COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 762
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 245
  • в страната на чудесата
Медикс дезинфектант за ръце - в била 2.50

# 1 246
Медикс дезинфектант за ръце - в била 2.50
в местна верига вчера взех на 3.60.🤐

# 1 247
Някой има ли идея как да дезинфекцирам ПДЧ мебели и кухненски плотове?Мисля си, че спирта ще ги повреди...

# 1 248
  • София
Някой има ли идея как да дезинфекцирам ПДЧ мебели и кухненски плотове?Мисля си, че спирта ще ги повреди...
Няма да ги повреди, пръскаш и избърсваш, но ако го оставиш вече ще направи петна.

# 1 249
Искам да споделя нещо за вирусите и температурата. Не съм лекар, но последния път като бях болна и с температура четох че НЕ е хубаво  да се пият веднага парацетамол и други подобни за сваляне на температурата. Вдигането на температура е естествена защитна реакция на организма и има за цел да убие вирусите. Самата температура не била толкова опасна (освен ако не е наистина много висока) и е добър знак че имунната ни система работи. Все пак трябва да се следи внимателно и да се пие много вода за да не се обезводним. Има логика нали, вие какво мислите?
Аз освен леки настинки за по 1 ден, не бях боледувала от дете. Миналия месец бях доста зле, 3-4 дни с 40 градуса, нямах сили да стана от леглото. Последния ден не пих никакви лекарства, само витамини и лежах завита с одеала. На следващия ден бях като нов човек, можех маратон да тичам Simple Smile
П.П. Не съм лекар и не искам да убеждавам никого в горните твърдения. Просто за мен наистина има логика и си струва да се проучи повече.

Да ти кажа и аз изкарах нещо такова миналия месец. Много висока температура 3 4 дни, кашлица. Абе на умиране беше... Също и хората около мен се разболяха и го изкараха по същия начин. Чак се замислям дали не е било корона вирус. Но тогава още не беше избухнала епидемия.

П.с. От къде си поръчвате маски N95? Simple Smile

# 1 250
С препарат за стъкла чистя вкъщи всичко (по принцип), вътре има спирт.

# 1 251
Защо ви е да чистите мебелите със спирт? Може една лъжица оцет да разредите в пулверизатор. Пишеше, че вирусите не живеят в алкална среда.

# 1 252
С оцет не мирише ли?А кой е препарата за стъкло със спирт?Аз май не знам такъв...и не поврежда ПДЧ?

# 1 253
С оцет не мирише ли?А кой е препарата за стъкло със спирт?Аз май не знам такъв...и не поврежда ПДЧ?
Еми нищо не ми е повредил, наред пръскам Simple Smile
https://m.ebag.bg/product/18353/images/0/800
От оцет ми става лошо, не ползвам...

# 1 254
  • в страната на чудесата
Е оцетът, т.е. Оцетна киселина, алкален ли е? Това се учи в училище хора.
Плотовете могат да се забърсват с препарати за почистване стандартни и с белина (в концентрация на хлора 1 промил), с обезмаслители за кухня също. Щом обвивката е липидна би следвало всеки обезмаслител да помогне.

# 1 255
Момичета, купих Доместос, но на упътването пише, че след измиване на повърхности с него, после пак се изплаква..
Вие как миете пода с Доместос? Какво количество слагате във водата?

# 1 256
  • в страната на чудесата
ОФ. Снимай етикета, в който пише съдържанието, ще ти го сметнем тука.

# 1 257
Момичета, купих Доместос, но на упътването пише, че след измиване на повърхности с него, после пак се изплаква..
Вие как миете пода с Доместос? Какво количество слагате във водата?
Нищо не изплаквам, като мия с Доместос. Правя "цвърк" в кофата и мия пода...

# 1 258
Не изплаквам пода и банята след доместос. Другаде не го слагам.
В кухнята с обезмаслител и спирт. Шкафовете редувам обезмаслител и препарат за прозорци. Не ям на тях, а и не мисля, че чак толкова трябва да се дезинфекцират точно те

Имам въпрос, откъде филтри за маски- платнени с джоб и airlief . Маски има навсякъде, но не и филтри. С мокра кърпа не ми се вижда надеждно, най малкото самата тя колко е чиста???

# 1 259

Общи условия

Активация на акаунт