Единадесети клас 2020/2021

• 42 245
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • Русе
Светослав години наред искаше да учи в Русия. Иначе иска да поработи в Обединените Арабски Емирства. За Сингапур знам, че много корабостроителни специалисти си намериха работа там
    Алкохол на този етап не близва. Като малък облизваше разни сладки питиета от сорта на мента. Но сега и бира не иска да опита.

# 571
  • sofia
Наборът на купони пие бира, но знам, че някои съученици и по-твърд алкохол консумират. Относно ученето - щял да учи нещо, за да не ме разочарова. Иначе нямало какво да научи от университета.... И тук щял да учи, в чужбина само да си даваме парите за нищо.... Засега е така, надявам се малко да поузрее, има още 2 години все пак.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 13:17 от мирта

# 572
  • София
Аз се опитвам да поставя въпроса “Какво” преди “Къде”. Все още безрезултатно. Въобще не се интересува, имало време. Rolling Eyes

# 573
  • Русе
След като минахме няколко сигурни Какво, сега е убеден, че е избран неговото.  Чете,пише. Но не съм сигурна че е точно неговото, но има две години да се бистри и реализира. Посъветвах го да си изкара и съответните модули в Софтуни, да е наясно с какво се захваща и какво може да очаква от един университет. Защото унитата не ги изкарват баш научени и можещи

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 10:32 от A m b e r

# 574
  • София
Моето реши, че ще ходи на уроци там, където и приятелят му. И като ми заяви, че не знаел къде ще кандидатства, ни чу квартала. Не разбирам как е възможно да е толкова неориентиран. От втори клас знае много добре какво иска. И много добре знае, че това не е без пари и не е никак лесно.
Ако искаше да е лесно, да беше ме послушал и да е учил математика. Там изобщо няма нужда да знае нищо, няма нужда нито от курсове, нито от зор някакъв. Отиваш, решаваш си задачите и забравяш.

# 575
  • София
Ирина, следетеполетитена ИлонМъск.😁
Моето онзи ден заяви, че ще учи в чужбина. Германия, Австрия или Русия 🙄 С последното доста ме изненада.  Ваче, ще помагаш с инфо ако интересът се запази. Помня, че Сашата се бе ориентирала натам.
О, веднага.. при нас седи на дневен ред това (ако научиМ руски Wink ) Simple Smile))
Иринка, изчакай, изчакай, Галактиката не е една Wink
Иначе при моята имаше колебания какво... а е време да решава, защото изборите й са доста различни. Засега все още вървим по първоначалния план Simple Smile

# 576

Ако искаше да е лесно, да беше ме послушал и да е учил математика. Там изобщо няма нужда да знае нищо, няма нужда нито от курсове, нито от зор някакъв. Отиваш, решаваш си задачите и забравяш.
Култово! Цитирам, че да не вземе да се затрие 😂😂😂

# 577
  • Русе
Не знам дали е култово, но е вярно. Не бях бутнала нищо почти навремето,  влязох с отличен на приемния изпит. При все, че не съм завършила Мг

# 578
Викаш, по рождение си я знаеше математиката до 12 клас 😂😂😂

# 579
  • Русе
Не. Учих я в клас Варвик. Но не съм решавала допълнително. Готвех се за друг изпит и развивах по друг предмет, но по стечение на обстоятелства избрах техническия университет. Дали разбра вече.

# 580
ОК, преди 20+ години имаше доста сърцати учители, особено в провинцията, които преподаваха така, че да влезеш с училищната подготовка. Но това пак не означава, че няма нужда от зор - все трябва да си научиш и оттренираш задачите.
С програмите на МОН с профилирането в последно време, без съответните повечко часове по предмета, трудно ще се справи детето. Не че е невъзможно, но зорът ще е още по-голям.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 13:32 от Warwick

# 581
  • София
Warwick, говориш за твоето дете, а не за моето, нали?
Защото поне в едната математическа гимназия в София, децата нямат нужда от допълнителна подготовка, за да кандидатстват с математика. За другата МГ подозирам, че е същото.
Така че ако майка на дете от МГ ми каже, че трябва много на “назорва” детето си, че да успее да кандидатства с математика, по-скоро бих се усъмнила в здравия разсъдък на майката.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 08:56 от Валя*

# 582
Не говоря за конкретно дете, както и ти си обобщила за кандидатстването с математика. Иначе в МГ си е зор, предвид количеството решени задачи в големия брой часове математика + домашни. Без решаване на задачи няма как да се научи математиката. Колкото и отстрани да ти се струва, че нищо не правят, в МГ решават много задачи, а това си е труд.

# 583
  • София
Благодаря за уточнението. Явно не сме се разбрали. Аз не исках да коментирам обучението по математика, а само кандидатстването с математика. При това приех, че детето, което ще кандидатства с математика, я е учило като хората в училище.
Никога не ми се е налагало да гледам и да ми се струва отстрани. Зная и как се учи математика и как се кандидатства с математика. Не бих си позволила да сравнявам кои ученици влагат повече труд, само се надявам да го правят с удоволствие.

# 584
Така.. Във вторник имахме родителска среша и се оказа, че нашето училище е направило поредния гаф! В края на миналата година попълвахме декларация в която дадохме съгласието си в 11 клас да учи по 5 часа, като профилирана подготовка предметите - история и цивилизации и география и икономика, и по 4 часа за предметите английски език и биология и здравно образование! В допълнение трябваше да имаме по 2 часа за разширена подготовка по български език и литература (заради матурата в XII клас). На родителската обаче се оказва, че предложението на училището нарушавало закона и трябваше да попълним нова декларация в която пишеше, че децата ще учат по 5 часа история и цивилизации, география и икономика, биология и здравно образование и английски език, като профилиращи предмети! И за окраска решили да ни дадът по 2 часа ФУЧ по БЕЛ. Честно, казано съм много разочарована! Нашето училище се оправдава, че нищо не знае (за това което им предстои в 11 и 12 клас), а то всичко си го пише в Закона! Жалко, че училището в което учи синът ми е единственото в областта, което предлага тези профилиращи предмети на куп. Ако имаше и други училища със същите предмети в града щях да го преместя ама, няма такова а съгласно закона в 11 клас децата могат да се местят в други училища но при условие, че не сменят профилиращите си предмети!!! 🙄🙄🙄

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 15:22 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт