141-ва Пролетна гобленарска с доиграване.

• 32 105
  • 712
  •   1
Отговори
# 315
  • пак там
Мерси, Динков! Това е поне някаква утеха Simple Smile Ще чакам, пък ако ще карантината да се отплесне къмто Нова година. Догодина. Евентуално. Откачам.

# 316
Скрит текст:
Зори, скъпо, но не недостижимо удоволствие е. Освен от Щатите за Кreinik mori silk, от другаде по" към ЕU не знам да продават. Това е коприна, не ламе, и на собствения им сайт са си публикувани съответствията в DMC, което е достатъчно достоверно, като си пише когато няма съвпадение.

https://www.kreinik.com/PDF/full_dmc_conversion_2010.pdf

http://www.kreinik.com/shops/Silk-Mori-2.5m-Skeins.html

Gloriana обаче са доволно скъпички, другите са поносими от към цена, но като цяло за размера си е по-скоро високостойностно поле от тикви. Тук е момента да се броди при драгите рускини, които би следвало да са напривили някоя прилична конверсия. Знам, ще прозвуча тенденциозно, но те имат афинитет към скъпото и не може да не са се включили. Шиенето с коприна си Е удоволствие.

Иначе Ghibli дава много вярна насока - в 123 има всичко необходимо, и в момента повечето налични вкл. цвета лен.

Рися, спасяеми са данните, които са на диска, жалко, че сме в карантина, ще потърпиш. Самото ПиСи обаче е било до там.

Благодаря много за насоките. Все още не съм разглеждала в детайли всички необходими материали. Тъй като се заговорихме за семплери споделих моите въжделения и желания, а ето че получих доста насоки и идеи, за което безкрайно благодаря! Когато му дойде времето ще проуча по обстойно материални и начини за набавяне.
Следя аз при рускините, но нямам необходимото време да им чета коментарите. Със сигурност ще се появи и достъпен ключ, само да оцелеем в условията на бацил чалма, както казва Рачков Grinning.

Рися, в днешно време има доста грамотен народ, който може да извади гояма част от информацията от твърд диск. Имай вяра, ще дойдат и по-добри времена.
Аз, след като ми умря преди години един лаптоп, на който имах основно снимки на детето и загубих почти половин година в снимки, съм се обзавела с 2 външни диска и освен това важните неща са ми на поне  4-5 устройства, облака и диска, ей така, за всеки случай.

# 317
  • София
И мен ме зарибихте на тема семплери! Шие ми се нещо такова и на мен!

А сега етап Simple Smile

Беше:

Стана:

# 318
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ехееееее, каква е тая турбо игла и къде си я намерила?
като гледам, не е останало.
Simple Smile кое ще е следващото? нещо пролетно или направо лятно?

# 319
Еееее, .♥.Петя.♥., ти верно си взела турбо иглата!  Фантазия!

# 320
  • Бургас
Петя поздравления от мен! Остава само контур! Simple Smile

# 321
  • пак там
Благодаря ви, момичета! Ще се надявам да спася, каквото мога. И задължително ще си взема външен диск, че и по облаците ще качвам всичко.

Засега се връщам на големия гоблен, че на малкия схемата остана в стария. Поне докато я намеря пак, че беше голям зор четлива схема да намеря. А ръцете ме сърбят вече...

Петя, прекрасен е! Златни ръце имаш!

# 322
  • Norge
Петя, Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

И аз като Зорито имам два външни диска.
Но то е ясно, че мързелът е по-велик от всяка техника и макар че преди да предаде Богу дух, машината ме  предупреждаваше да взема мерки, аз...нали...
Иска ли питане, и сега си продължавам пак така. Innocent

Орехче, остана ми един недовършен отговор към теб от по-ранен пост:
За Вилер (и подобни) и съвременния дом.
Така е, всяко нещо с времето си и това наистина се отнася за всичко. Чудесни ренесансови произведения, някои от които - относително добре, или съвсем добре превърнати в гоблени. Богати, тъмни цветове и сюжети, но...това просто е чуждо на днешния интериор. Може би една-единствена картина като еклектичен елемент за този, на когото това харесва, но и аз като теб смятам, че за да бъдат подобни рамки и картина на мястото си, има нужда и от съответната обстановка, която някъде, разбира се, съществува. У дома нея я няма.
 Та при мен всичко ушито, без изключение, попада веднага в единия килер. И там си остава. Но ми е толкова хубаво докато шия.
Зорито е пример за фантастично съчетаване на нещата! Flowers Rose

# 323
Цитат
Орехче, остана ми един недовършен отговор към теб от по-ранен пост:
За Вилер (и подобни) и съвременния дом.
Така е, всяко нещо с времето си и това наистина се отнася за всичко. Чудесни ренесансови произведения, някои от които - относително добре, или съвсем добре превърнати в гоблени. Богати, тъмни цветове и сюжети, но...това просто е чуждо на днешния интериор. Може би една-единствена картина като еклектичен елемент за този, на когото това харесва, но и аз като теб смятам, че за да бъдат подобни рамки и картина на мястото си, има нужда и от съответната обстановка, която някъде, разбира се, съществува. У дома нея я няма.
 Та при мен всичко ушито, без изключение, попада веднага в единия килер. И там си остава. Но ми е толкова хубаво докато шия.
[

Нелка, благодаря ти много за този анекс към предния отговор, на който аз самата дължа отговор.
Не съм в състояние в момента, че един здравословен доминант е превзел времето ми и не мога да си събера мислите, но при първа възможност ще се разпиша.
Още повече видях толкова красоти изложени тук, че оформям един нов вкус за нещата. Разбрах, че и тотално съм извън борда с тези изрази, които вмъквате -семплери, крейници и тн..Даже за второто си мислех да не е крайници с правописна грешка..
Дължа дълго посипване с пепел също на премъдрата си глава, дето се изложих за Пармската дама.
Но следващия път ще се обяснявам. И няма да забравя.

На всички работливки, които ми повдигат духа с красотата, която претворяват, желая здраве и бързи темпове в работата! Прекрасни български момичета!:four_leaf_clover:Flowers Four Leaf Clover

Нелка, сега се обезпокоих за килера ти, дето пълниш съкровищата там. Дано освен нас, никой не знае тайната! HeartGrinning До писане!

# 324
НапънAх се и го завърших най-накрая

Все още е малко крив, a го дърпах и при прането и при гладенето..

# 325
Хибискус,прекрасен е!

# 326
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много нежен е. и сега какво? розова рамка?
или розово паспарту и сива рамка?
рустикална, леко "надрана"...
размечталась Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 327
  • София
Хибискус, много е нежен! Heart

# 328
Тъй, тъй, рустик ще да е, като заработят магазините ще видим какъв избор имам, че в наше село е малко сложно.
Да казвам ли, че имам поне стотина грешки? И май не личат, изненадващо за мен, защото на места направо съм карала на нагаждане 😬

# 329
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Леле, Хибискус, очите ми останаха... Много нежен, романтичен, прекрасен!!!
Страхотно си се справила!
Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт