СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 13

• 30 924
  • 921
  •   1
Отговори
# 360
Аз се опитах да отворя сайта на РЗИ Плевен- и там вируси😜( Честито, печелите не знам си какво).

# 361
Как - ясно е - печелите ваканция. Засега. Satisfied

# 362
Сутринта габровската кметица каза, че местният щаб ще заседава и вероятно ще възстановят учебните занятия. Още преди брифинга на Мутафчийски. Така че чакаме второто нареждане.

# 363
Как - ясно е - печелите ваканция. Засега. Satisfied

Поне маска да беше.😃

# 364
Все пак габровската кметица не може еднолично да отмени заповед на министъра на здравеопазването. В случая не тя е обявила ваканцията. Директорът на РЗИ дори не е в състояние да го направи, докато министърът не издаде нова заповед.
А че все някога ще се възстановят учебните занятия - ще се. Но да си кажат компетентните органи кога.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 12:12 от Judy

# 365
Бисе, и аз чакам някой да каже нещо конкретно, ама ...За София казаха сега, че удължават до неделя. И за Ловеч.

# 366
Какво ще е това НВО в тоя стрес не ми е ясно. Говори се за пик точно юни-септември.

# 367
МОН са жалки плазмодии
Всички институции преустановят приема на клиенти, само училищата ще работят!

# 368
Как да работят иначе лавките и околните заведения?
Снощи точно представител на такова ми се оплака, как го ударила кризата с вируса.

# 369
Ще видим, колко деца ще има в училищата!
Хич не ме вълнува НВО при тези обстоятелства.

# 370
Предложих го в нашата тема, ще пиша и тук: да изготвим искане до МОН, Кметството и Кризисния щаб ....за въвеждане на дистанционно обучение. Най-важно за нас е децата да са живи и здрави, не по-малко важно е родителите с хронични заболявания да не се разболеят, а и повечето имаме възрастни собствени родители - застрашени от усложнения.

# 371
  • София
Съгласна съм.
Освен това може да диференцират учениците по възраст - на училище в сборни класове да ходят по желание на родителите децата от 1ви до 4ти (или 5ти клас); за останалите, които могат да си седят сами, да има дистанционно обучение.

# 372
Снощи на моя колежка за класа на детето, писах за това преди два дни, което е обаче в начална степен, са провеждани онлайн уроци от учителката им по БЕЛ. Днес щели да имат математика.
Винаги съм казвала - може, много неща могат да се направят. Нямаме обаче желание и капацитет на хора-професионалисти. Белите лястовици са рядкост.

# 373
Сега е моментът мон и учителите да докажат, че са в този век.
Хич не ми дреме за материала или нво. Ученолюбивите и тези, които искат ще си научат. Другите и да ходят на училище, ако не им е интересно, ще забравят "наученото".
Моята приятелка от Италия ми прати един пост във фб, в който едно момиче казва какви са им мерките:
https://m.facebook.com/groups/1511777402383885/permalink/2664830280411919/?d=m

# 374
Е сега е момента за въпроса с втора дата за НВО
При положение, че очакват пикът да е септември се предполата да има болни и пре юни, е питам аз не е ли редно да има две дати за НВО през две седмици, колкото е карантината..

Общи условия

Активация на акаунт