Единадесети клас 2020/2021

• 42 240
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Айде и аз да се включа! В нашето училище, като профилиращи предмети децата ще учат по 5 часа предметите история и цивилизации и география и икономика и по 4 часа английски език и биология и здравнно образование. Доколкото разбрах, ще имат и по 2 часа за разширена подготовка по български език и литература.

# 556
  • Варна
Айде и аз да се включа! В нашето училище, като профилиращи предмети децата ще учат по 5 часа предметите история и цивилизации и география и икономика и по 4 часа английски език и биология и здравнно образование. Доколкото разбрах, ще имат и по 2 часа за разширена подготовка по български език и литература.

Не съм сигурна, но комбинацията от часове по профил е минимум 5 (4 задължителни + един по избор - избира се тематиката, а не дали да го има часа), а часовете общо са 20 = 4 Х 5 = 20. Няма откъде да дойдат 2 часа разширена подготовка.

# 557

Не съм сигурна, но комбинацията от часове по профил е минимум 5 (4 задължителни + един по избор - избира се тематиката, а не дали да го има часа), а часовете общо са 20 = 4 Х 5 = 20. Няма откъде да дойдат 2 часа разширена подготовка.

При нас разпределението е така 5+5+4+4 = 18 часа за профилирана подготовка + 2 часа за разширена подготовка

# 558
  • Варна
НАРЕДБА № 7 от 11.08.2016 г. за профилираната подготовка
Чл. 3. (1) Всеки профилиращ учебен предмет се състои от  задължителни и избираеми модули.
...
(4) Задължителните модули се изучават в ХI клас със 144 учебни часа годишно и в ХII клас - със 124 учебни часа годишно, а избираемите модули се изучават в ХI клас - с не повече от 144 учебни часа и не по-малко от 36 учебни часа.

# 559
Малко по-нагоре в същата наредба.
Чл. 2 (6) Всеки от профилиращите предмети по ал. 3 се изучава с не по-малко от 4 учебни часа и не повече от 8 часа седмично.
Коментирали сме разминаването между двата текста и преди.
Доскоро бях склонна да вярвам, че избираемите модули са задължителни, но след като видях проекта за изменение и допълнение на Наредба 7, съм склонна да мисля, че ограниченията за избираемите модули са в сила при положение, че е решено да има избираеми модули. Очевидно, че при четири профилиращи предмета ще се наложи да има и избираеми модули в един или повече от тях, за да се покрие минимумът от 18 часа седмично.

# 560
  • столицата
Аз маските ги пера със сапун, оставям ги насапунисани 10-тина минути, изплаквам с гореща вода и суша на клънце. След като казват, че ръцете е достатъчно да се измият със сапун около минута се надявам и аз да успявам да изтребя Ковида. Иначе и аз предпочитам маска, използвана веднъж в градския транспорт да не се ползва пак.
Мирта, и на моето дете му бяха казали да не пие алкохол след ваксината. 😀
То като погледнеш на 17г. доста младежи употребяват. По-добре да ги предупреждават.

# 561
  • София
Тази не се пере, но може да се "опече" във фурната на 60 градуса за 30 мин. Достатъчно е за короната. Може да се облъчи с УВ светлина за 20-30 мин. или просто да се остави 3-4 дни на силно слънце. (Това последното поне в началото ще върши работа).

Лельо Ог, а може ли да се пръска с хирургичен дезинфектант? Ей това се чудя аз.. точно за тия маски КН95 дето са. Аз поръчах от Китай, че тука са на безумни цени. Ако носи спрей с дезинфектант може ли да я напръска отвътре, отвън и като изсъхне да е  ОК? Иначе тя носи маски от "На тъмно" с картинки. Били й най-удобни... Но и тя не контактува така както сега ще започне. Отделно ще продължи да ходи на уроците си по рисуване и е изключително важно там да бъде с маска, която да предпазва учителя й от нея. Чудя се каква да й измисля за там, ще е без респиратор, но дали обикновените КН95 препазват околните ако си болен...

На моята щерка докторката не каза да не пие алкохол след ваксината, сигурно изглежда благонадеждна, обаче не знае, че чат пат пие по една ракия с нас Wink Ето как външният вид лъже Wink

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 11:48 от Vache

# 562
  • столицата
Ваче, разсмя ме. Ракия посмъртно не би пила моята девойка. То и аз не пия, де. Ама чувам за мента със спрайт понякога с приятелите. Надявам се с повече спрайт отколкото мента.

# 563
  • София
Ваче, по-скоро не. Не препоръчват да се пръска със спирт, защото намаляват защитните свойства, предполагам, че и за дезинфектанта се отнася.

# 564
  • София
Ваче, по-скоро не. Не препоръчват да се пръска със спирт, защото намаляват защитните свойства, предполагам, че и за дезинфектанта се отнася.
Благодаря много! Значи сапунчето и така... Аз продължавам да съм силно скептична по отношение не заразяването ако не си в болница например или място с много заразени. Взех едни маски на Pitta, но на тях са дадени само полени. Смятам, че и те ще свършат работа ако спазваш дистанция и не ти кихат директно в лицето. Моята щерка е много чувствителна относно лично постранство, не позволява да й се врат хората.

За ракията не разбирайте, че изпива тя наравно с нас. По 20 грама дето се вика за ваксинация, 2-3 пъти това лято Wink Пие обикновено сайдер, не обича бира, пие и вино. Много рядко концентрат, сигурно е пила водка 2 пъти в живота си. Аз лично съм провела инструктаж преди едно зелено училище когато тя заяви, че момчетата се уговарят да носят водка и уиски и тя не можела да ми обещае, че няма да пробва. Тогава я привиках и извадих различен вид алкохол, накарах я да опита от всичко, обясних кое как се пие, как действа, кое с кое не се комбинира, какво се прави по принцип в компания с алкохол, какво НЕ се прави и т.н. Така че началното обучение е важно да е у дома. предупредена е, че не желая да ме викат из районните да се обяснявам. Wink Смятам, че тя е разумна, за разлика от малкото, с което положително ще берем ядове Simple Smile

# 565
  • Русе
Ваче, браво за урока. И ние така направихме у дома и сега набора пие само сайдер.

Освен кога ще ходи на училище, вече чакаме да разберем и дали ще имаме хартиен бележник.
Никаква яснота при нас, ама вече взех да свиквам Crossing Arms

# 566
  • София
Ели, при нас няма хартиен бележник от миналата година. Всичко цъка веднага в Школо.  Отсъствия на момента тирилинкат на телефона ми Wink

# 567
  • Чикаго / София
Благодаря ви за хубавите пожелания дългогодишни форумни приятелчета!:heart:

Моите деца се движат с многократна платнена маска, която перем често. На мен са ми по-удобни ежедневните и слагам от тях когато излизам.

За алкохола Дени наскоро опита текила с нас - голям смях беше Simple Smile Не мисля, че скоро ще опита друг алкохол. Тя по принцип пие само вода и мляко - нищо друго не харесва - газирани напитки, сокове - не ги обича, та се съмнявам, че алкохол ще й хареса.

# 568
  • София
Не сватбата на брат си опита...ами доста неща. До степен да обяви после, че спира алкохола. Grinning
Скрит текст:
Къдеее е онова, търкалящото се, ама много ми липсва!
За ученето. Преди две години беше заявил, че нямало да следва пък. За какво му било? Преди една година - абе все пак щял да запише "нещо" тук. Сега пък решил, че ще учи навън. И не къде да е, ами в Сингапур. Чудя се дали изобщо да се хабя да проучвам какво трябва да направи/м по въпроса или да зачакам още малко да не би да си избере нещо друго някъде из Галактиката.

# 569
  • столицата
Ирина, следетеполетитена ИлонМъск.😁
Моето онзи ден заяви, че ще учи в чужбина. Германия, Австрия или Русия 🙄 С последното доста ме изненада.  Ваче, ще помагаш с инфо ако интересът се запази. Помня, че Сашата се бе ориентирала натам.

Общи условия

Активация на акаунт