  •   1
Отговори
# 180
Да, със сигурност не алпака. Загледах Teka Square, май отговаря на изискванията. В този бюджет е и Фат, но срещнах отрицателни мнения.

# 181
Според мен гледай коя най-много ти пасва като цвят. Като махнем Фат, за които има противоречиви мнения (там май сам Фатгранит са ОК), всички други са ОК - Шок, тека, Пирамис... Гледай цвета и повърхността да ти харесат, дълбочината и други такива неща. Иначе всички са ОК.

# 182
Гледам, ама физически магазин в момента не мога да посетя...

# 183
  • Раковски
ако ми кажеш какъв е плота или снимка мога да наглася нещо с моите мостри

# 184
  • Sofia
Аз съм с фатгранит черна и съм доволна
Какви са отрицателните отзиви?

# 185
  • София
И аз съм с фатгранит черна и засега вече месец и нещо съм доволна. Доколкото знам, минусът им е, че ако е по-варовита водата, остават бели петна. В София обаче такъв проблем засега не забелязвам, но тук водата е мека (нашата е от сондаж и пак е мека). В Бургас или Пловдив едва ли щях да рискувам с черна мивка. Друг минус е, че не може да поставиш применро тенджера от котлона направо в мивката (оставало петно), но аз и бездруго нямам такъв навик. За поддръжка засега ми се струва много лесна.

# 186
Лошите отзиви за са по-ниския клас, за Фатгранит май няма. И аз почти си бях купила такава, но накрая в последния момент взех друга. Но избирах цвят и размер.

# 187
  • Sofia
Аз също избирах цвят и не ми беше дошло наум за варовитата вода/сигурно,защото съм от Сф/ За тенджерата в мивката не бих сложила/пробвала.Особено внимателна съм с топлата посуда за готвене,защото плота ми е техн.камък и него пазя от топли тенджери.

# 188
Особено внимателна съм с топлата посуда за готвене,защото плота ми е техн.камък и него пазя от топли тенджери.

И аз пазя, но до време. Малко като поизстинат тенджерите използвам топлоемкостта на камъка за да ги изстудя по-бързо и да мога да ги сложа в хладилника. Голямата ми тенджера с двойно дъно изстива с часове например, ако е на котлоните, но ако я преместя на няколко пъти на различни места по плота процесът е поне двойно по-кратък.

# 189
  • Раковски
Гранитните мивки издържат до определена температура, пукне ли се от това гаранцията не покрива щетата.

# 190
Гранитните мивки издържат до определена температура, пукне ли се от това гаранцията не покрива щетата.
Интересно ми е с каква мивка сте във вашия дом. Simple Smile Най-приятелски питам. Винаги ми е интересно, когато професионалисти са така добри да споделят впечатления от практиката, какво решение са взели за себе си.
Аз май предпочитам гранитна мивка, за мен има доста по-съвременен вид от алпаката. Обаче още едно нещо, което да се притеснявам да не повредя, нараня или спукам... Пазим си нещата, но не ми се иска да си докарвам стрес заради мивка или плот.

# 191
Може би не издържат на много висока температура, обаче водата в тенджерата не може да се вдигне над 100 градуса. От където следва, че освен ако мивката не е замръзнала или силно изстудена не може да стане някакъв шок, който да я спука. На мен първата ми мивка изкара 15 години и не се  е спукала, а не е пазена. Накрая само се прецака от една сода каустик (графитена е и се появи светло петно).  Та с това внимавайте - силни основи.

# 192
  • Раковски
Когато си правих кухнята в нас (преди около 4-5 години) гранитните мивки бяха още скъпи, бюджетен вариант бяха пирамис и санитек. В нас съм със санитек. Понеже живея в къща и има друга кухня с мивка на фат от полимермрамор, която е с надрскано дъно от прибори подобни неща. Та от тази мивка имам негативно мнение на фат, но по онова време за гранитна не смеехме да мислим. Някой хора пукат мивкта като доректно от котлона с сложат на мивката, имал съм случаи с фат и май с една пирамис. Ако някой се притеснява дали ще ми се пукне мивката или ще изтърве джазвето и ще пробие дупка най-добре да взима алпака, има хубави, лошото е ако водата е твърда.

# 193
Не ползвам редовно тенджера под налягане, но когато ползвам, я изстудявам в мивката. От котлона направо в мивката и пускам студената вода върху капака и вдигам предпазния клапан. Естествено, не отварям веднага, оставям да постои поне половин час, като периодично пак пускам студена вода върху капака. Иначе ако чакам да падне налягането постепенно, час-два не ми мърдат.
Мивката ми е алпака, мисля да заложа пак на такава и в бъдеще.

# 194
Мерси за мненията!
Shadow, плотът ще е светъл в бялата гама, така че няма да напасвам мивката с плота.

Общи условия

Активация на акаунт