Единадесети клас 2020/2021

• 42 583
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
При мен мина последният първи учебен ден за младежа. Не беше присъствено. 12-ти клас не ги викаха в Първа английска. То, едва ли щях да присъствам, но си има подготовка, можех със сестра му да ги снимам. И тя вече ми е гимназистка, с нея ходих до училището.

# 646
  • София
Успешна нова учебна година на всички набори!
Идеше ми да напиша "деца", ама те не са деца вече. Simple Smile
Дано да премине спокойно.

# 647
Бети, къде ще учи малката? Ти сигурно си писала, ама аз не помня.

Моят син вчера се прибра и каза, че се оттегля в стаята си да потъгува, защото е почнала учебната година. Известно време щял да лежи по диагонал на леглото и безмълвен. Simple Smile Simple Smile. Това явно е нова форма на тъга. Понякога много ме весели.
Имат една нова съученичка. Заради маските не могъл да прецени дали има разхубавени или погрознели съученици.
Учителите имат плексигласови предпазни паравани пред бюрата, ще слагат маска като тръгнат да обикалят из класната стая или да пишат на дъската. Във всяка стая има ръчни тубички с дезинфектант, в коридорите - автоматични. Разделени са през два входа и на разминаващи се блокове и междучасия. Ще се засича с три паралелки от 11 клас и две от 12 клас на входа, общи междучасия с всички 11 класове.
Днес очаквам да им кажат учебниците по ПП и да го пращам на пазар.

Хубав ден, момичета.

# 648
Бети, къде ще учи малката? Ти сигурно си писала, ама аз не помня.
И аз не помня Simple Smile  Приеха я в 127-мо. Тя е доста доволна. Това й беше следващото желание, след като стана ясно, че балът й далеч не стига за първото й желание - Първа АЕГ. Аз исках 22-ро, за което щеше да стигне балът на четвърто класиране, ама тя се запъна.

# 649
Хубаво училище е 127 -мо, добри преподаватели. Моят вуйчо предаваше там по АЕ и съм с много приятни впечатления.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 12:38 от emonaem

# 650
В нашето училище вече има клас под карантина Sad
Вчера детето е било на училище.
Даже докато си пиша ми звънна набора да каже, че имало и от 8 и 9-ти клас болни.
Мисля, че бързо ще приключи при нас присъственото обучение Mask
Все си мислех, че няма да е така бързо...

# 651
Стига бе Scream Те за един ден не са се разболели... То и децата както масово го карат безсимптомно или символично със симптоми, голямо мазало ще стане при по-малките Rolling Eyes
Ние го изкарахме с наборчето лятото, т.е. август вместо на море и планина си стояхме под ключ в апартамента, та поне не очаквам разболяване, само малката не беше в контакт с нас и сега откъм нея дебна нещата...

# 652
  • София
Е, кога започнаха, кога се разболяха?! И аз не вярвах, че толкова бързо ще има затворени!

# 653
peneva_a, не знаех че сте го преболедували.
Не знам подробности, но пише, че следобяд се е почувствало детето зле, направили са тест и излязал положителен. Учителката била с маска, направила си бърз тест и бил отрицателен.
Факт е, че всеки се е прибрал отнякъде малко преди 15-ти и сега ще мине една вълна. Въпроса е дали ще го удържат положението или ще вземат крути мерки.
Често да си призная, малко се притесних.

# 654
Тя учителката, ако ще супербърз тест да си направи, инкубационния период си е 2-10дни (в момента малко по-кратък ставал), та на 7мия ден от контакта има смисъл теста, като бърз я покаже, я не. PCR си трябва.
Скрит текст:
Аз на около 48ч след контакта с разболяващ се бях в офиса, но не съм заразила никой (не сме с маски, но сме по макс 2ма човека в стая и б/рата са ни на по 3м поне, но с голям общ коридор... а и симптоми нямах тогава). Хрема и ниска температура около 36ч, 12ч по-късно висока температура и т.н.. От РЗИ ни казаха работодателя да не прави тестове по-рано от 7 дни след контакта, защото просто няма никакъв смисъл и повторен тест евентуално, ако някой има някакви симптоми.
Добре, че нещо се замотах за на Калоян имунизацията, че бях си намислила точно за вторник-сряда, а аз в сряда вдигнах температура и бях с + тест, а той вечерта след мен... понякога мързела е за добро Wink

# 655
  • столицата
Пенева, дано да сте се сдобили с антитела!
Май моите прогнози за ДО към края на октомври може да се окажат оптимистични😎

# 656
И аз още не съм го водила на имунизация... ще поизчакам още.

# 657
Здравейте на всички! Идвам с малко закъснение, но ако ме познавахте щяхте да знаете, че това е обичайно за мене. 😉😉😉 Както и да е, желая на нашите прекрасни деца спокойна учебна година и да се пазят от коронавируса, че вече света се побърка от това да мисли за него! 😏😏😏 А сега към съществената страна, нашето училище обмисля от 15 септември догодина (т.е от учебната 2021/2022 година) хартиените учебници да бъдат заменени с електронни. За целта най-вероятно ще се закупят таблети. Не знаем как ще стане, но целта им е да отпаднат тежките хартиени учебници. Честна дума според мен това е добра идея, защото само за тази година ни искат 500 лева за учебници, като това включва учебници по предметите и всеки модул от предметите по профилирана подготовка, работни листи, учебни тетрадки и т.н! А това за хора живеещи в Силистра са си много пари! 😳😳😳 Та искам да питам дали тази идея е осъществима, защото съм чел, че има училища които са прилагали тази мярка! 😉😉😉

# 658
Здравейте @FB673714BGM3,
Аз съм ученик в 11. клас и още от миналата година (преди да е модерно Grinning) използвах електронни учебници на таблет, предоставен от един от мобилните оператори при преподписване на договор за мобилен интернет. Учителите нямаха нищо против, даже им беше интересно, а по-късно (им) се наложи да минем изцяло на електронни заради ДФО и вече г/д бяха запознати как се работи с тях. Тази година възнамерявам да направя същото, като вече открих свободно всички учебници, освен два (НЕ и Литература), но отново е огромно спестяване на пари. Единствено учебниците ми по математика са близо 40 лв, по чуждите езици също по толкова. Таблетът е Huawei Mediapad T3 8", зареждам го най-много веднъж седмично (при работа с него почти постоянно от 8 до 14:30) и сега видях, че попринцип струва около 240 лв, но вече този модел не се предлага. Знам за още няколко ученици, прилагащи същия модел на работа, отново с таблет или лаптоп. Идеята Ви е напълно осъществима. Simple Smile
Единствено за работни тетрадки най-вероятно няма да стане, тъй като повечето издателства не предлагат техни електронни варианти, дори мисля, че само Просвета предлагат.

# 659
Здравейте @FB673714BGM3,
Аз съм ученик в 11. клас и още от миналата година (преди да е модерно Grinning) използвах електронни учебници на таблет, предоставен от един от мобилните оператори при преподписване на договор за мобилен интернет. Учителите нямаха нищо против, даже им беше интересно, а по-късно (им) се наложи да минем изцяло на електронни заради ДФО и вече г/д бяха запознати как се работи с тях. Тази година възнамерявам да направя същото, като вече открих свободно всички учебници, освен два (НЕ и Литература), но отново е огромно спестяване на пари. Единствено учебниците ми по математика са близо 40 лв, по чуждите езици също по толкова. Таблетът е Huawei Mediapad T3 8", зареждам го най-много веднъж седмично (при работа с него почти постоянно от 8 до 14:30) и сега видях, че попринцип струва около 240 лв, но вече този модел не се предлага. Знам за още няколко ученици, прилагащи същия модел на работа, отново с таблет или лаптоп. Идеята Ви е напълно осъществима. Simple Smile
Единствено за работни тетрадки най-вероятно няма да стане, тъй като повечето издателства не предлагат техни електронни варианти, дори мисля, че само Просвета предлагат.
Всъщност таблети е само една от идеите. Има и друга идея, която гласи училището да създаде специално приложение за тази цел, където да бъдат качени пресниманите копия на всички учебници, помагала, пособия и т.н. Но идеята е още в процес на разработване. До края на октомври щяло да се реши! Да се надяваме, че ще го въведът, нали все пак сме иновативно училище. 😉😉😉

Общи условия

Активация на акаунт