Единадесети клас 2020/2021

• 42 679
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
  • Чикаго / София
Здравейте момичета,

На Сашето рисунката е невероятна. Няколко пъти се връщам да я гледам! Браво, много талантливо дете!

При Дени училището май свърши. Тече последната седмица, но имат само 4 дни /тук вчера беше празник и почивахме/ и то не всеки ден имат часове. тя вече май е оформена по всичко. Възползва се от онлайн обучението и успя по всичко да завърши с Отличен 6 - тукашното "А". Ако бяха си ходили на училище, сигурно щеше да има 2-3 предемета с петици, но тя успя да обърне нещата.

Очертава се много скучно лято. Тук всичко ще е затворено за това лято -плувни басейни, спортни мероприятия, възможност за работа - няма. С толкова много безработни, как ли пък няма да вземат тийнове. Въобще не знам какво ще правят това лято Sad Няма и полети за България за сега, и ще останат тук.  Голяма скука. Дано нещо се промени, ще видим.

# 256
  • България, София
Ваче, поздравления за талантливата ти госпожица. Рисунката й е страхотна! Все така да проявява таланта си и да печели още много награди Simple Smile

При нас днес ще има учителски съвет. Според детето, темата ще е 12 клас. Силно се надявам и темата за профилите най-накрая да се промъкне за обсъждане/финализиране.
Велина, фен съм на вашия директор. Много деен. Личи си, че му се работи и се опитва да изясни неяснотите лично за себе си и после за ученици и родители. Стана ми интересно, че историята не е съчетана с БЕЛ. Все пак тази година Софийският университет ще приема за специалност "право" само с матурата по БЕЛ и диплома.
Моето очаква с нетърпение с какво ще комбинират МАТ. Комбинация само с физика би било предизвикателство. Ако е с ИТ ще е много доволна.
Добре, че не са 12 клас тази година.
Галимар, наистина е деен нашият директор. Още от миналата година се е задействал с определяне на профилите и организацията в училище. Много се радвам, че не чака последния момент.
БЕЛ го няма като профил, защото така или иначе се изучава задължително, а и има възможност да се изберат 2 часа ФУЧ и така си стават 5 часа седмично. Може би затова.
Моята девойка никак не харесва госпожата си по БЕЛ, но ще настоявам да избере ФУЧ по БЕЛ. Все ще е от полза за задължителната матура по предмета. Хич не ми се мисли и за уроци по БЕЛ накрая.
Дано при вас има желаните от наборката профили.

Ирка, дано нещата се променят и лятото не е така скучно, както очаквате. Много ще е жалко, ако не успеете да си дойдете до България, предполагам. Но все пак най - важно е здравето Simple Smile

# 257
  • София
Благодаря ви, момичета! Simple Smile

Ирка, и моите братя няма да идват насам. Изобщо тази година, а изглежда и докато не намерят лекарство за таз корона ще е все така.... кофти работа..

# 258
  • София
Ирка, Ваче, и ние така.
Нито брат ми и снаха ми, нито татко ми ще си идват това лято, поне засега не се очертава. В Ню Йорк живеят. Pensive
А татко е и на 77 вече. При него пътуването ще става все по-трудно.
Живи и здрави. Ще чакаме по-добри времена.

# 259
  • с/у ОколоМръсТното
Да поздравя красивата, но и умна и талантлива Саша и тук! Heart
ирка, браво и на Дени, ех и тя умница!
Пази се Heart

Ох, много се надявам да се върнем в БГ това лято. Много!

# 260
  • Чикаго / София
Моите деца са официално ваканция вече втори ден. Мотаят се насам - натам и нищоправят.

Дени все пак успя да завърши по всичко с А, а GPA  /средния успех/ й е 4.42, за тези, които са запознати Simple Smile По принцип най-високия е 4.00, но понеже тя взима класове, които са с по-висока трудност и се увеличава успеха,

Решихме, че окончателно няма да пътуват до Бг това лято и сега се опитаваме да организираме някак тези два месеца и половина. За сега само успяхме да им намерим човек, който да ги учи да играят тенис. Днес им е първия клас.  Решиха, да стават и да тичат сутрин -3 дни в седмицата, поне нещо да се движат, че от това седене в къщи ще им атрофират мускулите.

Аз все още работя от вкъщи и ужасно им се дразня като ги виждам нищо да не правят по цял ден, та за мое успокоение трябва да им намеря занимания, че иначе ще се изпокараме.

Хайде, и на наборчетата им остана още само месец.

# 261
  • София
Честита ваканция, Ирка!
Нищоправенето може да стане извор на страхотни идеи. Хубаво е, че си им организирала спорт, но вече са големи, за да им организираш ти свободното време. Нека го правят те.

# 262
  • България, София
Честита ваканция на твоите момичета, Ирка и поздравления за резултата.
Много е добре, че ще имат движение. Предполагам, че освен спортните занимания, ще успеят да намерят с какво да си уплътняват времето.
Може да ти помагат повече с домакинската работа и да те отменят Simple Smile

# 263
  • Чикаго / София
Ако бяха в Бг въобще нямаше да обръщам внимание, че не правят нищо - там все се намира нещо да се прави, ама тук ни идва вече много на всички.  Все още е затворено всичко, няма къде да ходят, не се виждат с приятели - всеки си стои в къщи изолиран - няма басейни, няма ни-що, което да могат да правят ей така за разнообразие. И това вече е 3ти месец, а май ще продължи до края на лятото, че даже и не се знае дали ще имат нормално училище от новата учебна година.

Иначе помагат в нас много, даже повечето домакинска работа те я вършат - прахосмукачка, миене на тоалетни, бършене на прах, косене на тревата на двора, перат си дрехите сами - не се оплавкам на този фронт изобщо Simple Smile

Дени искаше да доброволства в един приют за животни, но сега не разрешават, Всички места на които бяха гледали за работа - спасители в местния басейн, да учат деца на плуване, да работят в библиотеката - нищо не става - всичко е затворено и не взимат тинейджъри. 

Иначе как пък няма да им търся аз нещо, но едно се дразня много, че висят пред екраните по цял ден, второ ми е и мъчно, че е такава скука.

Иначе, те днес се хванаха и си направиха някакъв режим какво ще правят, ама да видим колко е изпълним.

# 264
  • България, София
Ирка, наистина много се зомбират с тези екрани. На мен това също не ми харесва никак.
Книги да четат. Така ми се иска да имам повече време за книги.
Сигурно и това омръзва след известно време, но всеки иска, това което няма Simple Smile

Може би е и за добро, че сега са си в къщи. Чета, че при вас доста размирици има. Дано сте в по - спокоен район Hug

# 265
  • Русе
Ирка, чудни деца. Много сложно стана навсякъде. Светът се преустройва дано да е без големи сътресения.

Глобализацията достигна границите си възможностите си и според визионерите предстои четвъртата индустриална революция, която ще измени много пазарът на труда ,което налага качествени нови стандарти на образование. Образователните системи не само у нас, а и май навсякъде са доста тромави и карат с едни сто години назад.

За книгите - аз бях изключително четящо дете. Четях непрестанно и всичко.Пишех според учителката си до 4 клас ,бях талантлива. Обаче от 6 клас та до края, литературата ми беше  най-слабият предмет и ми беше единствената петица в дипломата. Последните години съм спряла да чета почти, с изключение на няколко автора. Ама единият почина и не пише повече. Другият ми се изчака чакалото докат си напише поредния роман.

# 266
  • Чикаго / София
velina_v и книги четат - и на български и на английски. Ама то и това доскучава. Абе ще го избутаме това лято, а наистина може и за добро да е.

Иначе ние сме в спокоен квартал. При нас няма никакви размирици. Протестите са в центъра на големите градове.  Там има и наложен вечерен час в момента. При нас няма, всичко е спокойно.

# 267
Irka, браво на девойките за включването в домакинството и поздравления за чудесните резултати на Дени.

При нас нищо ново, почна да спортува повече младежа. Ходи на лостове, а онзи ден ходи и във фитнес залата. Каза, че е било много чисто, до всеки уред имало дезинфектант и салфетки.
Ученето е последна грижа, а другата година като почне да учи само няколко предмета съвсем ще го подкара лежерно.
Има да прави проект по физика на тема "Интересни факти в астрономията", мислех да търся Сашето на Ваче за идеи Wink , но той ми озъби нещо и го зарязах да твори сам.

Имат планиран лагер на Равда от училище във втората половина на юли, решихме да го пуснем, че бяхме на кантар заради короновата ситуация.
Дано всичко е наред и да е спокойна ситуацията в това отношение.

# 268
  • столицата
Много хубаво е, че им организират лагери от училището. При нас няма подобни мероприятия.
А такива чудесни спомени имам от моите ученически лагери Simple Smile

# 269
Привет от майка на седмокласничка. Simple Smile
Предстои ни редене на  училища след НВОто, съответно набирам информация.

Бихте ли споделили в кои софийски училища с интензивно изучаване на език, се учат и предмети на него? Езиковите гимназии са ясни, а училища като 133, 31, 12, 18, 22, 32, 7мо и т.н?
Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт