Единадесети клас 2020/2021

• 42 325
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Изобщо не говоря за няколкото математически училища, които имат И собствен изпит. При тях най-лесно може да се пренебрегне НВО за 4 клас. Не съм сигурна, че всички училища имат готовност и основание да организират собствени изпити за разпределяне по паралелки. Освен това вътрешен изпит не би свършил работа, защото в 5 клас има миграция от училище в училище. Т.е. трябва единен изпит за всички 4-класници.
Не съм съгласна. Като някой иска да си разпределя паралелките - вътрешен изпит. Ако някой иска да си смени училището - пак де се яви. Няма чак такава миграция след 4 клас.
Единици са тези, които познавам, които са отишли в друго училище след 4 клас, ако не е МГ.

# 121
  • София
Иринка, от миналата година и НГДЕК. Аз лично бях силно учудена, че ползват НВО за класиране. Спокойно могат да си направят изпит какъвто имат и за след 7 клас. Допуснах, че понеже е първа година още опитват да видят кой е точния формат. Аз следя и 107-мо и НГДЕК  Wink

# 122
  • София
Иринка, от миналата година и НГДЕК. Аз лично бях силно учудена, че ползват НВО за класиране. Спокойно могат да си направят изпит какъвто имат и за след 7 клас. Допуснах, че понеже е първа година още опитват да видят кой е точния формат. Аз следя и 107-мо и НГДЕК  Wink
Да, знам, знам.
Но пак не прави масово преселие в пети клас. Wink
Между другото, и аз смятам или поне се надявам, че повече няма да приемат с НВО и НДГДЕК.

# 123
  • София
Да, знам, знам.
Но пак не прави масово преселие в пети клас. Wink
Между другото, и аз смятам или поне се надявам, че повече няма да приемат с НВО и НДГДЕК.
Е, да разбира се, не е изобщо масово. Масова е истерията покрай точно тоя НВО, хахаха. Помня още по времето на Сашето как се спичаха всички за тоя НВО, само нашата класна - не. И пак класът на Сашето беше първи по успех от НВО във випуска. Щото жената не се пъна за 4 клас, а от 1-ви се преподаваше както трябва.

# 124
Може да не е масово, но доста деца сменят училището, не са единици, както в периода 5-7 клас. И вътрешните изпити никак не са удачни, защото има деца, които пробват в няколко училища. Представи си едно дете в 4 клас да се яви на изпитите на СМГ, на 107, на 125, ако трябва да се яви и на 119-то, 32-ро и 31-во за мат паралелки... всеки ден трябва да е на изпит.

# 125
  • София
Може да не е масово, но доста деца сменят училището, не са единици, както в периода 5-7 клас. И вътрешните изпити никак не са удачни, защото има деца, които пробват в няколко училища. Представи си едно дете в 4 клас да се яви на изпитите на СМГ, на 107, на 125, ако трябва да се яви и на 119-то, 32-ро и 31-во за мат паралелки... всеки ден трябва да е на изпит.
Моето се яви точно така... СМГ, 107-мо и 125-то. Нямаше драми, приеха я в 125-то и 107-мо, а в СМГ изкара 31 точки на ОМТ и се класира 153-та (мисля...), но не влезе. Пиша го това, за да кажа, че детето си изкара прилични резултати и явяването не беше на олимпийския принцип. За 119, 32-ро и 31-во ако говорим за сега дори не бих ги включила в сметката, както и тогава. Никой не си мести детето на всяка цена, или поне не масово и това при условие, че говорим за мат. паралелки.

# 126
Става въпрос за това дали е удачно всяко училище да прави собствен изпит, не коментираме конкретни деца. Има родители, които искат на всяка цена да махнат детето си от училището, в което са и правят това в 5 клас обикновено.

# 127
  • София

НГДЕК взима НВО при приема на петокласници.
Сългасна стъм с Иринка за 107-мо.
Аз пък не виждам каква е толкова тази драма с НВО-тата в 4 и 10 клас. Голяма работа! Ще стопират материала до първи срок и толкова ако искат да избегнат кофти преподаения през втори срок. Със или без НВО материалът ще е еднакво усвоен. Според мен това трябва да протеснява всички, вкл. напъващите се директори с подписки, а не самото НВО и незначимия резултат от него. Истински прецакани и под напрежение тази година са 7 и 12 клас. Просто моето наблюдение е, че учителите са най-големите противници на НВО, защото се виждат резултати. Без да обобщавам разбира се и да коментирам вида и качеството на самите тестове. Тука принципна е борбата да го няма НВО, а не да бъде в точно определен вид.

Не говотим ли точно за това? В момента НВО в 4 и 10 клас е ненужно, непоказателно и свързано с неоправдани разходи.

# 128
  • София

НГДЕК взима НВО при приема на петокласници.
Сългасна стъм с Иринка за 107-мо.
Аз пък не виждам каква е толкова тази драма с НВО-тата в 4 и 10 клас. Голяма работа! Ще стопират материала до първи срок и толкова ако искат да избегнат кофти преподаения през втори срок. Със или без НВО материалът ще е еднакво усвоен. Според мен това трябва да протеснява всички, вкл. напъващите се директори с подписки, а не самото НВО и незначимия резултат от него. Истински прецакани и под напрежение тази година са 7 и 12 клас. Просто моето наблюдение е, че учителите са най-големите противници на НВО, защото се виждат резултати. Без да обобщавам разбира се и да коментирам вида и качеството на самите тестове. Тука принципна е борбата да го няма НВО, а не да бъде в точно определен вид.

Не говорим ли точно за това? В момента НВО в 4 и 10 клас е ненужно, непоказателно и свързано с неоправдани разходи.
Аз съм напълно съгласна. За това говорим и е така.

# 129
Няма инструмент, освен НВО, за прием в профилирани паралелки в 5 клас.

# 130
  • Русе

Така смяташ за момента или говориш, че досега е бил едиственият инструмент, което по моите наблюдения не е вярно

# 131

Така смяташ за момента или говориш, че досега е бил едиственият инструмент, което по моите наблюдения не е вярно
В София има 4-5 училища с изпит + НВО + състезания за 5 клас. В останалите училища за профилираните паралелки се кандидатства с НВО. Какви са ти наблюденията?

# 132
  • Русе
Наблюденията ми са от Русе - има едно училище - МГ и никога не е вземало за главен, да не кажа важен критерий НВО.
И има защо. НВО има друга цел - да даде усреднена картина за усвояване на базисни знания и покриването им не е качествен показател за възможности. Само ще кажа ,че моето дете, което е матеманически инвалид имаше максимален брой точки на съответното НВО в 4 клас.
 Ако училище определя приема си основно на базата на НВО- не знам как ще си отсее учениците.

# 133
  • София
Само преди 2 години НВО след 4 клас не беше част от балообразуването на паралелките с прием за 5 клас. Така че няма нужда от такъв патос. Въпрос е на промяня на съответните наредби.
НВО не се взима впредвид в училищата без специален прием, като Мат паралелки или НГДЕК. Подаваш документи, ако има свободно място се записваш и толкова.  Нне се извършва класиране по НВО, най малкото защото не е задължително.

# 134
В желаните училища (напр.119-то,138-мо,31-во...) децата кандидатстват за 5 клас с НВО.  Не става въпрос за преместване само на 1 дете от училище в училище, тогава е ясно, че ако има място, ще го запишат.

Общи условия

Активация на акаунт