Единадесети клас 2020/2021

• 42 355
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Амбър, ай чиститу ти съпоставяне на Кант и Хегел... и други "лоши-лоши" хора Smiling Imp

Набора снощи се тръшнал, че ще завършват дистанционно, ама ако ги викнат за изпит "и цъфнем с по 5-10точки, ойдЕ!". Обяснявам му аз, че има уникалния шанс да решава задачки вкъщи с мама, нооооо... идеята нещо не му се нрави Thinking що ли така, аз съм много дзен мама в момента Smirk

# 196
  • София
Сегашната ситуация показва, че нещата могат да излязат извън нашите планове и контрол във всеки един момент и тогава личната нагласа и адаптивност имат най-важна роля. И на мен ми е много дзен.

# 197
  • Пловдив
МОН предлага да отпаднат изпитите след 4 и 10 клас.

https://btvnovinite.bg/predavania/lice-v-lice/mon-predlaga-da-ot … -tazi-godina.html

# 198
  • София
Най-сетне проблясък.

# 199
  • София
Това вече е нещо, но все пак, нека видим промяната в закона. Simple Smile
Спомням си, че някой тук беше писал за училища, които искаха да разпределят децата по паралелките в зависимост от резултатите на НВО. Не съм сигурна, май 73-о бяха посочили такова разпределение. Сега какво ще стане?

# 200
  • София
Оказа се, че това е незаконно Simple Smile

# 201
И за доста други варианти за разпределение по профили, които противоречат на нормативната уредба,  чух. Но много училища не ги публикуват на страниците си, а си циркулират за вътрешна употреба.

# 202
  • столицата
73-то се отказаха да ползват НВО за определяне на учениците при профилирането, заради една Заповед на министъра, че резултатите от матурите не могат да се използват за подобни цели. Дидева беше давала линк към нея. Вероятно я има и във фейсбука й.
Но пък се замислям, че май вече е време да ни предложат профилите и да попитат децата ни към кои профили са се насочили. Това спокойно може да се осъществи и дистанционно.
Добре, че моето дете май си е избрало вече, та не тръпна в очакване. Но тази неизвестност до последно е много неприятна особено за деца, при които има опасност училището им да не предлага профила, който желаят.

# 203
  • София
При нас профилите са ясни отдавна и децата избраха още в края на 8 клас. В края на 9-и можеха да ги сменят, предполагам и сега ще могат. Всъщност те досега даваха допълнително 1 или 2 часа ЗИП, та спокойно може да се преориентират.

# 204
  • столицата
Ново 20.
"Министърът е категоричен, че външното оценяване след 4-ти и след 10-и клас е необходимо за диагностика на резултатите, защото е важно да се анализират образователните дефицити на учениците."

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/obrazovanie/novi-dati-za-maturite-i- … i_news743370.html
https://blitz.bg/obshtestvo/obrazovanie/novi-dati-za-maturite-i- … i_news743370.html

# 205
Всъщност ключовите думи по отношение на десети клас от интервюто в " Неделя 150" бяха: " Отмяната на НВО за четвърти и десети клас ще залегне в закона, който ще замести закона за мерките и дейностите при извънредно положение".
Цялото интервю

# 206
  • София
Май най-неподходящото изречение са извадили от контекста и цитирали медиите Simple Smile Чудя се как са успели!
Изслушах интервюто и не разбрах дори догодина дали ще го има това НВО или ще бъде само в отделни училища и дали в този случай ще е външно или вътрешно. Но дотогава има време. За тази година май ще отпадне, но ще се гласува следващата седмица.

# 207
  • София
А аз го разбрах, че НВО за 4 и 10 клас отпада тази година. Но следващата учебна година в някои класове - представителна извадка, МОН ще пуснат тестове, за да се ориентират за нещо си. Тъй като това е първия випуск по новата програма и да имат представа.

# 208
  • София
И аз така го разбрах. Това с тестовете в отделни класове ме накара да мисля, че и при тях няма да имат НВО.

# 209
  • София
А моят се изхаби да направи цели 2 теста от сборничето на Регалия за НВО -хаха

Общи условия

Активация на акаунт