COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 813
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 200
Аз също се церя с ментови бонбони, тип Golia, от всякакви дращения на гърлото и ето защо: Това е етерично масло от мента и помага не само за гърлото, но и за гласните струни. Специално гласните струни само с етерични масла като инхалация могат да се достигнат, а тези бонбони са си вид инхалация. А и са вариант на чай от мента, който също е добър за гърло.
Мъжът ми пък прави прополисова тинктура, с медицински спирт и на мен дава за имунитет, а той си я взима за стомах. Simple Smile Прополисът нали има противовъзпалително действие.

# 1 201
  • България
Mного интересно предаване, всичко за вируса.

https://www.youtube.com/watch?v=1iu2RRaWn2o&t=26s&fbclid … BTNwvhQ2tob8m6FZ8

# 1 202
Вирусоложка ,фармацефт и брат ми които е лаборант .Отделно съм в медицинските среди,други препоръчват или сладолед или врял чай ... идеята е в устата да поддържаш температура различна от 36,7 (идеалната за всякакъв вид бацил) за да не му позволяваш да се “настани” и да се развива в теб ...

И как ментовият бонбон променя тази температура в устата? А в носа, защото това е най-типичното място на проникване на въздушно-капкови инфекции?
Ментолът дразни рецепторите по същия начин, както и студът и предизвиква такова усещане, но не съм срещала до сега да променя температурата.

# 1 203
Здравейте момичета! Малко страничен въпрос,но не и маловажен във връзка с обстановката в БГ. Търсих инфо навсякъде,но никъде не откривам,затова се обръщам за помощ към вас. Живея в чужбина, а майка ми е сама в момента в БГ. Немога да се прибера,не защото няма как/все ще намеря начин/, а защото не искам да я излагам на риск. Всичките ни роднини са далеч,за да разчитам на тях. В селото което живее 80% от жителите са на 75+. Кмета се опитва да помага на всеки,но вече и той изнемогва. Та въпроса ми е: "Има ли голяма верига магазин за хранителни стоки /Билла,Кауфланд,Лидл/ които да предлагат online пазаруване и стоката да се закара на място?" Искам да й накупя стоки от първа необходимост,както и хранителни за около няколко седмици,за да не излиза. А и магазина в селото им вече е повдигнало цените. Става въпрос за Габрово! Благодаря за всяка полезна информация. И здраве за всички вас,както и за вашите семейства,роднини и приятели!

# 1 204
Добро утро.Ще питам тук.Не съм хипохондрик,боледувам изключително рядко—на година максимум по веднъж.Спазвам карантината,вън само с маски и ръкавици до магазина Днес се събудих с кашлица,която е чак „долу”, като преглъщам ме боли.Кашлицата е от тази дразнещата,дето те кара да кашляяш дори да не искаш.Не съм имала никакви позиви за разболяване,няма и как да съм настинала вкъщи.Имам аугуметин и тонзилотрен.Притеснявам се за децата.Чудя се какво да правя
Да не се правим на лекари, но звънни на джипито, ако имаш усещане за чуждо тяло в гърлото е леко притеснително.  Аугментин съм пил няколко пъти, файда никаква от този антибиотик поне при мен. Аз за гърлото си смуча трахизан и си пия една опаковка изопринозин 3х2 един ден, на втория 3х1. Яж повече чесън, купи си джинджифил и си го настъргвай по малко на чая или някакво ядене.
Ако нямаш температура не си за лекар.

# 1 205
Здравейте момичета! Малко страничен въпрос,но не и маловажен във връзка с обстановката в БГ. Търсих инфо навсякъде,но никъде не откривам,затова се обръщам за помощ към вас. Живея в чужбина, а майка ми е сама в момента в БГ. Немога да се прибера,не защото няма как/все ще намеря начин/, а защото не искам да я излагам на риск. Всичките ни роднини са далеч,за да разчитам на тях. В селото което живее 80% от жителите са на 75+. Кмета се опитва да помага на всеки,но вече и той изнемогва. Та въпроса ми е: "Има ли голяма верига магазин за хранителни стоки /Билла,Кауфланд,Лидл/ които да предлагат online пазаруване и стоката да се закара на място?" Искам да й накупя стоки от първа необходимост,както и хранителни за около няколко седмици,за да не излиза. А и магазина в селото им вече е повдигнало цените. Става въпрос за Габрово! Благодаря за всяка полезна информация. И здраве за всички вас,както и за вашите семейства,роднини и приятели!
Здравейте, успях да поръчам храна на моите родители от тук . По-скъпо е от Била и Кауфланд, но не намерих друг сайт, който доставя до провинцията. Ползват Спиди мисля, дано доставят по селата.

# 1 206
Лейди,благораря за линка, полезно ми беше. А някой да има инфо за доставка до домовете в Пловдив, че за София знам, но за Пловдив нямам идея дали има подобна услуга.

# 1 207
Тази фирма доставя в провинцията, моите родители живеят там, но в град, затова казах, че не знам дали доставят по селата.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 14:29 от Анонимен

# 1 208
Лейди,благораря за линка, полезно ми беше. А някой да има инфо за доставка до домовете в Пловдив, че за София знам, но за Пловдив нямам идея дали има подобна услуга.
homebag
Pingo
Но се дебне за слотове...

# 1 209
Благодаря ви момичета, то и в София е така. Бъдете здрави!

# 1 210
Ilieva, виж някои от групите за доброволци в областта ако има, който да напазарува и да занесе. По селата мисля не доставят куриерите. Ако има поща в селото, неразвалящи се продукти могат да се пратят като колет по пощата.

# 1 211
Вирусоложка ,фармацефт и брат ми които е лаборант .Отделно съм в медицинските среди,други препоръчват или сладолед или врял чай ... идеята е в устата да поддържаш температура различна от 36,7 (идеалната за всякакъв вид бацил) за да не му позволяваш да се “настани” и да се развива в теб ...

И как ментовият бонбон променя тази температура в устата? А в носа, защото това е най-типичното място на проникване на въздушно-капкови инфекции?
Ментолът дразни рецепторите по същия начин, както и студът и предизвиква такова усещане, но не съм срещала до сега да променя температурата.

ами купете си едно пакетче голиа или най-лютите бонбони и сама анализирайте това ,което се случва вашата уста !

# 1 212
  • София
Съвети за почистване при коронавирус
- почистете и след това дезинфекцирайте- използвайте простичък, но работещ метод на почистване в 2 стъпки - първо почистете и след това минавате повърхността с дезинфектант. За да почистите първоначално повърхностите може да използвате оцет и микрофибърна кърпа, или пък само с гореща вода. След това трябва да се използва дезинфектант с алкохолна/спиртна основа с поне 60 градуса алкохол. Може да използвате препарати с белина  в тях, те също са отлични дезинфектанти.
- оставете обувките до вратата - те не само насят кал в дома ни, но потенциално могат да разнасят микроби и вируси. По тази причина се постарайте да няма обувки из целия ви дом, а само в коридора, близо да вратата, също така да се почиства редовно пода около входната врата с нужните препарати за целта, основно тези които съдържат белина, почистват се и подметките на обувките с които излизате навън.
- не пропускайте важни повърхности - лесно е да се сетим, че трябва да се дезинфекцират откритите повърхности на тоалетни и кухненски плотове, но трябва да почистим и онези , които докосваме често, като дръжките на вратите, ключовете на осветлението, парапетите. Използвайте белина или друг дезинфектант и забършете старателно с  кърпа всички важни повърхности, които докосваме по десетки пъти на ден. Важно е да не пръскате нищо директно в/у ключа на лампата , заради вашата безопасност. Първо пръскате пръскате препарата в/у кърпа и след това избършете повърхността.
- обръщайте внимание на споделените у-ва - всички у дома имаме технологии, джаджи, които цялото семейство ползва и лично се докосва до тях - дистанционни, таблети, телефони и др. Те са магнити са привличане на микроби и вируси и важно е да се почистват редовно всеки ден с мека кърпа напръскана с вода, а след това и с кърпа напръскана с дезинфектант. Клечките за уши също могат да помогнат при почистване на малките пространства м/у копчетата на дистанционното също и на компютъра.
- използвайте парочистачка - парата е отличен съюзник в убиването на микробите и вирусите. Премахва прахта и замърсяванията. Парочистачките могат да се използват в/у всякакви водоустойчиви повърхности в дома и са отличен начин за освежаване и предпазване от микроби и вируси и ако имате такъв уред го ползвайте смело.
- перете кърпите с които почиствате редовно, сменяйте ги често. Не е добре да се използват едни и същи кърпи за да почистите всяка повърхност, защото така може да се разпространят микробите по-лесно и да се постигне обратен резултат, за всяка отделна повърхност трябва да вземете отделна кърпа, може да се ползва същата, но трябва да се изпере с  гореща вода.
- дезинфектирайте старателно, но колко ефективно е дезинфекцирането и дали сте успели да убиете всичко микроби не зависи само от съдържанието на самия препарат, но и от продължителността на препарата с повърхността. Това "контактно време" е нужно,  за да извлечем максимално ползи от дезинфектанта. Използвайте препарати които гарантират 99.9% убиването на микробите и ги оставете на действат в/у повърхностите поне 2  - 3 минути.
Ми.... това е. Преписах го и ви го давам, все пак са добри съвети които можем напълно да спазваме.

# 1 213
Има ли някъде в момента медицински маски по аптеките в София?

# 1 214
  • София
Има ли някъде в момента медицински маски по аптеките в София?
Само ако са пуснали случайно, така и спирт намерих в аптеката на Фантастико, съвсем случайно

Общи условия

Активация на акаунт