Всичко за всички марки гел лакове - 29

• 36 389
  • 816
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Незнам за вас, но в тези тревожни времена хич не ми е до маникюр, пак съм за поправка на 1 пръст.
А и препоръчаха къс маникюр като по-хигиеничен.

# 121
  • Варна
Здравейте на всички,

Никога не съм писала в темата, но сега влизам за съвет.
Маникюристката ми няма да работи при сегашното положение, а трябваше в събота да ми свали гел лака. Мога да изкарам още седмица, нямам поражения по него.
Но търся начин да го махна сама.
Опитах един единствен път с лакочистител и после фолио и чакане...но дори с яко стържене с дървена пръчица...едва падна и на места остана.

Има ли от къде и какъв препарат да си поръчам, за евентуално по-лесно сваляне?
Или направо електрическа пила? Но каква точно.
Тя го маха по този начин.

И да си купиш пила най-много да се окепазиш при положение,че никога не си ползвала. ...Трудно е да се даде съвет при положение,че не знаем с какво работи маникюристката ти. Предлагам ти стандартно да изпилиш с обикновена хартиена пила до база. Бавно,внимателно.....Пилиш докато се махне цвета. После слагаш тампончета с ацетон и завиваш с фолио. Стоиш поне 15мин. отвиваш един пръст и виждаш как са нещата. Ако не пада лесно стоиш още 10мин.

# 122
Незнам за вас, но в тези тревожни времена хич не ми е до маникюр, пак съм за поправка на 1 пръст.
А и препоръчаха къс маникюр като по-хигиеничен.
Аз съм в почивка от маникюра. Отрязах ноктите и сложих само обикновен топ лак. Не за друго, но си мия ръцете през половин час, дезинфекцирам си работно място със спирт, белина и други смеси по няколко пъти на ден, та  не вярвам, че лака ми ще издържи повече от ден два.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 11:50 от Marsia_K

# 123
Пробвах предния път и с изпилване.. Но много трудно се получава.
Отгоре има топ лак, който него едва свалих... А за самия цветен лак ми беше абсурдно.
Явно трябва по груба, абразивна пила.
И на мен ми е трудно да кажа какво ползва. Всъщност една от популярните марки гел лак в бяло шишенце (знам че обяснението е идиотско), ще пробвам да видя името как беше.

Може с нещо нжщътя, вероятно обезмаслител, после слага база отдолу... И тогава почва да нанася лака.

# 124
  • Paris, France
За едно сваляне е тъпо да се купува електрическа пила.

Според мене гел-лакът не е разтворим и трябва да се изпили. Принцесата е описала как. Гел-лак, които не се отделя след 15 Мин в ацетон не е разтворим.

Идея е да звъннете на маникюристката и да питате какво да правите. Някои маникюристки биха дошли у вас да ви свалят лака, а други биха ви обслужили в дома си.

И аз съм с голи, орязани до дъно нокти.

# 125
  • София
Нев, в създалата се ситуация, си седим вкъщи, няма как да дойде... но пък е добра идея да и се обадите и да я питате с какво ви прави и как да го махнете.

# 126
  • Paris, France
Нев, в създалата се ситуация, си седим вкъщи, няма как да дойде... но пък е добра идея да и се обадите и да я питате с какво ви прави и как да го махнете.

И тук си седим в къщи и излизаме само с подписана от нас самите декларация, която или се отпечатва или се написва ръчно в пълен текст, с имена, дата и причина за излизане. Разрешено е да се излиза на разходка - сам, с децата, с куче. Нищо не пречи на маникюристката, ако живее наблизо, да иде с електрическата пила. Или авторката да иде при нея. В момента тук това е възможно. Няма полиция пред всяка врата 😇. Не минава през границата, все пак.

Честно казано, силно се съмнявам да има бързо сваляща течност за конкретния лак. Самата маникюристка го сваля с пилене.

# 127
  • София
Нямам лак, свалих го и изрязах ноктите, нямам и настроение за лак!
Но имам два нови цвята и топ мат на Нес!
Малко свежест и настроение ми внесаха! 🌷
Половината са намазани с един гаден топ на фокс, който според ме си ми го донесаха развален, долната половина е с топ мат! По 2 слоя са, на жълтото му трябва още един слой! 🙂
Скрит текст:

# 128
Ние с ММ ходим на работа редувайки се. Нямам време за гел лак и слагам обикновен, защото децата не се изморяват достатъчно и лягат късно.
Я кажете с тази непрестанна дезинфекция колко често слагате кремове и масла за ръце/нокти?

# 129
  • Down south
С новото попълнение, за което писах на предната страница, лака (Gelish) издържа 18 дни, без никакви забележки. Чудо!
Никога не съм имала толкова солиден и дълготраен мсникюр.
Миналата седмица, докато още бях на работа в офиса, почти непрекъснато се ползваха дезинфектиращи продукти, под формата на гелове и пяна. Не повредиха лака, въпреки че очаквах да даде отражение.

Това е от мен по повод вълшебството
Sensationail Gel Primer, препоръчано от Nevena Virolan  Heart

# 130
  • Варна
И аз постоянно съм с дезинфектанти, но съм си лакирана. Масла мажа сутрин, над тях крем за ръце. На работа ползвам ръкавици и дезинфектант върху тях тъй, че ръцете ми са Ок. За лака ще видим.

# 131
  • Paris, France
amini, в къщи до седя и излизам през ден. Дезинфектант слагам само когато се прибирам отвън. У дома няма смисъл. Не живеем с хора в риск - възрастни, диабетици, с проблеми с бели дробове. Сложих се на кетогенна диета, защото фактът, че вирусът засяга диабетици и се повлиява от ретровирални и антималарични показва, че ниска постоянно кръвна захар би помогнала.

Нашият дезинфектант е от аптеката и не сваля ничий гел-лак.

Ако не искаш повдигане не слагаш карето съвсем до края, а оставяш 1-2мм.

Дейлили, бинго. Мисля, че би седял и месец, но реално повече от 20 дена не ти трябва. Можеш вече да не матираш, да слагаш каре в центъра. Много, много се радвам за тебе. В списъкът на успели да се справят с беленето вече сме принцесата, ти, аз, Лейди Годива. Голям кеф е по свободния край да няма обелено, грапаво, различно от гладичкото, лъскаво покритие, да не закача. Да те предупредя, че ако там си матирала с блок или пила може и да не се свали. Просто изпилваш с пила всичко преди да увиеш в ацетон.

Кремове отдавна не ползувам. Масло слагам редовно, по няколко пъти, както обикновено.

# 132
Да се похваля, и аз вече нямам никакво белене по свободния край с лак на 3 седмици, без праймер или ултрабонд. На показалеца ми се беше отчупили парченце откъм кутикул преди няколко дни, но го ремонтирах и е ок. Сигурно е заради налепите, които не съм успяла да почистя добре. Вие как ги почиствате?

# 133
  • Paris, France
Да се похваля, и аз вече нямам никакво белене по свободния край с лак на 3 седмици, без праймер или ултрабонд. На показалеца ми се беше отчупили парченце откъм кутикул преди няколко дни, но го ремонтирах и е ок. Сигурно е заради налепите, които не съм успяла да почистя добре. Вие как ги почиствате?

Какви налепи, това да не е гнойна ангина?  Laughing

Нищо не чистя и махам. Е момента съм с прорастнали по нокътя кожи. Преди да подхвана пак гел-лакирането, ще ги намажа с препарат за кутикули и ще ги махна с дървена пръчка. След реинфорса аз минавам с диамантено топче с електрическата пила и това маха и кожа.

Вероятно:

1. Базата се е свила и цвета е отишъл на гол нокът, откъдето се е избелил лесно, защото в цветя няма дкрепващи вещества ако не е 2 или 3в1

2. Не се е изпекло добре ако околната кожа е дебела и е лакирано под нея

3. Протеклото при лакиране, под кожа е израстнало и понеже е дебело се е отчупило.

4. При работа с ръцете се е отделило карето и е повлякло гел

5. Ацетон, лакочистител, силен спирт или друг разтворител е повдигнал карето.

Пробвала съм да не пипам кутикули и да лакирам внимателно до тях след алергията, като след база чистех около тях. Нямах проблеми. Не мисля, че е от това. Много маникюристки се престарават с ръчкане и пегърксне на околна кожа.

При мене причината е винаги третата точка.

Ако не се случва често няма нужда да обръщаш внимание.

# 134
Благодаря, ще внимавам с тези неща занапред! Не знам как се казва 😀 Като избутам кожичките остава бяло от кожата, залепнало по ноктите. Иначе и аз мразя да ми ги ръчкат и режат в салоните, накрая ми ги разраняват, затова само ги избутвам.

Общи условия

Активация на акаунт